plona123 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 hejka mam problem chce odbic szyby w malym modeliku czyli forme zrobilem z silikonu .... i teraz pytanie jaka zywice przezroczysta uzyc by szybko schla i byla taka jak plastik crystal uzywalem translux z allegro ale ona schnie 78h i nie zawsze wychodzi nie raz jest metna nie wiem od czego to zalezy macie moze jakies pomysly dzieki
krankor Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 A może pokaż ten "modelik" i tę formę, jaka jest wielkość tego wszystkiego. Łatwiej będzie coś doradzić.
madrian Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Forma z gipsu o kształcie kabinki. Wkładasz do pustej butelki po napojach (najlepiej o gładkich bokach) i blokujesz klinami od spodu, żeby się nie przesuwała.. Potem trochę zabawy opalarką, ustawioną na jakieś 150*C. Można też zanurzyć butelkę we wrzątku. Wycinasz kabinkę z butelki i masz piękną, ładną i trwałą osłonkę.
Adam_Max Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Ja jeszcze znalazłem materiał, który można wykorzystać nawet na gotowo, o ile ma się do niego dostęp. Znajomy akurat wykanczał nieduży model i przyniosłem mu z pracy różne opakowania po myszkach komputerowych. Tak się złożyło że jedno z opakowań jakie przyniosłem udało się od razu dopasować i obyło się bez nagrzewania.
Sir P Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Dobre z tym opakowaniem od myszy Najlepsze będzie po małej i poręcznej myszy do laptopa. Ot, jak wykorzystać pozostałości po dobrach konsumpcyjnych
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.