lisartur Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Mam pytanie posiadam aparaturę HITEC OPTIC 6 35MHz i chciałbym dokupić odbiornik do niego. Wiem że większość zaraz powiem kup oryginalny Ale niestety kosztuje 290zł Co byście mi zaproponowali w przyzwoitej cenie tak do 80-100zł I jeszcze jedno czy jest możliwość aby odbiornik bez kwarcu pracował z aparaturą z kwarcem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Każdy dowolny na 35 MHz/ pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
false Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Z nadajnikiem Optic najlepej współpracują fabryczne odbiorniki Hiteca. Nowe można kupić już od 90zł, zależnie od liczby kanałów. Równie dobrze dogadują się Jeti Rex, cena podobna. Z tych najtańszych latałem też na E-sky (ok 50zł) ale czasem pojawiały się delikatne 'kopnięcia', zwłaszcza w mieście. Nie polecam natomiast odbiorników Corony, zwłaszcza z syntezą, nie mam z nimi dobrych doświadczeń. Co do kwarcu to nie ma takiej możliwości. Kwarce są po to by odbiornik i nadajnik pracowały na dokładnie takiej samej częstotliwości, dlatego są niezbędne. Wyjątkiem jest synteza, gdzie nie wkłada się kwarca, a potencjometrem ustawia odpowiednią częstotliwość. No i 2,4 Ghz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Nie polecam natomiast odbiorników Corony, zwłaszcza z syntezą, nie mam z nimi dobrych doświadczeń. Jak najbardziej polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 false, to nie potencjometr tylko przełącznik wielopozycyjny którym w sposób zapewne pośredni (poprzez procesorek) sterujesz stopniem podziału dzielnika pomiędzy VCO a komparatorem fazy. Potencjometr w układzie syntezy nie ma nic do roboty i dlatego go tam nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturrro Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 false napisał/a: Nie polecam natomiast odbiorników Corony, zwłaszcza z syntezą, nie mam z nimi dobrych doświadczeń. Jak najbardziej polecam. A ja jak najbardziej podzielam zdaniem Fokkera - Corona z syntezą spisuje się bardzo dobrze. Czyli 2:1 :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubĆ Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=65_66_300&products_id=4455 ten albo ten http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=65_66_300&products_id=886 sam mam optica i ten 2 odbiornik i jest wszystko ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karand Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 U mnie najlepszym odbiornikiem jaki współpracował z Optikiem (z modułem syntezy) była Corona sześciokanałowa z podwójną przemianą z syntezą, aczkolwiek czytałem gdzieś o problematycznej partii tych odbiorników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.