Irek350 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Tutaj umieściłem fotki: Mam też kilka krótkich filmików, ale nie wiem czy warto je publikować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Uu.. a Extrze ze zdjęcia 5248 co się stało :/ ? Statecznik poziomy wyłamany ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJDIT Opublikowano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Trochę gorzej, model zakończył żywot... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 5 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Szkoda, widziałem go na żywo w Ostrowie (chyba to ten sam), ładny był... Jak to się stało? Na zdjęciach nie wygląda aż tak strasznie. P.S: To ten? http://rc-ostrow.pl/galeria/image?format=raw&type=img&id=373 http://rc-ostrow.pl/galeria/image?format=raw&type=img&id=393 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Czy to nie przypadkiem Extra 260 Bartka? Co sie stalo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJDIT Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Były zawody w strącaniu balonów, pilot skupiony na zadaniu nie wziął poprawki na bliskość ziemi no i stało się... Myślę, że do tego zadania dobrze by było gdyby przy pilocie stała druga osoba doświadczona znająca możliwości pilota i modelu która by ogaraniała cały teren i ogólną sytuację w powietrzu z uwzględnieniem bliskości ziemi. Dzień wcześniej w innym zadaniu pilot rozbił duży model. Wniosek nasunął mi się gdy podczas tych zawodów piloci naruszali strefę bezpieczeństwa włącznie z lataniem nad publicznością co na każdym pikniku/zlocie odrazu zakończyło by się najmniej pouczeniem lub zakończeniem latania... No i przyszłościowo to co podoba mi się na pikniku Żar, taśma czy namalowana strefa dla pilotów "w locie" aby nie było ich rozchodzenia się gdzie się podoba... wszyscy piloci w jednym miejscu, szeregu czy też przytuleni do siebie a nie jeden na trawie drugi na pasie startowym 20m dalej. Dwóch mistrzów to kręciło się 360' razem z modelem! zajmując cały teren dla modeli i lekko po za granicą widzów! Zlot jak co roku rewelacyjny nie licząc kilku niedociągnięc bezpieczeństwa, w jednym miejscu mieliśmy kilkanaście modeli gigantów w większości akrobaty, trzy jety i mój ulubieniec PZL Kruk z silnikiem gwiazdowym. Organizatorzy zapewnili zaplecze sanitarno gastronomiczne, można też było sobie kupić fajne pamiątki odznaki, naszywki co kto lubi. Gwoździem programu była oczywiście Grupa Akrobacyjna Żelazny którzy przepięknie zadymyli niebo serduszkami i innymi fikuśnymi wywijasami Pierwszy raz ustawili się chłopacy z ATTP.pl miłośnicy holowania szybowców oczywiście nie małych ;p gruba się rozrasta i bardzo dobrze, bo w polsce brak jest grup specjalizujących się w różnych dziedzinach modelarstwa lotniczego, świat modelarski nie kończy się tylko na F3A i 3D... Pragnę gorąco podziękować oragnizatorom za imprezę i do zobaczenia na kolejnej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Squa Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Również byłem, lecz tylko drugiego dnia. :cry: Za dużo nie ma co opisywać, gdyż kolega DJDIT zapewnił już relację tekstową a kolega Irek350 zobrazował nam ten piknik. Niemniej szkoda tej Extry no i gratulacje dla pilotów którzy dali świetne widowisko. A GA Żelazny to już czapki z głów. ;D Również mam parę zdjęć, co prawda robione cyfrówką ale wyglądają jak by kalkulatorem je zrobiono. Ale jeśli ktoś chętny to zarzucam link: IV Ogólnopolski Zlot Gigantów 05.06.2011 Bednary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniek Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Mam pytanie czy ktoś zarejestrował dwu hol Discusa i Komara za Wilgą? Fotogaleria na stronie Lepszy Poznań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Squa Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Mam filmik ale robiony cyfrowka więc niezbyt dobrej jakości podrzucić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniek Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Proszę podrzuć go, lepszy taki niż żaden. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tex Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Parę fotek z lotniska. Ja nie byłem ale mój wnuk Wiktor był :-). Miłego oglądania. Pozdr. Tex/Czesław. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniek Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Śliczne zdjęcia i załapałem się z Wilgą :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skazoo Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Nawet ja załapałem się jako pilot i tragarz Discussa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Krzysztofie czy dobrze widzę, że będziesz u nas w NT na 6 rc air show? Na reszcie coś się będzie działo pod względem holowania Zawsze jest tylko 1 pilatus do holowania i raptem 4-5 szybowców. Kolega ze Słowacji co roku wozi ze sobą 3.8m Swifta ale jeszcze nie dane było mu u nas polecieć. Zawsze to on siedzi za sterami holownika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Squa Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Proszę podrzuć go, lepszy taki niż żaden. :mrgreen: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=i9HFHN5spQM Proszę Cię bardzo Specjalnie do Ciebie. Jak będziesz chciał żeby wysłać Ci na maila to napisz mi Twój mail na priv. Niestety w kiepskiej jakości jak też krótki ale to co chciałeś widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek350 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Mam dwa filmiki ( a w zasadzie to 4, ale są cieńkie) z holowań. Niestety filmowałem aparatem foto. :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniek Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Wojtku oczywiście że będędziemy w NT, atmosfera jaka jest na tamtym lotnisku jest rewelacyjna. Przyjadę z Wilgą i zapasową holówką oraz z szybowcami, a tam gdzie ja tam i mój nieodłączny przyjaciel SKAZOO ze swoją flotą, tak że będzie trochę holowania. :mrgreen: A i w Tarnowie też będziemy obowiązkowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniek Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Super że są jakieś filmiki, to nic że kręcone z aparatów i tak można zobaczyć jak przebiegał start. Dziękuję panowie za te filmiki. Jeżeli nie macie nic przeciwko to umieszczę do nich linki na stronie ATTP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 No to super Już się nie mogę doczekać :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi