rondon Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 wszystko na filmie: http://www.youtube.com/watch?v=r2guER1d1GM silnik: RC TIMER BC-2212/6 PROBLEM regel RC TIMER 30A pakiet 3S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Timming. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rondon Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 timing domyślnie ustawiony jest na LOW w regulatorze. zmienić na MEDIUM czy HIGH ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Medium albo High, zobacz na tych dwóch co sie dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yosephtbg Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 ewentualnie sprawdź czy kable od każdej fazy, być może któryś jest złamany, miałem tak raz że kabel przy samym silniku mi się złamał, bywało że ciężko ruszał, lecz kiedy już się przekręcił raz to dalej jakoś szło:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rondon Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 nie pomogło, dodam, że sprawdzałem rezystancje 1-2; 1-3; 3-2 wszystko OK założyłem śmigło 6x4 tak samo jakieś jeszcze pomysły? EDIT: jakiś magnes chyba jest źle wklejony bo jak kręce na sucho silnikiem to przeskakuje a w pewnym momencie ma luz (nie wiem czy to zrozumiale opisuje) jak sprawdzić czy magnesy są odpowiednio ustawione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Żeby sprawdzić musiałbyś mieć jeden taki magnesik neodymowy. Przykleić do końca jakiejś listewki jednym biegunem. A portem po kolei zbliżać drugim biegunem do wirnika. Do jednych będzie przyciągać, a od następnego sąsiedniego będzie odpychać. Jeśli jest błąd w ustawieniu - będą trzy obok siebie równo działające. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Najprawdopodobniej walnięty regulator (niektóre uszkodzenia tak się objawiają). Złe timingi to nie są. Magnesy możesz sprawdzić, ale nawet jeden odwrotnie wklejony będzie dawał inne objawy. Jeśli możesz sprawdź z innym regulatorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rondon Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 silnik jest uszkodzony. napisałem list do RCTimer i odpisali mi, że mam odesłać silnik przyślą mi nowy za darmo. tylko zastanawiam się czym to wysłać i ile ta wysyłka będzie kosztować. bo coś czuję, że taniej wyjdzie jak zamówię drugi. przerabiał ktoś z Was odesłanie towaru do Chin? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Albo samemu przewinąć. Sprawdzałeś jak proponował bubu2? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi