skidan Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Witam. Mam na swoim koncie ponad 20 przesyłem i wszystkie docierały do mnie o 5 (rekord) do 8 dni roboczych. Wszystkie wybierałem jako przesyłki lotnicze rejestrowane. Ostatnie zamówienie z 27.01.2011 nadal nie dotarło do mnie. Sprawdzałem Track&Trace w firmie Swiss Post : Date Time Status Processed by Notes Sat 29.01.2011 12:19 Mailed Swiss Post SINGAPORE Sat 29.01.2011 12:19 Arrival at border point of country of mailing Swiss Post SINGAPORE Sat 29.01.2011 14:14 Departed transit country Swiss Post SINGAPORE Sat 29.01.2011 14:14 Departure from border point of country of mailing Swiss Post SINGAPORE Fri 04.02.2011 09:56 Mailed 8059 Zürich 59 Ausland Mon 07.02.2011 13:31 Arrival at border point of country of mailing CH-8010 Zürich 1 Mon 07.02.2011 13:31 Departure from border point of country of mailing CH-8010 Zürich 1 Wychodzi na to, że od 07.02.2011 moja paczka znajduje się w Zurich'u. Napisałem w czwartek maila do firmy SwissPost z prośbą o informację gdzie jest obecnie moja przesyłka i kiedy dotrze do mnie, ale nadal bez echa. Czy mieliście taki problemy z przesyłką ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbacz Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Pewnie jest na uc. Też tak miałem. Wejdź na stronę PP i posługując się tym samym nr paczki sprawdź gdzie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Moje 4 paczki też są od tygodnia w Zurichu :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 a moje paczki, ktore sa w Zurichu wciaz, juz od jakiegos czasu leza spokojnie u mnie Wiec tracking nawala od tego momentu i nie wolno sie przejmowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Moje 4 paczki też są od tygodnia w Zurichu :roll:Miałem dwie przesyłki realizowane przez Swiss Post - tragedia. Kto trafi z przesyłką realizowaną przez Swiss Post ten ma pecha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 wszystkie 4 są na Swiss Post :x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skidan Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Nic tylko się cieszyć :twisted: Szkoda tylko, że Swiss Post nie odpowiada na mojego maila. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 nie martw się. oni wszyscy nie odpowiadają.. tak jak urząd celny.. tylko zadzwonic mozna bo " my na mejle nie odpowiadamy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 dzisiaj doszła jedna paczkę wysłana SP która teoretycznie jest w Zurichu. jak widać nie ma rzeczy nie możliwych :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Ostatnio byłem na Celny przed godz 11 . Sprawdziłem paczkę , bo dostałem papiery ze doszła uszkodzna a ze model 2,2m i kosztwał prawie 800$ wiec mysle sobie - za gruz nie bede placił. No i o godz 11 juz było za poźno bym odebrał dzis. Stoi obok jakis azjata a babeczka z celnego mu mowi -(po polsku, przeliterowując kazdy wyraz, dokładnie , nawet bardzo) ze jak zaczeka to dzis, a jak nie to wyslą, a koles jak się nie trudno domyslec nie rozumiał nic. Dobrze ze angielski rozumiał, wiec mowie jej ze ja mu przetłumacze. Ucieszył sie, i zaczekał ......za chwilę ta sama babeczka do mnie " wie Pan co, moze się uda jednak zalatwic i tą Pana paczkę" ..... po 20min pakowałem juz pake do vana. Mozna ? Oczywiscie ze mozna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skidan Opublikowano 25 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Czekam już prawi miesiąc na paczkę. To jakiś kiepski żart. Na maila nie odpowiedzieli. Postanowiłem zadzwonić, a tam pani mówi mi, że nie ma pojęcia gdzie jest moja paczka bo Swiss Post in Poland nie zajmuje się przesyłkami, nawet nie ma pojęcia gdzie mnie skierować. :twisted: :twisted: :shock: ?????? co teraz ??????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 25 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Pozostaje czekać. Mi paczka doszła po 2 miesiącach, ale po drodze zaliczała urząd celny. Smerfniej meila do HC, i opisz grzecznie jaka jest sprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 25 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 piszcie o hobbyking w temacie o hobby king bo to już pewnie z nasty temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 25 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Panowie, zauważyłem że SP śledzi paczki tylko do kraju w którym ma siedziby, zdaje mi się, że w Polsce (przesyłki) nie ma dlatego jeśli w tracking SP są trzy pozycje Zurich to nasz numer wpisujemy w wyszukiwarce paczek PP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 25 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Nie nowość, ja to zauważyłem rok temu ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 25 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Daniel, przyznaj się nie masz pakietów do ESA ? ja też nie mam :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skidan Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Pakietów mam pod dostatkiem, chyba że przypadkiem ubijesz mi jakiegoś :wink: Zamówiłem aparaturę dla szwagra. Dzięki Jędrula za pomoc, paczka jest już w bolesławcu :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotomichal Opublikowano 7 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Witam. Mam podobny problem z paczką realizowaną przez Swiss Post która idzie już prawie trzy tygodnie... Teraz mam pytanie: po jakim czasie od złożenia zamówienia mogliście sprawdzić Track & Trace wpisując numer paczki na ich stronie?? Bo ja do tej pory wpisuje swój numer i nic... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 7 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=21720 nie ma sensu rozdrabniać sie na kolejne tematy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.