Skocz do zawartości

JU-87 Stukas z Hyperiona

pietka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jużskończony i oblatany, niestety nie było komu sfilmować :( . Oblot był krótki bo wiało trochę za mocno, byłem sam na lotnisku i miałem jeszcze 2 modele do oblatania. Ale mimo to wyszła drobna niedoskonałość( za słabo wklejona dźwignia steru kierunku),zaś sam model lata wręcz bajecznie!! :) Jest chyba zbyt wrażliwy jednak na podmuchy wiatru, albo ja ustawiłem nie tak wychylenia i exp . Planuję założyć mu system audio własnej roboty z dźwiękiem silnika i syreny. Na razie próbuję coś złożyć z dostępnych zestawów bo te w sieci są cholernie drogie. Poza tym głośnik trochę waży niestety. Jak mi się uda to podzielę się na forum. Trochę poplątałem z poprzednimi postami- sorry: nad audio wciąż pracuję ale powoli - ta waga!!! brrr!!)

pozdrawiam

Piotrek

Opublikowano

No - nieładnie. My tutaj czekamy na koniec budowy a Ty sobie już spokojnie latasz. Pokaż choć zdjęcia maszyny, nawet nie koniecznie w locie jeśli masz problemy z ekipą operatorską ;D Czekam/my.

Opublikowano

Sorki Chłopacy, ale nawał pracy w nękanym kryzysem i kretyńskimi politykami kraju nie dał mi izbyt wiele czasu na publikacje na forum. Tymi fotkami , mam nadzieję, zmyję nieco złe wrażenie :roll:

Na początek kilka z lotniska, przed oblotem i po:

Dołączona grafika[/url]

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Na tym zdjęciu proszę zwrócić uwagę na przecudnej urody grill jakim to popełnił pod silnikiem :P , fajny, nieee???

oraz 2 pozostałe modele, których budowa wstrzymała nieco prace na stukasem

Dołączona grafika

Dołączona grafika

No, to na razie tyle. Jak są jakoweś zapytania to siędzę obecnie przed kompem mym. :jupi:

Piter

Opublikowano

Wygląda bardzo ładnie :shock: . Zastanawiam mnie tylko szczelina, którą widać między kadłubem a płatem na lotnisku, a na dachu samochodu już jej nie ma? Czyżby w locie wszystko się dopasowało ;D ?

Opublikowano

Nieee,nie było szczeliny. Pop prostu po oblocie wyjmowałem baterię i nie dokręciłem mocowania skrzydła za dobrze przed zdjęciem. Mea culpa :(

Piotr

P.S. Jak tylko pogoda się poprawi i ogolimy lotnisko, to będzie film. Kolega obiecał!!!

Opublikowano

Rzeczywiście trochę tak wygląda, ale to przecież tylko półmakieta. Tym nie mniej chwała Hyperion'owi, że okleił model samolotu bojowego folią matową, a nie jak to robi notorycznie Hangar 9 - BŁYSZCZĄCĄ :crazy: . Zobacz zresztą jak wygląda ten Spitfire na dachu samochodu -> prosto z myjni i nawet wywoskowany :rotfl: . Oczywiście nie twierdzę, że to wytwór Hangarowy.

Opublikowano

Tak patrze na wasze polmakiety i zastanawiam sie dlaczego nie chcecie sie "polzblizyc" do oryginalu i zalozyc odpowiednie smigla ( Stuka - 3 lopaty , Spitfire kolegi - cztery ).

Sa przeciez i do elektrykow a tym bardziej do spalinowek wszelkiej masci...

Prosta i tania sprawa , a jak cieszy oko :)

Opublikowano

Rzeczywiście trochę tak wygląda, ale to przecież tylko półmakieta. Tym nie mniej chwała Hyperion'owi, że okleił model samolotu bojowego folią matową, a nie jak to robi notorycznie Hangar 9 - BŁYSZCZĄCĄ :crazy: . Zobacz zresztą jak wygląda ten Spitfire na dachu samochodu -> prosto z myjni i nawet wywoskowany :rotfl: . Oczywiście nie twierdzę, że to wytwór Hangarowy.

