marcin133 Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Czy mógłby ktoś zrobić porównanie takie jak zrobił Olo ale tym razem... serw podobnej klasy lecz markowych? Ciekawi mnie czy większość potrafi zauważyć jedynie wady tanich produktów, czy produkty droższe są rzeczywiście ZDECYDOWANIE lepsze ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris13 Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Dla odświeżenia tematu, Olo powiedz jak testy serw Tower Pro 996R. Czy zauwazyłeś moze jakies zakłocenia podczas pracy serw takie jakie można było spotkać w Tower Pro 5010 których sam doświadczyłem podczas lotów. Zastanawiam sie nad kupnem tych serw, ale co do poprzedników TP5010 nie mam do nich za bardzo przekonania z powodu tych zakłoceń. Czy 996R te są rzeczywiście takie dobre?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 31 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Jak na moje skromne wymagania to są w porządku. Ja nie pisałem chyba o TP 5010 tylko o TP 995 że na kupione 2 sztuki tylko jedno nadaje sie do modelu bo drugie żyje własnym życiem z obciążeniem czy bez. Skoro jednak wspomniałeś o TP 5010 to znam osobiście przypadek modelu w którym te serwa wylatały ponad 50 godzin i tylko jedno {ze steru kierunku}poszło do wymiany bo trochę się wypracowało. Pomyśl o Blu birdach w którymś z naszych sklepów są teraz w bardzo dobrej cenie i jest wybór w typach. ps. Ja swoje BMS-620MG kupowałem jeszcze tu. http://www.rcworld.pl/shop/index.php?products=product&prod_id=63 Teraz bym kupił tu. http://rcsklep.pl/product_info.php?products_id=411 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris13 Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 tak właśnie tez sie i nad nimi zastanawiam (Blu bird) Jak na razie szukam i przeglądam forum i neta. Szukam jak nawiecej opini o różnych serwach. Jak na razie czytam i słysze dobre rzeczy o tych serwach wiec moze powinienem i te wypróbować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 Całkiem niedawno otrzymałem do testów kilka sztuk serw Bluebird 661MG+HS (tych z dodatkowym radiatorem aluminiowym na silniku). Nie zauważyłem jakichkolwiek wspomnianych wcześniej negatywnych objawów. Wszystko chodzi szybko i precyzyjnie. Żadnych szarpnięć przy uruchamianiu. Zauważyłem natomiast jedno: kilka z nich miało inną datę produkcji (starsze) i różniły się troszkę zębatki (zęby spiłowane "na ostro"). Te serwa też miały troszkę mniejszą precyzję w neutrum. Te nowsze (zębatki z zębami grubszymi na obwodzie - zakończonymi "na tępo") były stabilne jak skała i precyzyjne. Świetnie się sprawują w spalinowym Ultimate 120 (zarówno na lotkach jak i na ogonie). Może producent coś zmienił w projekcie eliminując problemy? Te "dobre" serwa są do nabycia w rcworld.pl Olo, ciekawostką jest to, że serwa ze sklepu rcsklep są "dziwnie" pakowane. Te, które otrzymałem z RCWorld są oprócz kartonika pakowane jeszcze w plastikowe kasetki (jak Futaba czy lepsze Hitec'i. http://www.blue-bird-model.com/England/product/BMS-661MG.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekSz Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Myślę o serwach Blue Bird co o nich sądzicie ? Czy nadają sie do modeli 3d ? Myślę je wsadzić do bossanovy 3d a Serwa to chce takie kupić http://rcsklep.pl/product_info.php?cPath=31_58&products_id=404 na lotki a na kierunek i wysokośc takie http://rcsklep.pl/product_info.php?cPath=31_58&products_id=405 Przy 6.6V miały by pewnie 7kg siły a na taki model jak mój to w zupełności wystarczy A na gaz takie http://rcsklep.pl/product_info.php?cPath=31_58&products_id=392 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 5 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Poczekaj z zakupem może do obejrzenia filmu na którym zobaczysz jakich luzów dostały moje Blu Birdy,działają ale nie ma mowy o precyzyjnym sterowaniu. Miałem zrobić i wstawić film wcześniej ale zapomniałem.Model stoi chwilowo uziemiony i sam zastanawiam się jakie serwa teraz do niego kupię. Filmik wstawię jutro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekSz Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Czyli shit jednym słowem koledze takie dwa serwa padły z tego co sie dopytywałem. Na rcuniverse ludzie też narzekali... Czyli jednak prawda jak chce sie mieć dobre i tanie serwa trzeba kupić dwa dobre i tanie Cytat ze sklepu A teraz wpadłem na inny pomysł czy przypadkiem tryby od tower pro 5010 nie będą pasować do futab 3010 ? serwa wyglądają identycznie nawet mają takie same dźwigienki.... specyfikacje itp itd... Sorry za Oftop ale na poprzednich stronach był większy a nie chce zakładać specjalnego tematu tylko po to Dzięki za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 2 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Film Wymontowałem serwo z modelu i je częściowo rozebrałem. Wgląda na to że ten luz powstał miedzy wewnętrznym pierścieniem łożyska a osią na ostatniej zębatce.łożysko nie wsuwa się,nie wciska tylko wpada :evil: Może poszukam po sklepach nowej ostatniej zębatki i będę próbował ,,naprawić". Myślałem też czy nie spróbować osadzić łożyska na Loclite do łożysk? ps. W serwie to luźne łożysko osadziłem na Loclite i luzy wróciły do normy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 A sprobuj wymienic dzwignie na serwie. U mnie to zawsze pomagalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 2 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Na dźwigniach nie ma i nie było luzów,wchodzą bardzo ciasno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.