Vadic Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Witajcie! Otóż mam problem z symulatorem Aerofly. Kiedy przechodzę do latania, lotki są maksymalnie wychylone, jak i również ster kierunku. Kalibrowałem kilka razy. Nie wiem co jest źle. za odpowiedzi z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 ustaw tak, żeby Aircraft 1 był pod Twoją aparaturę i kalibruj. Przy kalibracji jest reakcja na drążki? próbuj dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadic Opublikowano 28 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Już jest lepiej. Ale ciągle nie mogę ustawić lotek na kanał 1. W której zakładce przyporządkowuje się kanały do funkcji? Nie reaguje też na SK. to jest kosmos normalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Już jest lepiej. Ale ciągle nie mogę ustawić lotek na kanał 1. W której zakładce przyporządkowuje się kanały do funkcji? Nie reaguje też na SK. to jest kosmos normalnie chyba properties, dokładnie nie pamiętam, tam się przypisuje kanały i reversy :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadic Opublikowano 28 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Nie wiem co z tym jest. Tak na marginesie : Jak myślicie, czy latanie na FMS nauczy mnie chociaż troszkę latać w rzeczywistości? Chodzi o to, że już Ultron prawie skończony... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Jak myślicie, czy latanie na FMS nauczy mnie chociaż troszkę latać w rzeczywistości? Chodzi o to, że już Ultron prawie skończony... podstawowych odruchów się nauczysz ale Aerofly jest bardziej rozbudowany, co z resztą już zobaczyłeś, też niedawno instalowałem ten symulator. Kalibrowanie nie jest trudne, musisz popróbować trochę, dużo możliwości nie ma, bardziej jest Ci cierpliwość potrzebna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadic Opublikowano 28 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 YEA. Ustawiłem Wielkie dzięki MironRC, bardzo mi pomogłeś. Rzeczywiście na aerofly lata się trudniej niż na FMS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian14 Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Witam. Też mam zapytanie. Mam aparaturę esky dodana do tego modelu honey bee cp3. http://www.gimmik.pl/images/latajace/esky_honey_bee_cp3_02.jpg kabelek tez taki jaki był przy modelu. Chcę polatać na aerofly professional deluxe. Najpierw był problem z kalibracją teraz jest problem typu że na lewym drążku mam jakby tylko dodawanie gazu na 30%, a na lewym drążku są obroty silnika, start itd. Ustawiam ustawiam, ale nic to nie daje. Ma ktoś jakiś pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Nie pisz tego samego w dwóch wątkach http://pfmrc.eu/viewtopic.php?p=436444#436444 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.