rapier Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 no ano to ze silnik wazy wiecej niz sam model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tede1408 Opublikowano 11 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 a z silnikiem jest idealnie wyważony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Ja rozumiem, że tede1408, bierze się od trochę dziwnej strony za budowę halówki... I sam mam duże wątpliwości co do finału tego projektu :wink: , ale ten silnik: Silnik ma uciąg 320g na akrobaty, 350g na trenery i 230 na modele 3d. wg tych danych to jest typowy mały silnik do modeli halowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 wg tych danych to jest typowy mały silnik do modeli halowych.Zwroc uwage ze model ma zaledwie 40cm rozpietosci ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 No dobrze, dlatego napisałem I sam mam duże wątpliwości co do finału tego projektu Jednak dalej uważam, że Ło matko! Ja da Quasara (dwuplat 1m prawie) mam silnik o podobnym ciągu :crazy: Nie ma nic do rzeczy... Bo zasadniczo, dlatego się odezwałem - nie broniłem projektu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Troche ma do rzeczy bo kolega pokazal do jakiego modelu taki silnik sie nadaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tede1408 Opublikowano 13 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Mam już regiel. Dzisiaj zrobię lotki, a jak będę miał czas to jutro polatam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad65 Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Mam już rygiel. Jak już chcesz mówić żargonow to raczej regiel a nie rygiel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Jak już chcesz mówić żargonow to raczej regiel a nie rygiel.Przyganial kociol garnkowi Chyba regler Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad65 Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 No nie wiem ja się spotkałem z takim określeniem :roll: Edit Na większości forach takiej nazwy dużo ludzi używa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 to wpisz chocby w google obie te nazwy i wyciag wniosek sam Regiel to znajdziesz w gorach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad65 Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 A co powie Pan na to http://www.google.pl/search?q=regiel+rc+pfmrc&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 no wlasnie sporo tam regli a nie regieli , sa tez pakiety do regla a nie regiela. a patrzyles na druga opcje? google edit Wpisz tez samo slowo regler. Znajdziesz tez wiele stron niemodelarskich. W koncu regulator ma szerokie zastosowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tede1408 Opublikowano 13 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Ale to jest wątek o samolocie akrobacyjnym a nie o tym czy powinno się pisać rygiel czy regiel. ja mam problem z zmieszczeniem elektroniki w modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tede1408 Opublikowano 19 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Trochę chyba temat ucichł... Waga samolotu gotowego do lotu: 142g teraz go obklejam papierem śniadaniowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 19 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Po co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tede1408 Opublikowano 19 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Po pierwsze: żeby go wzmocnić Po drugie: żeby było ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 19 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Jedno i drugie Ci nie potrzebne, jeżeli chcesz iść z nim na halę :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tede1408 Opublikowano 19 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 ale chce nim latać nie tylko na hali. Również na boisku lub na polanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasw328 Opublikowano 19 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Papier śniadaniowy doda ci tyle masy że to w ogóle nie poleci :shock: Zostaw tak jak jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.