Podem89 Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Witam. Szukałem tematu, ale nie znalazłem. Na pewno ktoś lata w trójmieście. Jeśli tak to napiszcie gdzie i kiedy. Chętnie bym wymienił doświadczenie, a w zasadzie poszerzył wiedzę. W grupie raźniej :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Lotnisko Pruszcz, ponoć prywatnymi siłami zorganizowane w Oruni Górnej gdzies w pobliżu zbiornika wodnego po lewej od Małomiejskiem patrząc w kierunku obwodnicy. Gdynianie też mają gdzieś swoje pole. Modelami bez podwozia możesz latać na Renku, pola wzdłuż ul. Starogardzkiej czy w Osowie. Latam też na plaży w Jelitkowie. Jeśli szybowce to klif. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Gdynia to Bojano z tego co wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Trójmiasto to klify http://www.f3f-klif.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medium Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Witam, W Gdańsku w sobotnie/niedzielne południa- jeśli tylko pogoda dopisze spotykają się “latający” na ul. Jana Pawła II (Gd. - Zaspa tzw. pas startowy) przy kładce po stronie parku, latać można nad sporym kompleksem zieleni, Kilkukrotnie widywałem też modelarzy w parku przy ul. Leszczyńskich (także Zaspa), Kolejnym miejscem (bardziej eksploatowanym przez heli niż samoloty) jest “polanka” za Dworem Oliwskim, przy ul Bytowskiej (GD - Oliwa, a raczej już lasy Oliwskie) - a w zasadzie 2 polany Osobiście najbardziej podoba mi się ostatnia miejscówka - z racji tego że najwięcej tam spokoju a i szkody jakie można spowodować są z tych “mniej” szkodliwych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franc Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Jeszcze latają między Chylonią a Rumią w Kazimierzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podem89 Opublikowano 1 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Wow, jest tych miejscówek trochę. Jeśli się będzie ktoś wybierał napiszcie w tym temacie. Może uda się jakąś większą liczbą polatać. W zasadzie najbliżej mam na plaże na Jelitkowie, chociaż teraz to chyba niezbyt latanie. Zaspa też blisko. Na pewno się stawię, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 W zasadzie najbliżej mam na plaże na Jelitkowie, chociaż teraz to chyba niezbyt latanie. A ja tak żałowałem w ostatni weekend, że nie mam nic gotowego do lotu... :evil: Miejsc jest dużo więcej wszystko zależy od tego jakim modelem chcesz latać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medium Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 A ja tak żałowałem w ostatni weekend, że nie mam nic gotowego do lotu... :evil: A ja dla odmiany, gotowe do oblotu mam TOTO- 0 , P-40 (SEMFF) i SE5a (też SEMFF), piękną pogodę do latania za oknem, i nudna prace - w a zasadzie obowiązek siedzenia i czekania kiedy się coś popsuje :evil: niestety bez możliwości wyskoczenia na oddalony o 5min pas startowy na zaspie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 W zasadzie to jest jeden gotowy do lotu - styro łądź latająca SeaWind ale akurat do niej mnie nie ciągnie. Przy próbie oblotu model spadł jak cegła mimo zachowanej wagi i SC... ale ze śniegu jak najbardziej można by sie pobawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podem89 Opublikowano 2 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 U mnie w zasadzie też brak modelu gotowego do lotu. Ale myślę, że na dniach powinno się to zmienić. :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moritz Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Witam, wczoraj na chwarznie dzięki pomocy zgromadzonych tam modelarzy udało mi się oblatać moją pierwszą spalinke (dzięki śliczne za pomoc ) Wrzucam dwa filmiki pierwszy to oblot mojego Canary, troszkę mi podejścia do lądowania nie wychodziły za co przepraszam :mrgreen: i ostatecznie lądowanie też nie było przepiękne Drugi to taki ogólny pogląd na to co się tam wczoraj działo