Skocz do zawartości

Czy taka ładowarka będzie dobra?

Bull64

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Niedawno kupiłem sobie mikro samochodzik na allegro. Niestety w zestawie nie było ładowarki. Pakiet to 4,8V NiMh. Pojemność nie pisze. Od niego wychodzą 2 kabelki.+i - Czy te 2 kabelki mogę podłączyć do zwykłej ładowarki do NiMh'ów? Podłączyłbym + do plusa w ładowarce i - do minusa. Czy pakiet by się naładował?

Opublikowano

Naładowałby się jesli tylko ładowarka jest przystosowana do NiMH. Dobrze jednak znać pojemnosć aku by obliczyć czas ładowania.

Opublikowano

Zwykłej do baterii NiMh lub NiCd, ale żeby była na takie napięcie, lub z regulacją, ewentualnie automat - sama wykrywa wielkość pakietu.

Opublikowano

A ten pakiecik z modelu to taki koszyczek do którego wkładasz 4 paluszki, czy już są one zlutowane? Jeśli do 1 celi ładowarka to nie naładujesz 4 od razu chyba, że pojedyńczo.

Opublikowano

Jeśli ładowarka ma na wyjściu 1,2V (bez obciażenia w dodatku), to nawet jednej celi nie naładujesz. Za mało.

Bogan - no zastanów się :mrgreen: jak ładowarka moze być na mniej niż 1,2V :?: :!: Pewnie młody coś pomylił bo innej możliwości nie ma.

Opublikowano

Niestety mam pakiet, a nie koszyczek. Ładowarka umożliwia ładowanie 4 celi POJEDYNCZO. Chodzi o to czy bez rozlutowania są jakieś sposoby na naładowanie przy tej ładowarce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.