ciakul Opublikowano 7 Stycznia 2011 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Aż się boję zapytać Czy ten aku mogę podłączyć do tego odbiornika? Aku- LiPo 7,4V (napisane RX only) czyli do odbiornika.Marka VTEC LRP Odbornik- Turnigy 2,4 GHz model: 9X8Cv2 prąd zasilania 4,5-6,5V Rodzinka mnie obdarowała a nie chciałbym odbiornika z dymem puścić.
daniello Opublikowano 7 Stycznia 2011 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Oczywiscie, ze mozna podlaczyc. Nawet i 6-celowy akumulator mozna, z tym ze przy pomocy REGULATORA, ktory zazwyczaj podlaczyc nalezy pod 3 kanal. kazdy klasyczny odbiornik zasilany moze byc pradem o napieciu 4.8-6.5 V.
ciakul Opublikowano 7 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2011 To jeśli dobrze rozumię muszę dokupić regiel do tego czy jakoś inaczej?
qbacz Opublikowano 7 Stycznia 2011 Opublikowano 7 Stycznia 2011 dokładniej to BEC. czyli np. taki http://www.emodel.pl/dynam-zasilanie-3a-rxregulator-74v-p-74.html
daniello Opublikowano 7 Stycznia 2011 Opublikowano 7 Stycznia 2011 No oczywiscie. Nalezy kupic regulator obrotow silnika. Sa 2 rodzaje regulatorow: -do silnikow szczotkowych -do silnikow bezszczotkowych. Polecam sklep internetowy www.abc-rc.pl
qbacz Opublikowano 7 Stycznia 2011 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Regle zazwyczaj wyposażone są w BEC, ale nie muszą. Jak kolega nie potrzebuje regulatora, tylko ma potrzebę obniżyć napięcie, to po co mu regulator?
daniello Opublikowano 7 Stycznia 2011 Opublikowano 7 Stycznia 2011 No jesli ma silnik to raczej potrzebuje regla.
mkrawcz1 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Opublikowano 7 Stycznia 2011 No jesli ma silnik to raczej potrzebuje regla. Jeśli ma silnik ELEKTRYCZNY...
meteor Opublikowano 7 Stycznia 2011 Opublikowano 7 Stycznia 2011 kazdy klasyczny odbiornik zasilany moze byc pradem o napieciu 4.8-6.5 V.Zakręciłeś się nieco.
ciakul Opublikowano 8 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2011 Nie no Panowie:) SIlnik mam elektryczny. Chciałem poprostu zasilić odbiornik z osobnego źródła tym w/w pakietem. Jżeli nie można go podłączyć bezpośrednio to muszę zastosować BECa albo podłaczy przeż regulator obrotów. Czy tak? Dzięki za dotychczasowe odpowiedzi.
kesto Opublikowano 8 Stycznia 2011 Opublikowano 8 Stycznia 2011 podłaczy przeż regulator obrotów. Czy tak?Tak, o ile Twój regulator posiada BEC. Jeśli go nie ma , to musisz dać osobne zasilanie na odbiornik, w tym przypadku dać je przez regulator napięcie, który zaproponował qpacz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.