Jeżeli ktoś występuje w filmach, a sobie tego nie życzy to proszę napisać usune je z yt. http://www.youtube.com/watch?v=dmL86Kz6G78 http://www.youtube.com/watch?v=hxux8c2S7kE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woyu Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Byłem i ja co prawda tylko na początku (bo na tej miejscówce od 8:00 więc akumulatory już puste i sprzęt spakowany) - ale miałem okazję poznać paru kolegów osobiście - Pozdrawiam! Jak na pierwszy lot spaliną to Marceli to poradził sobie świetnie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Podem89 Opublikowano 22 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 No ładnie. Latacie co niedzielę? Jeśli pogoda pozwoli oczywiście. Ode mnie to trochę daleko. A niestety samochodu póki co nie posiadam. Ale może uda się dotrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moritz Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Nie Marceli tylko Maurycy (spoko wszyscy mylą - przywyłem). Jak jest pogoda to praktycznie cały weekend ktoś tam jest, a nawet w tygodniu można kogoś spotkać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medium Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Witam mam niestety złą wiadomość dla kolegów eksploatujących pas startowy na gdańskiej zaspie w związku z niedługim zakończeniem kruszenia betonu i rozpoczęciem prac ziemnych przy fundamentach nowych bloków deweloper dostał pozwolenie na czasowe przekształcenie naszego "lotniska" (teren zieleni przy kładce) na zaplecze budowy, od czwartku ustawiane są już pierwsze kontenery a do końca przyszłego tyg cały teren ma zostać ogrodzony do czasu cyt.: "zakończenia całości inwestycji po tej stronie pasa" niestety oznacza to minim 2 lata - aktualnie planuje się postawić tam 4 wierze a inwestor stara się uzyskać pozwolenie na następne 4 po tej stronie i 8 po drugiej stronie pasa pozdrawiam Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Czy któryś z kolegów lata może na łąkach przy drodze Gdańsk - Żukowo niedaleko ul. Kartuskiej (skrzyżowania z Nowatorów)? Już parę razy widziałem kogoś tam z samolotem , a dzisiaj (o ile dobrze dostrzegłem z samochodu) to chyba nawet był rozstawiony rękaw na wiatr. Pytam, bowiem mieszkam obecnie jakieś 3min. autem od tego miejsca i w sumie może fajnie byłoby polatać razem :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Air Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Wybieram się w czerwcu na urlop do Sopotu, a jako, że prawdopodobnie będę jechał kombi to wrzuciłbym do bagażnika jakiś model elektroszybowca do polatania (jeszcze muszę go zakupić - myślę o Easy Fly z HobbyKinga). I tu pojawia się pytanie - czy w Sopocie gdzieś jest dobre miejsce do polatania? Mam nieduże doświadczenie, więc w grę wchodzi raczej większa otwarta przestrzeń - plaża także (jadę jeszcze przed wakacjami, więc może ludzi nie będzie dużo). Może jest tam jakiś klif? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 W samym sopocie niestety nie ma klifu ale jadąc w stronę Gdyni jeden KLIF masz po lewej stronie. Market czynny do póżna :rotfl: Natomiast jeszcze bardziej w stronę G te prawdziwe to po stronie prawej czyli nad morzem. Nad samą plażą bardzo często latałem super. Można latać też nad polami i łąkami np rzuć okiem na googlach - Owczarnia lub RENK czy SElgros to jedno i to samo miejsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Air Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Te klify w stronę Gdyni to kojarzę - jakiś czas temu jak byłem w Sopocie, to się im przyglądałem... No ale na początek popróbuję latania nad plażą - może nie upoluję żadnego plażowicza ani żyjątka morskiego. Zamówiłem już tego Easy Fly-a ST-330 (chińska podróba Easy Glidera, ale mam Piperka tej samej firmy i jestem z niego bardzo zadowolony). Mam nadzieję, że Air Parcel dotrze do Polski w 2 tygodnie bo różnie to bywa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.