Adam P. Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 musze wybrac jedna fotke na konkurs. Z setek zrobionych przeze mnie wybralem 4 najbardziej nadajace sie :jupi: tylko ze moge wystawic tylko jedna :? I tu chcialem sie was poradzic ;D tak wiec: bramka nr 1 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/14c58a664eb921d3.html bramka nr2 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a8ec7210639ef181.html bramka nr3 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/afa09ea936f57452.html bramka nr4 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7c194c9c0599bf66.html zdjecie ma zawierac najbardziej przykluwajacy wzrok uklad chmor na niebie licze na wasza pomoc(jak cos pojdzie nie tak to bede mial na kogo zwalic odpowiedzialnosc :devil: :lol2: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alianora Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 A co to za konkurs? Cos, znalezionego na szybko w moich fotkach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczotronix Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 słabe, chłopaki, w ogóle nie przyciągają uwagi - ot chmury - byle jakie Radziłbym tak: Albo udramatyzuj jakieś zdjęcie programem do obróbki, np coś w tym stylu: foto Albo skadruj jakąś (byle jaką) chmurę wewnątrz jakiejś naturalnej "ramy" (furtka, okno, rura, wazon, butelka, szklanka - polecam daje niezłe psychedeliczne efekty, cokolwiek) foto Albo potraktuj temat przewrotnie i zaproponuj jakąś interesującą chmurę, w stylu: foto Albo odrażającą foto Te dwa ostatnie zdjęcia to tylko przykład trochę nie na temat. Żeby było bardziej na temat chmura powinna być w centrum uwagi (niekoniecznie w centrum kadru), a jakiś dodatek gdzieś z boku, rozmyty, przysłonięty, itp. Możesz spróbować sparafrazować jakieś powiedzenie "głowa w chmurach" "chmurne oblicze" itepe. Albo jeszcze przewrotniej sfotografować chmurę czegoś innego (much, dzieci). Albo wytnij z dykty chmurkę jak w komiksie gdy ktoś myśli ustaw za jakąś osobą i zrób jej zdjęcie w stylu "myślący pomysłowy Dobromir". W wyciętej chmurce byłoby widać niebo. Wtedy wygrasz, no może nie wygrasz, ale napewno Cię zauważą. Bo z tym co pokazałeś, to raczej nie masz szans się wybić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Mnie kiedyś taki obłoczek wlazł przed obiektyw. Ciutkę niewyraźny, ale przy zmuszeniu wyobraźni do współpracy przypomina nurkującego dolnopłata. Shot with FinePix S5600 at 2007-08-07 Wtryniłem się w ten wątek, żeby wreszcie spróbować wstawiania fotek na Forum :crazy: . Jak na stuprocentowego komputerowego leszcza to nieźle mi ta sztuka wyszła :oops: . Pomocnymi okazały się samouczek Modelmaniaka i pokaz w praktyce w wykonaniu Henia-Tigera. Z tego miejsca składam podziękowania tym, którzy nauczyli mnie tej "skomplikowanej" :devil: czynności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alianora Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 słabe, chłopaki, w ogóle nie przyciągają uwagi - ot chmury - byle jakie Wiem, ze slabe i byle jakie... Chcialem mu tylko delikatnie uswiadomic, ze ja w 5 sekund znajde fotke na podobnym poziomie... Zaluje, ze wywalilem z telefonu zdjecia chmur a'la "Dzien niepodleglosci" - szczeki by wam opadly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczotronix Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 widziałem zdjęcia tej burzy, o której mówisz, rzeczywiście jakbym coś takiego zobaczył na własne oczy to padłbym na kolana tu jest ich sporo: http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,735,65234396,65235242,0,2.html?v=2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Wiem ze fotki nie mistrzowskie i chetnie bym wybral sposob google grafika szukaj, znajomy grafika pozycz :rotfl: , ale nie moge. czesc zasad dotyczaca zdjec ktore zapamietalem: -1 zdjecie na jedego uczestnika konkursu -zdjecie zrobione aparatem w telefonie -max rozdzielczosc 1280x1024 -zdjecie "surowe" nie przerabiane -zdjecie wlasne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 O, to mam coś w sam raz: Gdzie jest ten konkurs? Nagrody fajne? :mrgreen: Jeżeli chodzi o twoje dylematy, to najbardziej podoba mi się fotka nr 4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 O, to mam coś w sam raz: na pierwszy rzut oka wyglada jak powstajacy grzyb atomowy Gdzie jest ten konkurs? Nagrody fajne? :mrgreen: to konkurs elitarny 8) tylko dla absolwentow mojej bylej szkoly(czyli mnie :mrgreen: ) nagrody swietne, np. czekolada, baton, aparat za 150zl Jeżeli chodzi o twoje dylematy, to najbardziej podoba mi się fotka nr 4. pierwszy oddany glos :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 A ja mam dla Ciebie inną propozycję: Weź rower i aparat, pojedź gdzieś gdzie masz ciszę, spokój i dobry widok na niebo. Walnij się na trawie i tak długo patrz w niebo, aż nie będzie Ci się chciało wstać. Jak do tego dojdziesz to znaczy, że jest tam coś wartego sfotografowania. Ja tą metodę polecam :-) , sam stosuję bardzo często, choć fotek nie cykam, ot taki relaks :-) Zresztą nawet jak nic ciekawego nie zrobisz to przyjemnie spędzisz czas :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Cześć. foto Mieczotronix, ten "fotomontaż" jest Twojego autorstwa ? Masz może zdjęcie lub plik graficzny samych banknotów ? Nałożyłbym sobie je na inne tło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Kurde jak się tak chwalicie swoimi "niebami" to i ja sie pochwale Wszystkie fotki naturalne - nie fotoszopowane, sam aparat. Gdzie ten konkurs ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Wiedziałem, że Motylasty coś zaszaleje :wink: . Bardzo daleko mi do fotografa, mało co się znam, ale mym skromnym zdaniem: Fotki słabe, wszystko psują te bloki na dole. Nie wiem co one przedstawiają na pierwszy rzut oka: czy ponure miasto, czy co. Słuchasz pogody , jak ma przejśc front atmosferyczny, szykujesz fotoaparatt i czekasz na chmurki . Czasem naprawdę gitne sa. Ale najlepiej nie siedziec jak myśliwy przy oknie , tylko wsiąśc na rowerek i gdzieś za miasto wyruszyc . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 nie słucham pogody, była bardzo długa burza, miałem aparat, statyw, więc są i fotki. Co do bloków, cóz mogłem zdjecie w fotoszopie przekadrowac i bloków by nie było, ale bloki pokazuja ogrom tej burzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.