Jump to content

Czy taka ładowarka będzie dobra?

Bull64

Recommended Posts

Posted

Cześć! Niedawno kupiłem sobie mikro samochodzik na allegro. Niestety w zestawie nie było ładowarki. Pakiet to 4,8V NiMh. Pojemność nie pisze. Od niego wychodzą 2 kabelki.+i - Czy te 2 kabelki mogę podłączyć do zwykłej ładowarki do NiMh'ów? Podłączyłbym + do plusa w ładowarce i - do minusa. Czy pakiet by się naładował?

Posted

Naładowałby się jesli tylko ładowarka jest przystosowana do NiMH. Dobrze jednak znać pojemnosć aku by obliczyć czas ładowania.

Posted

Zwykłej do baterii NiMh lub NiCd, ale żeby była na takie napięcie, lub z regulacją, ewentualnie automat - sama wykrywa wielkość pakietu.

Posted

A ten pakiecik z modelu to taki koszyczek do którego wkładasz 4 paluszki, czy już są one zlutowane? Jeśli do 1 celi ładowarka to nie naładujesz 4 od razu chyba, że pojedyńczo.

Posted

Jeśli ładowarka ma na wyjściu 1,2V (bez obciażenia w dodatku), to nawet jednej celi nie naładujesz. Za mało.

Posted

Jeśli ładowarka ma na wyjściu 1,2V (bez obciażenia w dodatku), to nawet jednej celi nie naładujesz. Za mało.

Bogan - no zastanów się :mrgreen: jak ładowarka moze być na mniej niż 1,2V :?: :!: Pewnie młody coś pomylił bo innej możliwości nie ma.

Posted

Niestety mam pakiet, a nie koszyczek. Ładowarka umożliwia ładowanie 4 celi POJEDYNCZO. Chodzi o to czy bez rozlutowania są jakieś sposoby na naładowanie przy tej ładowarce.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.