madrian Posted March 25, 2011 Share Posted March 25, 2011 Po nieudanych bojach z nowym laptopem (okazało się, że nie bardzo można na nim postawić starszy system, bo nie ma do tego modelu sterowników) i nieudanym zmuszeniu go do współpracy z Easy Grabberem, powiedziałem DOŚĆ. Dodatkowo dochodził problem z transportem dodatkowej walizki na pole. Postanowiłem zbudować sobie bazę odbiorczą, w wersji maksymalnie mobilnej. Zasadniczo ma się opierać na zwykłym szkolnym plecaczku. :wink: Tzn. Wszystkie elementy - zasilanie, podgląd, odbiór i zapis mają się mieścić w plecaku do transportu i umożliwiać przekształcenie plecaczka w bazę, noszoną na modelarzu w czasie lotu. Co ma mi umożliwić łatwe kontrolowanie modelu wzrokowo i na podglądzie oraz przemieszczanie się (np. po model po wylądowaniu). Plecak stał się logicznym wyborem, bo czasami trzeba dojść do lotniska, a w jednym ręku niesiemy model, w drugim graty do modelu. Rąk brakuje, a plecy sterczą na pusto. W każdym razie szukam taniego monitora z wejściem AV. Znalazłem następujące modele: Manta LCD707 za ok 280zł. TV8USB w podobnej cenie Podobna wielkość, wejście AV, niska cena. Co wybrać i ewentualnie czy macie inne propozycje? Do zapisu pewnie użyję jakiegoś odtwarzacza mp4 z opcją zapisu. Ale jeszcze nie szukałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
meteor Posted March 25, 2011 Share Posted March 25, 2011 Kup jakieś używane DVD z wejściem av in, sam mam i używam DVD 10" z dość dużą rozdzielczością (jak pamiętam to coś koło 800x400) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.