johnny_b_goode Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Witam Panowie i Panie po zimowej przerwie. Lotnisko powoli wraca do życia mamy za sobą już kilka wiosennych spotkań i lotów. Najbliższe latanie planuję miedzy 6-9 kwietnia jeśli pogoda i wiosenne wiatry pozwolą na loty. Płyta lotniska nie uległa zniszczeniu w czasie zimy - nikt nie rozjeżdził jej quadem Czołem! Spieszę zameldować o wyniku kontroli pasa wieczorem 20-go kwietnia: stan nadal dobry . Jutro (w niedzielę) do południa przewidywane też raczej dobre warunki lotne. Nic, tylko przyjeżdżać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagitarius Opublikowano 2 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Czołem! Spieszę zameldować o wyniku kontroli pasa wieczorem 20-go kwietnia: stan nadal dobry . Jutro (w niedzielę) do południa przewidywane też raczej dobre warunki lotne. Nic, tylko przyjeżdżać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagitarius Opublikowano 2 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Witam wszystkich z okolic Olkusza. Czy w najbliższych dniach ktoś się wybiera na lotnisko w Niesułowicach? Mam do oblatania U Can Do, jako że to mój pierwszy spaliniak i zamontowana w nim osa coś chętnie gaśnie wolałbym skonsultować regulację z bardziej doświadczonym kolegą. Dzięki i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LQ Opublikowano 8 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Witam wszystkich z okolic Olkusza. Czy w najbliższych dniach ktoś się wybiera na lotnisko w Niesułowicach? Mam do oblatania U Can Do, jako że to mój pierwszy spaliniak i zamontowana w nim osa coś chętnie gaśnie wolałbym skonsultować regulację z bardziej doświadczonym kolegą. Dzięki i pozdrawiam. Chetnie przyjadę pokibicować niestety w regulacji spalinówek nie mam doświadczenia, latam elektrykami daj znać jak bedziesz wybierał sie na lotnisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LQ Opublikowano 8 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Witam w najbliższym czasie planuję udać sie na lotnisko z kosiarką spalinową celem doprowadzenia pasa do stanu pola glofowego wszystkich zeinteresowanych wspolnym koszeniem i ewentualnym Grilem przy okazji proszę o kontakt - warunek konieczny sucha trawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagitarius Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Osa opanowana:) Na oblot wybiorę się dopiero w następnym tygodniu, może uda się spotkać w większym gronie zapaleńców? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LQ Opublikowano 10 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Witam. Wczoraj razem z kolegą johnny_b_goode wspólnymi siłami wykosiliśmy lotnisko przygotowując go tym samym do sezonu 2012. Po 3h wspólnej pracy efekt jest bardzo dobry - kosiliśmy na minimalną wysokość na jaką kosi moja kosiarka. Poszerzyliśmy i znacznie przedłożyliśmy pas względem tego co było wykoszone w zeszłym roku - tym samym zapraszamy kolegów z większymi zabawkami Zaraz po koszeniu johnny_b_goode odbył kilka kontrolnych startów oraz lądowań na pasie - jego Gemini Multiplexa spokojnie startuje oraz ląduje z pasa. Dziś ja testowałem lotnisko swoimi modelami - mogę śmiało powiedzieć ze oddajemy go do lotów Poniżej fotki z koszenia - zapraszamy do wspólnej zabawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny_b_goode Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Podziękowania dla LQ za udostępnienie swojego prywatnego sprzętu i poświęcenie czasu kolejny raz. Jak wiemy, LQ w zeszłym roku przygotowywał pas samodzielnie i to w dużo trudniejszych warunkach. Bezinteresowność coraz rzadziej spotykana w dzisiejszych czasach. Starty i lądowania faktycznie bezproblemowe, nawet dla mniejszych modeli, ale to prawdopodobnie wyłącznie zasługa mojego absolutnego mistrzostwa pilotażu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LQ Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Podziękowania dla LQ za udostępnienie swojego prywatnego sprzętu i poświęcenie czasu kolejny raz. Jak wiemy, LQ w zeszłym roku przygotowywał pas samodzielnie i to w dużo trudniejszych warunkach. Bezinteresowność coraz rzadziej spotykana w dzisiejszych czasach. Starty i lądowania faktycznie bezproblemowe, nawet dla mniejszych modeli, ale to prawdopodobnie wyłącznie zasługa mojego absolutnego mistrzostwa pilotażu. Nie ma jak skromność Niestety w weekend ma się popsuć pogoda wiec raczej nie polatamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 witam ładne lotnisko gdzie znaleźliście takie miejsce świetna trawka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagitarius Opublikowano 17 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Wybiera się ktoś w sobotę na lotnisko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LQ Opublikowano 18 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Wybiera się ktoś w sobotę na lotnisko? Ja sie wybieram ale raczej w sobotę wieczorkiem kolo 17 - warunek lekki wiatr lub jego brak niestety moje modela nie latają za dobrze przy dużym wietrze. Ale chętnie wpadnę popatrzeć jak masz ochotę polatać spaliną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagitarius Opublikowano 19 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Ja sie wybieram ale raczej w sobotę wieczorkiem kolo 17 - warunek lekki wiatr lub jego brak niestety moje modela nie latają za dobrze przy dużym wietrze. Ale chętnie wpadnę popatrzeć jak masz ochotę polatać spaliną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagitarius Opublikowano 19 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Przeprasza za dublowanie wypowiedzi, myślę że już doszedłem do porozumienia z programem. Co do latania to celuje ok 15 i myślę że do 17 wytrzymamy:) gdyż zabieram przychówek w ilości dwójki młodszych. Do miłego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LQ Opublikowano 23 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Dziś w godzinach wieczornych tzn kolo 18 wybieram się na lotnisko polatać. Zakupiłem dwa pakiety i mam zamiar je przetestować w mojej piankowej katanie. Ciekawi mnie jaka będzie różnica w lotach po zdjęciu 100g wagi z modelu - przedtem latał na 2200 mAh Turnigy NanoTech 1000mAh 3S 45C/90C 11,1V Zippy Compact 1000mAh 35C/45C 3S 11,1V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LQ Opublikowano 26 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Witam. Jutro planuje coś polatać ma masz lotnisku - w zależności od pogody będę rano albo wieczorem - wizytę uzależniam od siły wiatru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny_b_goode Opublikowano 26 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Rano, Panie, rano. Przepowiednie IMGW wskazują, że po południu coś się wydarzy nagłego z pogodą. Do południa b.lekki wiatr zmienny. Ja przyjadę raczej na pewno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LQ Opublikowano 27 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Witam. Kilka dni temu w kolegą Tomkiem wykosiliśmy po raz kolejny tym razem na dwie kosiarki sporą część pasa pod modele. Koledzy motolotniarze pięknie wykosili cały pas (wielki szacun dla was) bodajże kosiarką talerzową - można więc powiedzieć ze my nanieśliśmy tylko poprawki długości trawy na interesującym nas odcinku pasa Tomek niestety nie zalicza tego dnia do najbardziej udanych - jeden mały błąd a kłopotów cała masa. http-~~-//www.youtube.com/watch?v=6KchPTerw7E&feature=youtu.be Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny_b_goode Opublikowano 16 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 (moto)Szybownicy! Wpadajcie na lotnisko rano w niedziele, ew. w soboty. Nie zapominajcie o okularach i krzesełkach. Przy okazji proponuję nieoficjalny, towarzyski i amatorski ranking długotrwałości lotu "Last One Down". Bez podziału na klasy i typy. Po prostu, kto dłużej MOŻE Proszę chwalić się swoimi czasami, kontroli nie ma, układ dżentelmeński. W ostatnią niedzielę miałem okazję znowu latać wspólnie z kolegą (odzew proszę na forum!), który na jednej baterii wylatał ok. 1h 15min. elektroszybowcem o rozpiętości 1600mm. A warunki były raczej średnie. Moje czasy były do tej pory zawsze gorsze, zatem: #1: 1h15'. Póki co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Z kronikarskiego obowiązku ;p... dziś odbyło się spontaniczne spotkanie naszej "grupki" ( tj. ja,Łukasz, Johnnhy ) na hałdach/piaskach w Bukownie . Latały dwa skrzydełka ( jedno full fpv z gopro ) i jedno zapierdzielaka klasyczny + klasyczny, piękny motoszybowiec Janka . Lotnisko w Niesułowicach również nadaje się do latania, pas jest w miarę wykoszony i spokojnie można latać. Tak więc coś tam się dzieje, okoliczni modelarze coś tam działają, jak ktoś jest w stanie bezpiecznie wystartować/wylądować i ma czym latać to zapraszamy bo kontaktowania się w tym wątku ( ja tutaj mega rzadko zaglądam, koledzy częściej ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi