tede1408 Opublikowano 24 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Ja go ważyłem bez oklejonego statecznika poziomego i pionowego oraz bez oklejonych skrzydeł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 A czy mógłbyś zważyć go teraz (RTF, ze wszystkim), i podać dokładne wymiary skrzydeł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tede1408 Opublikowano 24 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 wymiary skrzydła (w cm.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Naucz się mierzyć ,lub zmień linijkę.Jakim cudem krawędź natarcia jest krótsza od długości skrzydła przy zbieżnym skrzydle? Wagę też zmień,nie wierzę w te 148g z tym silnikiem.Jaki masz pakiet? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Pokazanie modelu na wadze nic nie da. Zawsze mozna wage wczesniejwytarowac i ciezarkiem i zero bedziena minusie. Czyli mozna zrobic tak ze model nic nie wazy Nie wierze ze przybylo 6g. Więcej to sam papier zapewne wazyl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tede1408 Opublikowano 24 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Naucz się mierzyć ,lub zmień linijkę.Jakim cudem krawędź natarcia jest krótsza od długości skrzydła przy zbieżnym skrzydle?Przepraszam ale mierzyłem to na szybko i miary mi się pomyliły.Zamiast 21,5 ma być 22,5 pakiet to Desire power 7,4v 360mAh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cellon Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 A skrzydło zaklinowałeś pod jakimś kątem czy na prosto. i czy silnik ma skłon/wykłon? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tede1408 Opublikowano 24 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 silnik jest ustawiony prosto. skrzydła też są ustawione równolegle do osi modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2136 Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Przepraszam ale mierzyłem to na szybko i miary mi się pomyliły. Zamiast 22 ma być 22,5 a zamiast 21,5, 22 wychodzi na to samo xD niemożliwe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cellon Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 silnik jest ustawiony prosto. skrzydła też są ustawione równolegle do osi modelu Cos mam takie wrażenie, że ten model będzie lepiej kręcił beczki niż chce tego jego własciciel :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 silnik jest ustawiony prosto. skrzydła też są ustawione równolegle do osi modelu Cos mam takie wrażenie, że ten model będzie lepiej kręcił beczki niż chce tego jego własciciel :devil: a co mają beczki do skłonu silnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cellon Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 silnik jest ustawiony prosto. skrzydła też są ustawione równolegle do osi modelu Cos mam takie wrażenie, że ten model będzie lepiej kręcił beczki niż chce tego jego własciciel :devil: a co mają beczki do skłonu silnika? A to, ze momet obrotowy (jak to zwał tak zwał) robi swoje;p przy takiej rozpietosci tej mocy silnika model bedzie się sam obracał... Paweł i ty tego nie weisz... :devil: albo ja coś pochrzaniłem :? 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tede1408 Opublikowano 25 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 silnik w modelu jest przymocowany na 4 śrubach. łatwo można zastosować dystanse i zmienić kąt wychylenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 25 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 pochrzaniłeś albo źle cie zrozumiałem :wink: moment od śmigła faktycznie będzie obracał modelem ale skłon silnika nie ma ta to wpływu tede jeśli ten model tak bardzo ci się podoba (moim zdaniem nie ma się czym zachwycać) odłóż go na półkę bo poleci w jedynym słusznym kierunku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tede1408 Opublikowano 25 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Narazie nie mam gdzie latać bo wszędzie śniegi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 25 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Narazie nie mam gdzie latać bo wszędzie śniegiTo wlasnie jedyny sluszny moment na oblot. Jest szansa ze model przezyje pierwsza krakse. Na hali polegnie - ide o zaklad. Na zewnatrz, jest szansa ze bedziesz mial czas na reakcje a dodatkowo snieg zamortyzuje upadek. Latanie na hali nie jest takie proste. Nawet jesli na polu potrafisz latac w kwadracie duzo mniejszym nisz obrys hali. Sciany powoduja ze wnetrze wydaje sie znaaaacznie mniejsze Zreszta ten model definitywnie nie jest na hale ..No chyba ze na Hale Ludowa :D:D:D. Jak chcesz go miec i nie rozbic to probuj wlasnie na zewnatrz. Na hali nawet jesli bedzie chcial latac to nie zdazysz go wytrymowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cellon Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 pochrzaniłeś albo źle cie zrozumiałem :wink: moment od śmigła faktycznie będzie obracał modelem ale skłon silnika nie ma ta to wpływu tede jeśli ten model tak bardzo ci się podoba (moim zdaniem nie ma się czym zachwycać) odłóż go na półkę bo poleci w jedynym słusznym kierunku O to mi sie właśnie rozchodziło ;p... Sam wiesz, że ja raczej na szybowcach sie znam a nie na samolotach :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 I co? Model poleciał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tede1408 Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Tak. Trochę mozolnie lata i trudno go w poziomie utrzymać. Nieudana konstrukcja, ale wytrzymała. tylko śmigło złamałem. Już pracuje nad nowym modelem http://pfmrc.eu/viewtopic.php?p=361942#361942 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cellon Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Tak. Trochę mozolnie lata i trudno go w poziomie utrzymać. Nieudana konstrukcja, ale wytrzymała. tylko śmigło złamałem. Już pracuje nad nowym modelem http://pfmrc.eu/viewtopic.php?p=361942#361942 :D :D mówiłem, ze nie poleci ;p A ty chciałeś taką cegłą na hali latać :? i co i :ass: Mam nnadzieję, ze przyszły model lepiej latać bedzie. a i moja rada... zostaw mikro modele!!! je trzeba umieć robić. Zrób sobie Toto-0 albo Toto-7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.