Tomek Reda Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Ta imitacja nitów fajnie wychodzi, a o wlotach już nie wspominając :shock: Pełen szacun. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektromar Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Witam Super to wygląda,jak się pośpieszysz to zdążysz na zawody makiet w Karczewie Pięknie ta budka wygląda,zawsze mi się podobał Robinson. Jako ciekawostka ,podczas budowy mojej Cobry wybrałem inną metodę nitowania, wywierciłem 6 tys otworków i zamocowałem plastikowe nity z firmy Wario. Obecnie model wygląda tak: http://heli.waldorf.pl/files/thumbs/t_ah_1_660.jpg http-~~-//www.youtube.com/watch?v=qvwyOxAOItk&feature=player_embedded#at=12 Sorry za mały OT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 elektromar, te otwory wierciłeś jakimś szablonem czy ryzowałem linie np. ołówkiem i na nich nawiercałeś otwory (pojedynczo) :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektromar Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 elektromar, te otwory wierciłeś jakimś szablonem czy ryzowałem linie np. ołówkiem i na nich nawiercałeś otwory (pojedynczo) :?:Miałem szablony ,takie paski blachy z otworkami zrobionymi równo na CNC.Kleiłem taśma do kadłuba i dremelkiem wierciłem. Jeszce ważna rzecz ,Bandi jeżeli możesz to przerób Frenzy na elektro,póki jest czas. Możesz mieć problem z drganiami. pozdrawiam Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Tak Marku, tylko Ty masz powiększoną "50" a nity Vario mają swoją wielkość , i ni jak by się miały do makiety Robinsona. Tak mnie się wydaje, jeśli nie to mnie popraw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektromar Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Lechu to było tylko jako ciekawostka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Jeszce ważna rzecz ,Bandi jeżeli możesz to przerób Frenzy na elektro,póki jest czas. Możesz mieć problem z drganiami. pozdrawiam Marek kurcze to rzeczywiscie może być problem bo ja nie zamierzam przerabiać na elektro ... gdyż nie żebym miał uraz ale elektryczne modele mnie jakoś nie cieszą miałem modele samolotów elektryczne ale jakoś to nie było to... przynajmniej dla mnie:( hmm no ale jak widzę to latają ludzie makietami spalinowymi więc może nie bedzie problemu Jeśli chodzi o Twoją makiete to jest boska pełen szacun z tymi nitami to jeszcze nie wiem jaką metode wybrać i też nie wiem jakiej srednicy nity mają być do robinsona R22 a Panowie jak robicie imitacje łączenia blach czyli te linie koło nitów?? może wystarczyło by przejechać zeszlifowanym śrubokrętem do szpica po podkładzie ??oczywiscie linia prosta do linijki ?? czy jak radzicie? pozdrawiam serdecznie Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 nity Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Kurcze, pierwsza klasa . Powstaje piękna makieta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El-Diablo Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Fantastycznie to wygląda. Bardzo jestem ciekaw wagi na koniec! Bandi co do napędu masz we mnie kumpla hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Witam No waga końcowa wyjdzie mniej więcej 1500g z podwoziem a więc w sumie nie mało jeśli się nie wzniesie to będe miał nielota na półce :( edit: Małe pytanko ma ktoś może plan rozmieszczenia nitów ROBINSONA R22 ?? bardzo by mi się to przydało i jeszcze pytanie odnośnie lakieru końcowego ? czym malujecie swoje makiety , żeby metanol jej nie zeżarł ??? pozdrawiam Darko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 dalsze poczynania w budowie makiety linie podziału i nity klamka pasowałoby jeszcze zamontować magnesy do drzwi bo same skoble nie wystarczą ... zbyt duże drgania skąd takie magnesy bierzecie jak wyglądają?? pozdrawiam Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskar9595 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Magnesy neodymowe na allegro, są najróżniejszej maści, od okrągłych, po kwadratowe, poprzez okragłez otworami i inne. Czekam na dalsze postępy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 skąd takie magnesy bierzecie jak wyglądają?? Jak masz dostęp do złomu komputerowego to przy laserze każdego napędu optycznego znajdziesz dwa takie magnesy. ps. wspaniała robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Witaj, tak sobie obserwuje twoje postępy w budowie /nie będę się powtarzał że genialnie :shock: robisz makietę/ ale ja po takim trudzie włożonym w budowę po prostu bałbym się nią latać. :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Witaj, tak sobie obserwuje twoje postępy w budowie /nie będę się powtarzał że genialnie :shock: robisz makietę/ ale ja po takim trudzie włożonym w budowę po prostu bałbym się nią latać. :jupi: Witam szczerze mówiąc to bede się nią bał latać ,bo jak narazie pieknie to wygląda w realuu jeszcze łądniej, jutro będe kończył kolejne drzwi i pomaluje od wewnątrz wszystko czarnym sprayem o to dalsze postępy pozdrawiam helimaniaków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Pryśnij delikatnie podkładem , tylko przysłoń od wewnątrz żebyś nie ganiał w około z farbami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.2k11 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Magnesy różnych kształtów, wymiarów i niedrogo możesz znaleźć tutaj http://www.magnesy.eu/ , kupowałem parę razy i wszystko było ok. Makieta wygląda super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Witam nagrałem krótki filmik pokazujący gdzie będą umieszczone diody świetlne http://www.youtube.com/watch?v=oFJinh_fRvo http://www.youtube.com/watch?v=ECyTbMFE2TU http://www.youtube.com/watch?v=9Dz-0QfKwco&NR=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxxx Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Bandi mistrzowstwo swiata normalnie czapki z glow podziwiam precyzje i dokladnosc bardzo mi sie podoba mam nadzieje ze malowanie tez bedzie takie jak calosc {perfekcyjna } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.