mati1988k Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Witam. Czy wiecie może gdzie mogę kupić wtyczkę nauczyciel uczeń do futaby T10C ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Możesz zrobić sam. Wkładasz w gniazdo jakieś pasujące sztyfty (np. z jakichś innych wtyków, części komputerowych, etc) Na takiego "jeża" nakłuwasz kawałek papieru, który odizoluje Cię od powierzchni gniazda w aparaturze. Następnie szpaclówką epoksydową, lub dowolną żywicą, zagęszczoną, by nie płynęła oklejasz dokładnie, wystającego z gniazda jeża ze szpilek. Tak by końce pinów wystawały z żywicy. Po związaniu zywicy, wyjmiesz dokładnie pasujący wtyk. Zerwiesz papier, a żywicę opiłujesz do żadanego kształtu. Masz dokładnie pasującą wtyczkę. Metodą tą dorabiałem wielokrotnie różne wtyczki. Zawsze działały doskonale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati1988k Opublikowano 4 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Dzięki za odpowiedź Chyba będę musiał niestety zrobić tak jak mi radzisz, bo futaba ma jakieś własne standardy i nie mogę nigdzie znaleźć takiej wtyczki do kupienia Mam pytanie odnośnie tych pinów Co oznacza pin V+ Switched ? Czy jeżeli radio będzie pracowało jako master to muszę go używać? No i czy pin V+ to + zasilania zamontowanego w nadajniku ? Mogę go używać do zasilania swojego układu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
false Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Chcesz to Ci podeśle taka końcówkę. Mam taki kabel: http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=13597 ale mam Optica 6, więc końcówka do futaby mi nie potrzebna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati1988k Opublikowano 4 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Byłoby super Ile chciałbyś za tą końcówkę z wysyłką ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
false Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Końcówka w sumie mi nie potrzebna, więc nie ma co kasy liczyć. Przesyłka to 2-3zł więc szkoda zachodu z przelewami. Napisz mi adres na bskon1[at]gmail.com to postaram się wysłać, jak zdążę to jeszcze dziś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Instrukcja jak połączyć dostępna na pewno na pitlab.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati1988k Opublikowano 18 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Hej. Troszeczkę odkopie temat ale mam pytanie. Jeżeli chciałbym podłączyć futabę 10C (nauczyciel-uczeń) to czy we wtyczce muszą być zwarte piny 4 i 5? Czy mogę radio włączać włącznikiem? Chodzi o to, że za pomocą mikrokontrolera chciałbym odebrać sygnał PPM z radia i odesłać go do radia ze zmienionymi dwoma kanałami. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi