TomekP Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 Cześć! Jestem w trakcie budowy szybowca, i niedługo będę musiał posklejać uszy do centropłata i wszystko to zalaminować. Kupiłem do tego celu żywicę L285. Problem polega na tym, że na opakowaniu podane są jedynie proporcje wagowe(100:40), a nie mam tak dokładnej wagi, żeby móc to zważyć. Szukając w necie, trafiłem na proporcje objętościowe tej żywicy 2:1, ale nie wiem na ile to sprawdzona informacja. Czy któryś z kolegów próbował może mieszać tą żywicę w proporcjach objętościowych? W jakim stosunku to mieszaliście? Pozdrawiam Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 Dokładnie 2:1. Twardnieje bez gadania :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekP Opublikowano 19 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 No to super Nie będzie problemu z dobraniem odpowiednich ilości żywicy. Jeszcze takie pytanie - czym czyściłeś narzędzia(np. pędzelek) z resztek tej żywicy? Pozdrowionka Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes18 Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 W acetnie, ale lepiej jest w nim zanurzyc niz tylko wytrzec Przed lamionwaniem wyjac, wytrzec i mozna dalej uzywac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekP Opublikowano 20 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Wielkie dzięki za pomoc Panowie Pozdrawiam Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.