Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Model: Su-26 2,1m

silnik: Chińczyk 56cm

serwa: Hitec HS-645 MG

regulator napięcia: Dualsky 8L,

pakiet do serw: LiPo 1500mAh 7,4V,

zapłon: NiMh 1500mAh 4,8V

Sprawa wygląda następująco: gdy silnik nie jest uruchomiony wszystko chodzi jak należy, natomiast jak zacznie chodzić to wspomniane serwa na wysokości wariują nie trzymają neutrum, drżą i ogólnie pracują jak chcą. Im większe obroty tym bardziej głupieją :) Serwa od lotek, gazu, kierunku działają poprawnie przy włączonym silniku. Ktoś wie o co tu może chodzić?

PS: jeżeli źle sformowany temat mogę zmienić, żeby łatwiej było innym to wyszukać.

Opublikowano

Dualsky 8L,

W prawdzie nie w moich dużych modelach ale u kolegi ten "sprzęt siał strasznie".Zasil instalację na próbę np . nicd lub nimh bez regulatora, jak pomoże to ten regulator jet przyczyną drgań i zakłóceń.Pozdrawiam
Opublikowano

A jaka jest odległość między odbiornikiem a zapłonem ?

min 40cm, odbiornik AR7000

W prawdzie nie w moich dużych modelach ale u kolegi ten "sprzęt siał strasznie".Zasil instalację na próbę np . nicd lub nimh bez regulatora, jak pomoże to ten regulator jet przyczyną drgań i zakłóceń.Pozdrawiam

spróbuje, ale mam ten regulator w innych modelach i nie ma problemu.

Opublikowano

Często przyczyną takich wariacji serw jest zapłon a szczególnie słabo wciśnięta fajka na świece

ale silnik chodzi idealnie nic nie przerywa, sprawdzałem fajka jest dobrze nałożona

Opublikowano

Aby wyeliminować wine zapłonu zamień miejscami np. lotki- wysokość w odbiorniku i sprawdz, choć nie podałeś co to za serwa, czy wszystkie jednakowe? Jeśli tylko zakłócenia są na wysokości to sprawdzając na zamiane mozesz wyeliminować wade serw

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja miałem taki sam problem tyle że w ślizgaczu. Sprawa się rozwiązała jak zmieniłem serwo Hitec HS-322HD na TowerPro MG995 i jest Ok. Miałem wcześniej Graupnera i zakłócenia były bardzo duże.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

siemanko!

dalej walczę z zakłóceniami, dzisiaj wyeliminowałem winę regulatora i innych serw, pozostaje tylko jedna teoria: serwa Hitec HS-645 MG się nie nadają po prostu, dlaczego? nie wiem, może to tylko u mnie taki przypadek. Zmieniam je i zobaczymy co będzie dalej.

EDIT: serwa Hitec wymieniłem, łącznie kabli skróciłem, po odpaleniu silnika wszystko gra, wychodzi więc na to że to była wina serw.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.