Bull64 Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Cześć! Niedawno kupiłem sobie mikro samochodzik na allegro. Niestety w zestawie nie było ładowarki. Pakiet to 4,8V NiMh. Pojemność nie pisze. Od niego wychodzą 2 kabelki.+i - Czy te 2 kabelki mogę podłączyć do zwykłej ładowarki do NiMh'ów? Podłączyłbym + do plusa w ładowarce i - do minusa. Czy pakiet by się naładował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Naładowałby się jesli tylko ładowarka jest przystosowana do NiMH. Dobrze jednak znać pojemnosć aku by obliczyć czas ładowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARC Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Zwykłej do baterii NiMh lub NiCd, ale żeby była na takie napięcie, lub z regulacją, ewentualnie automat - sama wykrywa wielkość pakietu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull64 Opublikowano 26 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Czyli ma dawać te 4,8V. W moim przypadku to odpada bo da 1,2 V. Chyba że mnie poprawicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Jak da 1,2V :?: Służy do ładowania tylko jednej celi :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull64 Opublikowano 26 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Tak to jest ładowarka do ładowania pojedynczych cel ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 A ten pakiecik z modelu to taki koszyczek do którego wkładasz 4 paluszki, czy już są one zlutowane? Jeśli do 1 celi ładowarka to nie naładujesz 4 od razu chyba, że pojedyńczo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Jeśli ładowarka ma na wyjściu 1,2V (bez obciażenia w dodatku), to nawet jednej celi nie naładujesz. Za mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Jeśli ładowarka ma na wyjściu 1,2V (bez obciażenia w dodatku), to nawet jednej celi nie naładujesz. Za mało. Bogan - no zastanów się :mrgreen: jak ładowarka moze być na mniej niż 1,2V :?: :!: Pewnie młody coś pomylił bo innej możliwości nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull64 Opublikowano 29 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Niestety mam pakiet, a nie koszyczek. Ładowarka umożliwia ładowanie 4 celi POJEDYNCZO. Chodzi o to czy bez rozlutowania są jakieś sposoby na naładowanie przy tej ładowarce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.