Cimek Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 No panowie doszła paczuszka od kolegi Hornet20, wczoraj zostąła wysłana, a dzisiaj już u mnie na kolankach ! Dla poczty polskiej wielki plus ! A więc tak Zagi wycięte z XPSU( czyli styroduru) Wyposażenie silnik od bety 1400 (2000kv~ 200W 1.1kg na smigle 7x3) Aparatura "Turnigy" (Frysky) Serwa no name 9g Regulator 30 A Lipol 2200 3s turnigy. Zdjątko : Przy postępie prac będę cykał fotki! Jedna na przywitanie Pytania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Pytania? Jaka jest gramatura użytego prze ciebie styroduru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 17 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Cześć Irku, dokładnie Ci nie powiem, ponieważ wycinał mi to Hornet20 ps. Lece zaraz do Castoramy, czym to najlepiej kleić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Soudal może. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 17 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 No własnie tak myśle nad Soudalem, dobra zmykam do Casto, później wrzucę fotki z dalszej budowy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrp Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Mateuszu, jaka rozpiętość, jaki profil itd...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 dokładnie Ci nie powiem ...no żałuję bardzo, tak liczyłem na to, że zadałem oczekiwane pytanie :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 17 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Mateuszu, jaka rozpiętość, jaki profil itd...? Piotrze rozpiętość 1.5m ,profil 10% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Moje jest trochę większe - 160 czy 170 rozpiętości będzie najprawdopodobniej pod FPV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 17 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Dobrze zobrazowałeś mi co i jak ,dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Dobrze zobrazowałeś mi co i jak ,dzięki Ale tu nie ma co zobrazowywać :mrgreen: Jest to STRATOS z RC-ABC. Mój jest trochę tuningowany czyli nowe lotki balsowe, winglety też nowe balsowe. Poniewaz nie zmieści mi siew samochodzie dlatego winglety musza być odejmowane. Na fotce nie ma kadłuba mieszczącego elektronikę ale to celowo :idea: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 17 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 JA własnie powoli montuje Zagiego... Jedynie myśle jak zrobić miejsce na lotki ,ile przyciąć krawędzi aby "doczepić" nowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Jedynie myśle jak zrobić miejsce na lotki ,ile przyciąć krawędzi aby "doczepić" nowe Ja to robię na oko; w moim lotki były już uwzględnione tzn prawie odcięte. Wymieniłem bo nie podobały mi sie takie wiotkie. Więc gdy już wie ile będzie miała lotka tyle odcinam - w przypadku skrzydła raczej dodaję. Następnie przyklejam na spływ - u mnie był wysoki, ponad 1cm listewkę balsową - usztywni i trochę wzmocni spływ oraz masz w czym mocować zawiasy. Sama lotka to już jak wolisz albo konstrukcyjna albo z listwy spływu. U mnie była to mieszana konstrukcja ale w skrzydełku 120cm jest wykonana z depronu. Tu poniewaz wyposazenia trochę będzie - chciałem by były solidniejsze. Jako zawiasy zastosowałem ...zawiasy :mrgreen: kołkowe. A... by ułatwić sobie maxymalnie robotę z lotką to bo jej wykonaniu dokleiłem trójkątną listwę do natarcia uzyskując w ten sposób ...natarcie :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet20 Opublikowano 15 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Jakies postepy w pracy ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 15 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Jacku , Model już dawno oblatany, pięknie lata, w niedzielę miałem incydent z własnej głupoty z 200 metrów pikowanie pionowe w dól... co za czym idzie połówki płatów się rozłączyły. teraz po prostu muszę to jakoś lepiej zmocnić! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.