Odnośnie foliji to jest tzw. jedna z 3 prawd góralskich ( czyli g....o prowda- znaczy się). A na poważnie to model jest pokryty w rzeczywistości białą, błyszczącą folią zadrukowaną prawdopodobnie drukiem solwentowym, ale farba jest bardzo trwała, bo nie uległa nawet nitrometanowi, kiedy czyściłem jakąś plamkę złożoną czy to ciut z cyjaka czy żywicy. Co do pytania kolegi o babę: a i łowszem, postanowiłem nieco rozweselić całą sytuację ( wiecie: konotacje historyczne, wspomnienia wojenne, groza kojarząca się z tym samolotem w przeszłości i takie tam) i doszedłem do wniosku, że kobiety łagodzą obyczaje i służą do zabawiania mężczyzn zatem tu też spełnią rolę takowąż. NO I ZNALAZŁA SIĘ PIĘKNOŚĆ I ZARĘCZAM, ŻE NIE MA ZEZA!!! co sugerował był niefortunnie kolega, a i ma dużżżże , niebieskie oczy!!! :mrgreen: a buzię jak aniołek, jeno sie jej pilotka z główki obsuwa. Na razie nie chcę Wam pokazywać buźki onej pani abyście mogli spać po nocach.Poza tym koledzy modelarze chcieli strzelać do modelu bo niemiecki, a do baby? nie wypada przecież, nie? Po spojrzeniu w jej przecudne oczęta każdy zmienił się na lepsze i pokłócił ze swą ślubną, a kilku chciało mi już dać sporej wartości rzeczowych dóbr , klejnotów i kruszców wszelakich za udostępnienie jej ( nie pytałem jeszcze w jakim celu ale znając tych zboczurów to na pewno nie do yntelektualnych rozmów). Niemniej - planuje konkurs na imię dla niej. Co wy na to?

Co do uwag jednego kolegi odnośnie zbliżania do oryginału: stary jestem na zawody nie chodzę, a moje hobby ma mi dawać sporo frajdy i zabawy. Poza tym uważam, że model ma latać a nie wyglądać. To nie kobieta, że ma tylko leżeć i pachnieć. Po prostu nie szukałem śmigła wielołopatowego do niego. Po doświadczeniach zeszłorocznych ze znalezieniem kołpaka do dużego śmigła 4-łopatowego dałem spokój z upiększaniem, może kiedyś.....

Pozdrawiam

Piotr

Opublikowano

Co do uwag jednego kolegi odnośnie zbliżania do oryginału: stary jestem na zawody nie chodzę, a moje hobby ma mi dawać sporo frajdy i zabawy. Poza tym uważam, że model ma latać a nie wyglądać.

Gdy oryginał opuszczał fabrykę, tak właśnie wyglądał... i tego się trzymajmy. Świetna MAKIETA!
Opublikowano
Niemniej - planuje konkurs na imię dla niej. Co wy na to?

Jestem za. Jak dobrze widzę to jest ruda. Więc niech będzie Helga :twisted:

Opublikowano

Okiej, zapisano, choć nie ukrywam, że niemieckie imiona kojarzą się jakoś tak z grubą niemrą, z wąsami i udźwigiem 2 tony! :? :lol:

P.S.

a poniżej próbka urody naszej pilotki, ---OKO!!! O pozostałe części ciała proszę niee prosić. Chyba, ze moderator wyrazi zgodę to parę co pikantniejszych cm kwadratowych ujawnię. :mrgreen: A dla paddjerżenija wątka: dziś może się uda polatać i sfilmować?

Dołączona grafika

Opublikowano

a poniżej próbka urody naszej pilotki, ---OKO!!! O pozostałe części ciała proszę niee prosić. Chyba, ze moderator wyrazi zgodę to parę co pikantniejszych cm kwadratowych ujawnię. :mrgreen:

A ja się nie boję, obstawiam, że Hermenegilda wygląda tak (z wątku Michała o Pitts http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=34712):

Dołączona grafika

A może wyglądać tak:

Dołączona grafika

Opublikowano
Gdy oryginał opuszczał fabrykę, tak właśnie wyglądał... i tego się trzymajmy. Świetna MAKIETA!

Fabryke HYPERIONa to i owszem , ale jak fabryke JUNKERSa to na 100% z trzylopatowym

( JU-87 Stuka G2 )....

PIETKA ;w polowie masz racje , model ma LATAC , ale makieta MUSI wygladac :D

Opublikowano

Marcinie, oczywiście kobieta ona tą jest! Jeno moja zeza nie ma, chyba jej ktoś lepszy makijarz machnął :D . Gratuluję spostrzegawczości, głosujesz na jakieś imię dla onej pilotki?

Pozdrawiam

Piotr

Opublikowano

A ja się nie boję, obstawiam, że Hermenegilda wygląda tak

O kurczę na grillu! Toż ona ma rozstaw oczęt umożliwiający jej dookólne widzenie :devil:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.