tede1408 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Po rozbiciu mojego pierwszego modelu, postanowiłem zbudować sobie model akrobacyjny. Dzisiaj (tj. niedziela 30.01) zrobiłem kadłub. oto wynik mojej pracy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Halówka to to raczej nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tede1408 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Ważne, że będzie po sali gimnastycznej latać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tede1408 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 oto statecznik pionowy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Jaki to jest silnik? Ile waży to co na zdjęciach?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tede1408 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 nie mam wagi aby go zwarzyć silnik to emax bl2205/22 długość kadłuba - 30 cm (bez silnika) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 jakoś nie wróżę temu jakiegokolwiek lotu. Silnik na 2s, co przy takiej długości to troche (duże trochę) ciężko wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tede1408 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 zważyłem go przed chwilą, razem z akumulatorem, silnikiem, serwami i odbiornikiem waży 108g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 A jaką to ma mieć rozpiętość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tede1408 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 mniej więcej 45cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tede1408 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 skrzydła zrobię w takim kształcie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Szalejesz bracie, model tej wielkosci powinien byc maksymalnie prosty i maksymalnie lekki. Popatrz na rysunki, wyprostuj skrzydelka, wytnij i sprawdz na ile to jest sztywne. Pewnie sie okaze ze wszystkie usztywnienia wewnetrzne mozna zastapic dwoma drucikami 0.1mm strategicznie umieszczonymi. Znasz zasade KISS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tede1408 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 nie znam zasady KISS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tede1408 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 poza tym, skrzydła robię z dwóch części (depron 3mm i 5mm) we wcześniejszym modelu tak zrobiłem i wytrzymały upadek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 A czemu po prostu nie zbudujesz normalnego modelu z planów? Im większy model, tym lepiej lata. Spokojnie byś do tego silnika zrobił dwa razy większy model. Prostszy i dużo mniej obciążony. I lepiej znoszący kraksy. Zobacz sobie MK-34 - plany są na forum. Bardzo fajny model pod to wyposażenie. 3 lub 4 serwa, twój silniczek, pakiet nawet 2S. A będzie latał 3 razy lepiej, niż to malutkie i mocno przeciążone "coś". Zanim zaczniesz sam projektować swoje konstrukcje, najpierw zbuduj trochę cudzych konstrukcji i poznaj ogólne sposoby budowy modeli. Nie wiem czy sobie zdajesz z tego sprawę, ale twój model przy tej rozpiętości i przy tej masie ma obciążenie powierzchni nośnej gorsze niż LAGG-3 ostatniej serii produkcyjnej. :wink: A skrócie - to już jest cegła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tede1408 Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Znajomy modelarz powiedział że to ma szanse polecieć. To samo powiedział pan z modelarstwa lotniczego. Robię go dalej, jak spadnie to trudno, zrobię następny. Poza tym robiłem już modele z planów: szybowiec Tukan i gumówka Dudek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Tak, i chcesz tym latac na hali? Sam kadłub waży 108 gram? 130 wychodzą modele na hale i to walczy się z każdym gramem a ty chcesz taką cegiełką latac? Szkoda czasu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tede1408 Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 108g to waga kadłuba z elektroniką postaram się o lżejszą elektronikę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_94 Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Tede , buduj model , jak nie poleci to zrobisz coś z cudzych planów - ważne że masz zapał , nie przejmuj się krytyką tylko sprawdź czy to poleci Życzę powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tede1408 Opublikowano 5 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Właśnie skrzydła robię. Do kadłuba wmontowałem bowden, pokryłem depronem 3mm dolną część, przykleiłem statecznik poziomy i dorobiłem płozę z tyłu Wygląda to tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.