Nebeb Opublikowano 25 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Witam Mam mały problem z może duży ?, nie wiem . Zdjąłem model z mebli założyłem skrzydła podpiąłem pakiet włączam aparaturę i ruszam steram lotkami wszytko ok, następnie złapałem go i daje mu gazu żeby zobaczyć czy silnik jest ok i tu niespodzianka ze środka kadłuba zaczął lecieć mały dymek nie mam pojęcia czy z regulatora czy z silnika, wyłączam wszystko a następnie podłączam jeszcze raz i sprawdzam i dymku nie ma ale jak dam mu nie dam maksymalnego gazu to po równej minucie silnik przestaje działać trzeba zmniejszyć gaz na 0 a później zwiększyć. Nie wiecie co to może być ? Mój silnik: http://modelmaking.pl/ires/oferta/3/42/350/ Mój regulator: http://modelmaking.pl/ires/oferta/3/43/384/ Pakiet: Li-Pol 1800Mah 7,4 V Pelikan. W regulatorze mam mam włączony hamulec: Mode 3 aktywny hamulec Li-Pol - to może być to czy raczej nie ? A nie wiecie czy te silniki Mig 480 się bardzo grzeją, pytam bo mój się dosyć mocno grzeje a nie pamiętam jak się grał w zeszłym roku :/ ? Ps.Nie wiedziałem gdzie w elektronice to umieścić więc pisze tu. Proszę o szybką odpowiedź . ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 25 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Powąchaj wszystkie elementy. Ten z którego poleciał dymek będzie waniać charakterystycznym zapaszkiem spalonej izolacji. W pierwszej kolejności przyjrzałbym się regulatorowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nebeb Opublikowano 25 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Powąchaj wszystkie elementy. Ten z którego poleciał dymek będzie waniać charakterystycznym zapaszkiem spalonej izolacji. W pierwszej kolejności przyjrzałbym się regulatorowi. Ok zrobiłem to i śmierdzi: regulator co teraz ? Do wyrzucenia ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 25 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Jeżeli na małych obrotach działa to jest ok ale musisz mieć regulator z większym zapasem A. Ten ma max 15 A z togo co pisze MM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nebeb Opublikowano 25 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Jeżeli na małych obrotach działa to jest ok ale musisz mieć regulator z większym zapasem A. Ten ma max 15 A z togo co pisze MM Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.