mazur Opublikowano 16 Marca 2011 Opublikowano 16 Marca 2011 Witam. Zmodernizowałem aparaturę przez dodanie modułu 2,4 Corona DSSS według obrazkowej instrukcji http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=26105&highlight=flash++corona Wszystko działa ale jednocześnie chciałbym polatać "na sucho" i chciałbym podłączyć kabel do symulatora. Pytanie: nie zaszkodzi to modułowi 2,4?
bubu2 Opublikowano 16 Marca 2011 Opublikowano 16 Marca 2011 Nie zaszkodzi. Ale równieżż zawsze mozesz zrobić odłączanie.
krankor Opublikowano 16 Marca 2011 Opublikowano 16 Marca 2011 Też zrobiłem ten "upgrate" Razem z przełącznikiem 2,4-35. Nim na wszelki wypadek przechodzę na 35 bez kwarca i podłączam się do komputera jak wcześniej.
mazur Opublikowano 16 Marca 2011 Autor Opublikowano 16 Marca 2011 Też zrobiłem ten "upgrate" Razem z przełącznikiem 2,4-35. Nim na wszelki wypadek przechodzę na 35 bez kwarca i podłączam się do komputera jak wcześniej.Też tak miałem ale kiedyś w locie niechcący przełączyłem na 35 MHz.Od tej pory wyłącznik jest zaklejony a amen, antena wyjęta a w jej miejsce wmontowana antena 2,4.
krankor Opublikowano 16 Marca 2011 Opublikowano 16 Marca 2011 Żeby takie coś się nie stało, specjalnie skróciłem dźwigienkę czymś twardym tylko da się przełączyć. Stara antena ma na sznureczku 20 cm tasiemki do "pomiaru wiatru". Czego na antenie od 2,4 raczej sie udaje się przeprowadzić.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.