leszek_c Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Ostatnio latajac przy duzej predkosci(akrobacje) smiglo mi odpadlo w czasie lotu:) Szybujac wyladowalem bezpiecznie, ale nie mam smigla i gumki. Mam jeszcze zapasowe smiglo, ale bez gumki. Czy ktos zna rozmiar tejze gumki. Kolega zamawial 2x , raz kupil za duze, a raz za male. nie chce popelnic tego samego bledu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_Max Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Polecam tak, zabierz model, pojedź sobie do jakiegoś sklepu z częściami samochodowymi i poproś o "oringi". Wybierzesz sobie taki jaki będzie pasował, a cena zapewne wyższa nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Bądź na pare razy gumkę recepturkę w ilości 2 sztuk załóż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Podkładki gumowe hydrauliczne tez sie dobrze sprawdzają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek_c Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Wielkie dzieki za podpowiedzi choc nie chce biegac z samolotem po sklepach (hypermarketach) i przymierzac, które beda pasowac bo ludzie sie fajnie gapia. Gumka recepturka - boje sie zakladac, bo moze sie wysliznac z piasty:) Czy ktos z posiadaczy AXNa móglby sprawdzic sufmiarka rozmiar gumki? Please!!! Dopiero co skladalem zamowienie w HobbyKing na zlaczki multipleksa i zapomnialem o gumkach. (fajnie to brzmi) Chce je zamowic na e-bayu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Szkoda kasy jak chcesz zamawiać. Idz do jakiegos motozbytu, kup kilka rozmiarów, i wybierz te które beda najlepiej pasować. Jezeli chcesz przeplacac z wysyłka to chyba stac cie by kupic na miejscu kilka szt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 To jest PropSaver, pierwsze lepsze prezerwatywy i masz super gumkę ,nie masz się czego bać... jak założysz gumkę dość ciasno ,nie ma opcji zeby sie wyslizla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek78 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Na ile się dokładnie da zmierzyć średnicę gumki to wewnętrzna średnica 14mm a grubość fi 2mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek_c Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Cześć, właśnie dostałem mały zestaw uszczelek do kranów. Więc miałem w czym wybierać i zapas gumek na zaś. Pozdrawiam Wielkie dzięki za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 I ostatnie "uszczelki" w pudełeczku będą idealne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Paski od niektórych napędów np. radiomagnetofonów są dobre. Przeplata się 2 razy lub 3 w zależności od długości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kjuba13 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Ja zawsze latam na "recepturkach" zrobionych z dętki 1.75' - 2,125'. Zawijam dwa razy. W razie potrzeby zakładam dwie. Jeszcze nigdy mi się w locie nie urwały. Plusem jest to że gdy się zawadzi śmigłem na włączonym silniku o ziemie, lub upoluje kreta to śmigło zostaje całe, a urywa się gumka. Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.