TomekP Opublikowano 19 Lipca 2007 Opublikowano 19 Lipca 2007 Cześć! Jestem w trakcie budowy szybowca, i niedługo będę musiał posklejać uszy do centropłata i wszystko to zalaminować. Kupiłem do tego celu żywicę L285. Problem polega na tym, że na opakowaniu podane są jedynie proporcje wagowe(100:40), a nie mam tak dokładnej wagi, żeby móc to zważyć. Szukając w necie, trafiłem na proporcje objętościowe tej żywicy 2:1, ale nie wiem na ile to sprawdzona informacja. Czy któryś z kolegów próbował może mieszać tą żywicę w proporcjach objętościowych? W jakim stosunku to mieszaliście? Pozdrawiam Tomek
Patryk Sokol Opublikowano 19 Lipca 2007 Opublikowano 19 Lipca 2007 Dokładnie 2:1. Twardnieje bez gadania :-)
TomekP Opublikowano 19 Lipca 2007 Autor Opublikowano 19 Lipca 2007 No to super Nie będzie problemu z dobraniem odpowiednich ilości żywicy. Jeszcze takie pytanie - czym czyściłeś narzędzia(np. pędzelek) z resztek tej żywicy? Pozdrowionka Tomek
Ramzes18 Opublikowano 19 Lipca 2007 Opublikowano 19 Lipca 2007 W acetnie, ale lepiej jest w nim zanurzyc niz tylko wytrzec Przed lamionwaniem wyjac, wytrzec i mozna dalej uzywac
TomekP Opublikowano 20 Lipca 2007 Autor Opublikowano 20 Lipca 2007 Wielkie dzięki za pomoc Panowie Pozdrawiam Tomek
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.