false Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Niestety większego zdjęcia nie znalazłem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awiator Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Może Avia,ale modelu nieznam.Poprosimy o podpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
false Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Hmm... Powiedzmy że nazwa jest taka sama jak jednej z ładniejszych Europejskich stolic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROTON Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Praga E-44 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
false Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROTON Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Teraz moja kolej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 X-15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROTON Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 To ja tak z grubej rury. Zaznaczam z góry, że nie wiem co to jest :-) To jest mój pierwszy model plastikowy jaki sklejałem, gdy miałem parę lat. Kupiony w kiosku, chyba w zestawie kliku samolocików. To był dwupłatowiec, wielkości pudełka od zapałek. Byłbym zobowiązany za pomoc w ustaleniu tożsamości. http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=7501 Jak się nie uda to to znajdę coś łatwiejszego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość awiatik sosno Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Ansaldo A-1 Balilla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Hmm być może , być może. W międzyczasie ustaliłem, że prawdopodobnie to model z serii Mikro 144 ZST Plastyk. Bedzie pewnie jednym z nich http://i554.photobucket.com/albums/jj435/JGucwa/NOWY/SPIS.jpg Chyba można uznać. Nie sądziłem, że tak łatwo pójdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Poznaję serię. To model z serii "Mini Modele". Nie dam głowy, ale produkowała je chyba jakaś spółdzielnia inwalidów. Niebieskie opakowania z żółtawym obrazkiem. Sprzedawano je w kioskach po parę złotych, zarówno pojedyncze jak i zestawy po 4 lub więcej różnych modeli. Kupowałem je kiedyś jako emulatory zabawek. No cóż, w tamtych czasach o zabawki było naprawdę trudno. Głupia piłka "do nogi" to był majątek. :? A tak, dzieciak stał do kiosku godzinę w kolejce (bo gazety mieli przywieźć), kupował "Ekspres Wieczorny" i "Kurier Warszawski", a resztę się skrzętnie zbierało i co jakiś czas można było sobie kupić za to Spittfire'a czy Karasia w wersji Mikro. Coś mi się kojarzy, że dawali tylko modele maszyn alianckich i nie były bardzo dokładne. No cóż, w tamtych czasach to co "niemieckie" było złe i niepoprawne politycznie. To mi wygląda na szczątki R.A.F. S.E.5 - Ale kształt statecznika nie pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awiator Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Aviatik-Sosno dawaj,nastały dłuuugie wieczory.Wiem,że Masz zasobne archiwum,poprosimy coś przyziemnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 8 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Skoro nikt nie zadaje to coś ode mnie: http://www.pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=7530 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek67 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Caudron C.440 Goeland ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 9 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgadza się zadawaj :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek67 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 To może coś takiego? [/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROTON Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Fajnie ma chowane przednie kółko Wilson Global Explorer http://en.wikipedia.org/wiki/Wilson_Global_Explorer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek67 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgadza się ! Teraz Twoja kolej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROTON Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi