rabbitlkr Opublikowano 18 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Model z paliwem waży ok 3.3kg, mocy nie brakuje;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJDIT Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 mocy nie brakuje;) 15ccm 4t przy wadze 3.3kg to w zawisie brak mocy na rozgrzanym silniku, latalem modelem 3,1kg asp15ccm i dobry zapas był jak silnik był zimny, jak juz nagrzany to troszkę mało (bardzo duże róznice ciągu w zależnosci od temp silnika) przydało by sie 17ccm czyli np saito 100. Lub np FS90 II z pompą (dużo wiekszy ciąg od asp) . Loty były na 10%nitro chyba że używasz jeszcze dużo lepszego paliwka ;-) I tu już należy podkreślić że "zapas mocy" każdy rozumie inaczej, więc to indywidualna ocena. :wink: Przy tej rozpietosci udało wam się uzyskać i tak imponujaco niską wagę, gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 co do planów to jest mały problem , pierwszy model budowałem na podstawie kadłuba z amerykańskiego zestawu Extra Goldberg i do kadłuba plany są , skrzydło jest zaprojektowane w Corelu ,czyli jest w formie elektroniczej , a stery są narysowane na moim biurku trzeba by je przekalkować , pewnie warto by było zebrać to w kupe bo model lata świetnie , mamy nawet formy pod osłonę silnika i kabinke , ja swoją extrą latam od trzech lat i naprawde jest to model po który sięgam najchętniej, a co do filmu z lotów extry Krzyśka ,no to nie bardzo widze sens zamieszczania filmów z lotów drugiego ,piątego czy dziesiątego modelu zbudowanego z tych samych planów , latają dokładnie tak samo a filmik z lotów protoypu jest już w tym wątku, Krzyśka lata tak samo ,zapewniam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 pewnie warto by było zebrać to w kupe bo model lata świetnie , mamy nawet formy pod osłonę silnika i kabinke Super świetny pomysł ja też jestem zainteresowany tymi planami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 19 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 DJDIT, warto jeszcze powiedzieć, że silnik to nie ASP tak jak był początkowo planowany a OS supras;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris13 Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 plany są w wersji elektronicznej kadłub, skrzydła ale bez stateczników ale to nei problem by było narysować w corelu. Ja latam na silniku OS 4t 91 i mocy ma aż za duzo wiec nie ma co nawet porównywać z ASP Rabbit moze jesteś zainteresowany planami Zobacz jaka fajna extra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 19 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 HA HA HA:P przyjdzie i czas na Extre ;] całe wyposażenie leży, laminaty już są, niech aby ulotnie Ediego i biorę się za Extre;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJDIT Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Nie porównujmy puchnącego asp z os max surpass :wink: Bardzo dobry wybór z silnikiem, albowiem seria FS jest bardzo udana i każego FSa jakiego miałem wychwalam nad niebiosa :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris13 Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Łukasz a gdzie ta przeźroczysta przyciemniana obiecana owiewka do extry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 19 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 wszystko w swoim czasie;) ale jak już ja zrobię to wszyscy będą chcieli taką samą;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzio Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Nie ukrywam, że też bym się po nie uśmiechnął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris13 Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 tak, jak bede miał skompletowane to napisze na forum to podeśle kto bedzie chciał. plany wykonane są w corelu myśle że za dwa trzy dni bede miał skompletowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 Jakie serwa stosujecie w tych maszynkach ? Na wysokosci jedno czy 2 ? Czy jedno HS5625 na wysokosci wystarczy - przy 6V moc ponad 9kg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 17 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 Serwo jedno na całość. A to, które podajesz będzie ze sporym zapasem do tego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris13 Opublikowano 17 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2007 u mnie w tym modelu sa serwa wszystkie standartowe i działają na aku 6V. W lotach 3D nie narzekam wystarczają w zupełności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris13 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 plany są, w corelu i zrobiona jest fotka z planów. Kto chce moge podesłac na maila krótkie filmy z lotu Extry FILM1 tutaj jestem ja FILM2 a na tym filmie lata Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris13 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Aby Extra tak dobrze latała z silnikiem 4T 15cmm jaki jest zastosowany, najlepiej żeby waga nie wyszła wiecej niż 3.1kg do lotu. Plany juz wysyłam na podane adresy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJDIT Opublikowano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2008 Bardzo prosze wysyłac zapytania o plany bezpośrednio na PW żeby nie zaśmiecać wątek. Zalecam też nie podawanie bezpośrednio adresów na forum gdyz narażacie sie na spam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris13 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 W związku na duże zainteresowanie na plany Extry umieszczam spakowany plik na serwerze wrzuta.pl, mam nadzieje że będziecie mogliście ściągać dowoli i bez problemu. PLANY EDIT Mogę wykonać owiewkę kabiny, osłonę silnika i podwozie z laminatu szklanego oraz węglowego do tej extry. Jeżeli jest ktoś zainteresowany proszę o wiadomości na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris13 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Wrzucam dodatkowo kilka fotek wnętrza kadłuba. Mam nadzieję że zdjęcia pomogą w budowie extry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.