Skocz do zawartości

Gdańsk, Gdynia i Sopot.

Podem89

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki Daro za informację :) Kiedy tam zwykle latacie ?

Ja w Bojanie latam rzadko, ponieważ latam helikami i mam bliżej b.dobre miejsce (Chwarzno). Bojano jest idealne do latania samolotami ze względu na równy pas, którego brakuje na Chwarznie.
  • Odpowiedzi 266
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja w Bojanie latam rzadko, ponieważ latam helikami i mam bliżej b.dobre miejsce (Chwarzno). Bojano jest idealne do latania samolotami ze względu na równy pas, którego brakuje na Chwarznie.

Czy w Chwarznie też można latać małym samolotem bez podwozia ?

W którym to dokładnie miejscu się znajduje ?

Opublikowano

A co do Pruszcza to wjeżdżasz przez bramę aeroklubu, nie tą wojskową. Kierujesz się na lewo pasem betonowym do końca, potem kontynuujesz piaskową drogą przy betonowym płocie aż do pasu w poprzek lotniska. Kawałek jest. Można samochodem wjechać.

Jeżeli lubisz patrzeć jak modelarze latają to pojedź do Kazimierza na lotnisko gigantów :) Wrażenia będą napewno nie małe.

Dzięki za informacje Rafale :)
Opublikowano

Ja ze swoimi "wiatrakami" wybieram się w niedzielę na Chwarzno. Zapraszam chętnych, nieba wystarczy dla każdego :)

A latającym skrzydełkiem też da radę? Nie muszę mieć idealnego pasa do lądowania. Jesli tak to może jakieś dokładniejsze dane czy to bardziej jak na hurtownię warzyw chyba czyli od rąda w ...qrde! Pomyliłem z Chwaszczynem. No to teraz to już nic nie wiem...

A w bojanie jutro ktoś będzie latał? Temat gorący tydzień temu, a dziś gdy idealnie do lotów to zero wpisów...

Opublikowano

Ja jutro do Bojana się wybieram. Miałem do wyboru albo jechać na Lechię albo polatać i ... moneta wskazała lotnisko :P

Tak więc zaraz schodzę do hangaru modele przygotować i pakiety naładować i tak koło 15.oo powinienem tam się zameldować.

Opublikowano

Qrcze - Marcin trochę póżno ale na wszelki wypadek przydałby sie jakiś opis dojazdu. 12:00 w Chwarznie to już lepiej ale jeszcze zastanowię się tu czy tu.

Opublikowano

Właśnie sprawdziłem do Chwarzna - jakieś 15km z haczykiem więc rzut modelem :D . zabrałbym dwa skrzydełka jesli zmieszczę ; stratos - 160cm i maxi delta - 177cm. może w końcu prawdziwe, rasowe FPV udałoby mi się uskutecznić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.