robas69 Opublikowano 1 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 Czy masz jakieś postępy w budowie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 1 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 Jużskończony i oblatany, niestety nie było komu sfilmować . Oblot był krótki bo wiało trochę za mocno, byłem sam na lotnisku i miałem jeszcze 2 modele do oblatania. Ale mimo to wyszła drobna niedoskonałość( za słabo wklejona dźwignia steru kierunku),zaś sam model lata wręcz bajecznie!! Jest chyba zbyt wrażliwy jednak na podmuchy wiatru, albo ja ustawiłem nie tak wychylenia i exp . Planuję założyć mu system audio własnej roboty z dźwiękiem silnika i syreny. Na razie próbuję coś złożyć z dostępnych zestawów bo te w sieci są cholernie drogie. Poza tym głośnik trochę waży niestety. Jak mi się uda to podzielę się na forum. Trochę poplątałem z poprzednimi postami- sorry: nad audio wciąż pracuję ale powoli - ta waga!!! brrr!!) pozdrawiam Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 1 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 No - nieładnie. My tutaj czekamy na koniec budowy a Ty sobie już spokojnie latasz. Pokaż choć zdjęcia maszyny, nawet nie koniecznie w locie jeśli masz problemy z ekipą operatorską ;D Czekam/my. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 1 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 Sorki Chłopacy, ale nawał pracy w nękanym kryzysem i kretyńskimi politykami kraju nie dał mi izbyt wiele czasu na publikacje na forum. Tymi fotkami , mam nadzieję, zmyję nieco złe wrażenie :roll: Na początek kilka z lotniska, przed oblotem i po: [/url] Na tym zdjęciu proszę zwrócić uwagę na przecudnej urody grill jakim to popełnił pod silnikiem , fajny, nieee??? oraz 2 pozostałe modele, których budowa wstrzymała nieco prace na stukasem No, to na razie tyle. Jak są jakoweś zapytania to siędzę obecnie przed kompem mym. :jupi: Piter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 1 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 Wygląda bardzo ładnie :shock: . Zastanawiam mnie tylko szczelina, którą widać między kadłubem a płatem na lotnisku, a na dachu samochodu już jej nie ma? Czyżby w locie wszystko się dopasowało ;D ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 2 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Nieee,nie było szczeliny. Pop prostu po oblocie wyjmowałem baterię i nie dokręciłem mocowania skrzydła za dobrze przed zdjęciem. Mea culpa Piotr P.S. Jak tylko pogoda się poprawi i ogolimy lotnisko, to będzie film. Kolega obiecał!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Dobrze, że szczelina nie ma przyczyny w jakości zestawu. Czakam/my na film. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Nie myślisz go trochę ubrudzić? Na fotkach wygląda jak papierowa sklejanka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Rzeczywiście trochę tak wygląda, ale to przecież tylko półmakieta. Tym nie mniej chwała Hyperion'owi, że okleił model samolotu bojowego folią matową, a nie jak to robi notorycznie Hangar 9 - BŁYSZCZĄCĄ :crazy: . Zobacz zresztą jak wygląda ten Spitfire na dachu samochodu -> prosto z myjni i nawet wywoskowany :rotfl: . Oczywiście nie twierdzę, że to wytwór Hangarowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Tak patrze na wasze polmakiety i zastanawiam sie dlaczego nie chcecie sie "polzblizyc" do oryginalu i zalozyc odpowiednie smigla ( Stuka - 3 lopaty , Spitfire kolegi - cztery ). Sa przeciez i do elektrykow a tym bardziej do spalinowek wszelkiej masci... Prosta i tania sprawa , a jak cieszy oko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Czy ja dobrze widzę? Pilot to zezowata baba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 2 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Rzeczywiście trochę tak wygląda, ale to przecież tylko półmakieta. Tym nie mniej chwała Hyperion'owi, że okleił model samolotu bojowego folią matową, a nie jak to robi notorycznie Hangar 9 - BŁYSZCZĄCĄ :crazy: . Zobacz zresztą jak wygląda ten Spitfire na dachu samochodu -> prosto z myjni i nawet wywoskowany :rotfl: . Oczywiście nie twierdzę, że to wytwór Hangarowy. Odnośnie foliji to jest tzw. jedna z 3 prawd góralskich ( czyli g....o prowda- znaczy się). A na poważnie to model jest pokryty w rzeczywistości białą, błyszczącą folią zadrukowaną prawdopodobnie drukiem solwentowym, ale farba jest bardzo trwała, bo nie uległa nawet nitrometanowi, kiedy czyściłem jakąś plamkę złożoną czy to ciut z cyjaka czy żywicy. Co do pytania kolegi o babę: a i łowszem, postanowiłem nieco rozweselić całą sytuację ( wiecie: konotacje historyczne, wspomnienia wojenne, groza kojarząca się z tym samolotem w przeszłości i takie tam) i doszedłem do wniosku, że kobiety łagodzą obyczaje i służą do zabawiania mężczyzn zatem tu też spełnią rolę takowąż. NO I ZNALAZŁA SIĘ PIĘKNOŚĆ I ZARĘCZAM, ŻE NIE MA ZEZA!!! co sugerował był niefortunnie kolega, a i ma dużżżże , niebieskie oczy!!! :mrgreen: a buzię jak aniołek, jeno sie jej pilotka z główki obsuwa. Na razie nie chcę Wam pokazywać buźki onej pani abyście mogli spać po nocach.Poza tym koledzy modelarze chcieli strzelać do modelu bo niemiecki, a do baby? nie wypada przecież, nie? Po spojrzeniu w jej przecudne oczęta każdy zmienił się na lepsze i pokłócił ze swą ślubną, a kilku chciało mi już dać sporej wartości rzeczowych dóbr , klejnotów i kruszców wszelakich za udostępnienie jej ( nie pytałem jeszcze w jakim celu ale znając tych zboczurów to na pewno nie do yntelektualnych rozmów). Niemniej - planuje konkurs na imię dla niej. Co wy na to? Co do uwag jednego kolegi odnośnie zbliżania do oryginału: stary jestem na zawody nie chodzę, a moje hobby ma mi dawać sporo frajdy i zabawy. Poza tym uważam, że model ma latać a nie wyglądać. To nie kobieta, że ma tylko leżeć i pachnieć. Po prostu nie szukałem śmigła wielołopatowego do niego. Po doświadczeniach zeszłorocznych ze znalezieniem kołpaka do dużego śmigła 4-łopatowego dałem spokój z upiększaniem, może kiedyś..... Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Co do uwag jednego kolegi odnośnie zbliżania do oryginału: stary jestem na zawody nie chodzę, a moje hobby ma mi dawać sporo frajdy i zabawy. Poza tym uważam, że model ma latać a nie wyglądać.Gdy oryginał opuszczał fabrykę, tak właśnie wyglądał... i tego się trzymajmy. Świetna MAKIETA! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benio Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Niemniej - planuje konkurs na imię dla niej. Co wy na to? Jestem za. Jak dobrze widzę to jest ruda. Więc niech będzie Helga :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Okiej, zapisano, choć nie ukrywam, że niemieckie imiona kojarzą się jakoś tak z grubą niemrą, z wąsami i udźwigiem 2 tony! :? P.S. a poniżej próbka urody naszej pilotki, ---OKO!!! O pozostałe części ciała proszę niee prosić. Chyba, ze moderator wyrazi zgodę to parę co pikantniejszych cm kwadratowych ujawnię. :mrgreen: A dla paddjerżenija wątka: dziś może się uda polatać i sfilmować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 a poniżej próbka urody naszej pilotki, ---OKO!!! O pozostałe części ciała proszę niee prosić. Chyba, ze moderator wyrazi zgodę to parę co pikantniejszych cm kwadratowych ujawnię. :mrgreen: A ja się nie boję, obstawiam, że Hermenegilda wygląda tak (z wątku Michała o Pitts http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=34712): A może wyglądać tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Gdy oryginał opuszczał fabrykę, tak właśnie wyglądał... i tego się trzymajmy. Świetna MAKIETA! Fabryke HYPERIONa to i owszem , ale jak fabryke JUNKERSa to na 100% z trzylopatowym ( JU-87 Stuka G2 ).... PIETKA ;w polowie masz racje , model ma LATAC , ale makieta MUSI wygladac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Marcinie, oczywiście kobieta ona tą jest! Jeno moja zeza nie ma, chyba jej ktoś lepszy makijarz machnął . Gratuluję spostrzegawczości, głosujesz na jakieś imię dla onej pilotki? Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 No przecież napisałem :-) obstawiam, że Hermenegilda wygląda tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benio Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 A ja się nie boję, obstawiam, że Hermenegilda wygląda takO kurczę na grillu! Toż ona ma rozstaw oczęt umożliwiający jej dookólne widzenie :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.