madrian Opublikowano 25 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Po nieudanych bojach z nowym laptopem (okazało się, że nie bardzo można na nim postawić starszy system, bo nie ma do tego modelu sterowników) i nieudanym zmuszeniu go do współpracy z Easy Grabberem, powiedziałem DOŚĆ. Dodatkowo dochodził problem z transportem dodatkowej walizki na pole. Postanowiłem zbudować sobie bazę odbiorczą, w wersji maksymalnie mobilnej. Zasadniczo ma się opierać na zwykłym szkolnym plecaczku. :wink: Tzn. Wszystkie elementy - zasilanie, podgląd, odbiór i zapis mają się mieścić w plecaku do transportu i umożliwiać przekształcenie plecaczka w bazę, noszoną na modelarzu w czasie lotu. Co ma mi umożliwić łatwe kontrolowanie modelu wzrokowo i na podglądzie oraz przemieszczanie się (np. po model po wylądowaniu). Plecak stał się logicznym wyborem, bo czasami trzeba dojść do lotniska, a w jednym ręku niesiemy model, w drugim graty do modelu. Rąk brakuje, a plecy sterczą na pusto. W każdym razie szukam taniego monitora z wejściem AV. Znalazłem następujące modele: Manta LCD707 za ok 280zł. TV8USB w podobnej cenie Podobna wielkość, wejście AV, niska cena. Co wybrać i ewentualnie czy macie inne propozycje? Do zapisu pewnie użyję jakiegoś odtwarzacza mp4 z opcją zapisu. Ale jeszcze nie szukałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 25 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Kup jakieś używane DVD z wejściem av in, sam mam i używam DVD 10" z dość dużą rozdzielczością (jak pamiętam to coś koło 800x400) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.