BudekPL Posted April 1, 2011 Share Posted April 1, 2011 Witam! Oglądając wasze skrzynki startowe, wpadłem na pomysł czy robiąc swoją mogę ładować pakiety w terenie. Ogólny pomysł jest taki, aby wsadzić akumulator 6V i podpiąć ładowarkę Accucel 6. Jest to możliwe? Robił tak ktoś? Nie piszcie żebym dokupił pakiety bo chcę jechać na lotnisko poniemieckie niedaleko, na jednym pakiecie latać a drugi w międzyczasie ładować Link to comment Share on other sites More sharing options...
razor Posted April 1, 2011 Share Posted April 1, 2011 ładowarki (te accucel,imaxy itp) mają wejście 12V, wystarczy podłączyć pod odpowiedni aku (samochodowy lub/i żelowy - ale 12V (albo dwa 6V ) ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin133 Posted April 1, 2011 Share Posted April 1, 2011 Ogólny pomysł jest taki, aby wsadzić akumulator 6V i podpiąć ładowarkę Accucel 6. Jest to możliwe? Robił tak ktoś? Szczerze powiedziawszy to trudniej szukałbyś osoby pytając "Czy Ktoś tak NIE robił" Ładowanie w terenie to podstawa, najczęściej korzysta się z akumulatora w samochodzie. Fakt faktem ładowarki potrzebują 12V Link to comment Share on other sites More sharing options...
BudekPL Posted April 1, 2011 Author Share Posted April 1, 2011 ODPOWIEDNI? 7Ah to dużo? Czy lepiej TAKI z 4Ah? Zależy mi na niskiej cenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin133 Posted April 1, 2011 Share Posted April 1, 2011 Ja mam 7Ah ale nastawiony jestem na modele spalinowe i to wystarczy. Natomiast dla modeli elektrycznych może być mało. To zaledwie 2-3 ładowania pakietu 2,2Ah 3s. A akumulator w samochodzie? Nie da rady? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BudekPL Posted April 1, 2011 Author Share Posted April 1, 2011 Wątpię żeby jechać samochodem, jak widać jestem niepełnoletni a te lotnisko betonowe jest jakieś 2kilometry ode mnie. Akumulatory chciałem dać w obudowę od dużej skrzynki na narzędzia gdzie miałbym wszystkie rzeczy potrzebne. A całość prawdopodobnie wiózłbym sobie na zrobionym woziku do roweru. A 20? Link to comment Share on other sites More sharing options...
razor Posted April 1, 2011 Share Posted April 1, 2011 im więcej tym lepiej z grubsza można policzyć na ile ładowań Ci ten bazowy aku starczy. pakiety 3s mają podobne napięcie więc może możnaby założyć (niech się eksperci wypowiedzą). że z aku 12V o x Ah pojemności naładujesz x*.80 Ah pakietów 3s (dałem 80% sprawności całego rozwiązania, może za dużo?) czyli np. z aku 10Ah 12V naładujesz 8Ah pakietów 3s Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin K. Posted April 1, 2011 Share Posted April 1, 2011 Ale tez im wiecej mah tym aku cięższy. Znajomy w skrzynce startowej ma akumulator ołowiany ze skutera. Lżejszy niz samochodowy, rownie wydajny Link to comment Share on other sites More sharing options...
GPiotr Posted April 2, 2011 Share Posted April 2, 2011 Weź jeszcze pod uwagę wagę tego aku - jeśli chcesz poginać z nim kilka km na lotnisko to raczej ciężko będzie z aku samochodowym wydaje mi się, że 17AH będzie optymalne - waga ok 6kg (tak na oko, nigdy nie ważyłem) a pojemność jest bardzo standardowa i zarazem tania (bardzo szeroko stosowane w systemach alarmowych) - o ile dobrze pamiętam kupowałem ostatnio po 35zł 7Ah a koło 80zł za 17Ah. Pozostaje kwestia ładowania takich aku - nie lubią ładowania dużym prądem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.