Skocz do zawartości

mały? problem z silnikiem turningy 2217

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie zapomniałeś o pierścieniu zaciskowym Zingera ? Nałożony jest na wale własnie po to by nie odleciał z ruchomą cześcią... zdjąłeś go rozbierając , a nie założyłeś ubierając...

Opublikowano

Mógł gdzię wylecieć.Ja nie rozbierałem silnika,wykręciłem tylko te śrubki na imbusy i postukałem lekko w ośkę i przeszłe bez problemów,czym moge zastąpić ten pierścień?

Opublikowano

Nie zapomniałeś o pierścieniu zaciskowym Zingera

Fokker Zingera to możesz zjeść w KFC a pierścienie nazywają się "Seegera"
Opublikowano

Sa dostępne tulejki zabezpieczające na os. Nie wiem jak to sie nazywa ale najczęściej jest to stosowane jako zabezpieczenia kół na osi. Mam cos takiego w swoim ray. Tylko trzeba zostawić kawalek osi (ok 5mm) zeby pierścień mial co chwycić. Warto tez naciac os aby zapobiec zeslizgiwaniu sie pierscienia.

Dostępne chyba w każdym modelarskim.

Opublikowano

kurczę ;/ zrobiłem to wszystko silnik już działał,podłączam następny raz a silnik się dziwnie zachowuje.Na 100% to wina regulatora (hk-25a :roll: ) bo po podłączeniu robi się gorący i na drugim silniku raya też tak jest. A co do silniczka zamocowałem kostke elektroniczną i zalałem kropelką CA i trzyma się :)

Opublikowano

Fokker Zingera to możesz zjeść w KFC a pierścienie nazywają się "Seegera"

Zwykła literówka - chciałem napisać Zigera bo tak wymawiamy. Ale Twój post bardzo wiele wniósł nowego. Gratuluję zaistnienia.

Opublikowano

ale tylko przerywa czy też się grzeje ? jak tylko przerywa to masz za duże śmigło... chyba, że takie objawy są bez śmigła ?

Opublikowano

hmmm zdejmij koszulkę z regla i jak umiesz, to popraw luty przy przewodach "fazowych" może któryś puścił, a jak to nie da rady, to wymienił bym w ogóle przewody od faz. A jak jeszcze to nie pomoże to już trzeba by było wygrzać płytkę regulatora (opalarką albo w piecyku najlepiej elektrycznym). A jak jeszcze to nie da rady... no to chyba regulator zdechł (może któryś tranzystor, albo któryś kondensator... ciężko trafić...)

Opublikowano

Przy regulatorze mozesz miec luźny kabel z tych wychodzących na silnik. Moze byc przerwany, zimny lut, ścieżka sie gdzies przepalila. Możliwości coraz mniej...

Opublikowano

przelutowałem wszystkie wtyki,zdarłem koszulkę,poprawiłem luty w środku, opalarką ogrzałem i dalej to samo na DWÓCH silniczkach.Jak ktoś chce moge odstąpić ten regiel za 15 zł.. może ktoś chcę się pobawić,a regiel miał tylko 5 lotów :/

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.