madrian Opublikowano 18 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Przypominam miłośnikom lotnictwa, że Jutro, ok. godziny 7:40 (rano oczywiście), na Okęciu, na Pasie 33/15 usiądzie taki malutki samolocik nazywany Airbus 380... Kto chciałby zobaczyć tego liliputka z bliska i w locie, może się stawić w miejscówkach spotterskich, jutro rano. Od której strony będzie lądował - zależy od kierunku wiatru. Wiatr południowy tak jak dziś: pas 15, Odwrotny - pas 33. Odlot ok g. 9:00 Znalazłem dwie informacje - 8:50 lub 9:10. W każdym razie, jest okazja by rano wstać, wyruszyć z domu i spotkać ten nieduży samolocik. :mrgreen: Kto jest w stanie dotrzeć na czas na Okęcie - Zapraszamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 18 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Zróbcie maleństwu "fotki" - popodziwiamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 18 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Czytałem dziś o tym w gazecie. No pozazdrościć tylko tym którzy mają na Okęcie kilka km. Ja mam kilkaset... Liczę na duuużą relacje fotograficzną! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_cbr Opublikowano 18 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Witam,tutaj mamy kolejnego giganta(AN-225) na lotnisku w Pyrzowicach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 19 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Zamiast wrzucać zdjęcia, zmajstrowałem mały filmik. Miłego oglądania. Jakość nie najlepsza, ale WMM i Youtube zrobiły swoje. Nie miałem też czasu na zabawę z muzyką. Dlatego dźwięk jest raczej... hmm. Ubogi. :wink: Miłego oglądania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Miłego oglądania. Fajne, ale małe sprostowanie - w naszej flocie nie mamy jeszcze długodystansowego B-777 a jeno B-767 a jest to mała ( tylko 10 ) ale istotna różnica ( 4'13'' filmiku ) B-777 jest porównywalny z A-380 ( trochę niższy a długość i rozpiętość podobne ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 19 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Miłego oglądania. Fajne, ale małe sprostowanie - w naszej flocie nie mamy jeszcze długodystansowego B-777 a jeno B-767 a jest to mała ( tylko 10 ) ale istotna różnica ( 4'13'' filmiku ) B-777 jest porównywalny z A-380 ( trochę niższy a długość i rozpiętość podobne ) Wiem. Niestety zauważyłem to już po komplikacji filmu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Zaliczony! Jest ogromny i... cichy! http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=6419 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Wiem. Niestety zauważyłem to już po komplikacji filmu. Ładny, ale wcale skomplikowany to on wcale nie był :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 19 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że po 3 litrach gorącego kompotu, zaczęły mi odmarzać palce. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Na lotnisku zawsze... no wiecie co. Jest zimniej znaczy Nauczony doświadczeniem założyłem polar, kurtkę narciarską, czapkę, rękawiczki, ciepłe buty i kalesony! Nie zmarzłem :jupi: madrian, musiałem koło Ciebie przechodzić :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 19 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Pozycję mieliśmy jak widać bliską. Stałem na tych małych górkach przy drodze. :mrgreen: Trzeba było pomachać... Na odlot przeniosłem się między Cargo a pas 29. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 B-777 jest porównywalny z A-380 ( trochę niższy a długość i rozpiętość podobne ) Zastanawia mnie gdzie to podobieństwo :?: Wielkość samolotów chyba oceniamy po rozpiętości? Największa wersja B-77 ma 64.8m rozpiętości i 73.9m długości a A380 ma 79.8m rozpiętości i 73m długości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Zastanawia mnie gdzie to podobieństwo :?: Wielkość samolotów chyba oceniamy po rozpiętości? Największa wersja B-77 ma 64.8m rozpiętości i 73.9m długości a A380 ma 79.8m rozpiętości i 73m długości. ...z daleka nie widać różnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 B-777 jest porównywalny z A-380 ( trochę niższy a długość i rozpiętość podobne ) Zastanawia mnie gdzie to podobieństwo :?: Wielkość samolotów chyba oceniamy po rozpiętości? Największa wersja B-77 ma 64.8m rozpiętości i 73.9m długości a A380 ma 79.8m rozpiętości i 73m długości. Stań pomiędzy A-380 a B-777 i zobacz różnicę ( miałem przyjemność "podziwiać" oba na CDG Paryż ) - na "oko" tylko wysokość i ilość motorków różnią te "modeliki" :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Kiepskie te "oko" jak Ci gdzieś 15m ucieka :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Paaanooowie, pliiiiz.... Myślałem, że jeszcze jakieś fotki czy filmiki w tym temacie zobaczę, a tu tradycyjna kupa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.