mundak Opublikowano 12 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Witam, mam problem zalałem odbiornik, regulator, silnik, serwo i pakiet wszytko wysuszyłem lecz gdy podłączam wszytko to serwo czasami raguje jak poruszam drążkiem a czasami wariuje silnik ani drgnie i chciałbym sie zapytać czy sa jakieś szanse na uratowanie tego i czego to może byc wina regulatora czy odbiornika. Jesli czegos jeszce nie podałem to przepraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 12 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Powinna uratować elektronikę kapiel w myjce ultradźwiękowej. Serwa wyciagnac z obudowy, odbiornik regulator tez. Silnik powinien przeżyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 13 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Najczęściej pomaga natychmiastowe rozebranie co się da z obudów i suszenie z przedmuchaniem. Zanim zaczną się tworzyć naloty przewodzące prąd z różnych pozostałośći na płytce. Termokurczkę na regulatorze rozcina się, bo nie da się wydmuchać z zakamarków wody. Przedmuchanie sprężonym powietrzem (w polu spray z powietrzem do komputerów np.) Stosuje się też alkochol izopropylowy w sprayu do związania wody i przedmuchanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniello Opublikowano 13 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Ja mam podobne doświadczenia z zegarkiem- również zalałem i zegarmistrz powiedział, że rozebranie go i umieszczenie w zbiorniczku z benzynką uratowałoby go. w przeciwnym razie całe mechanizmy bardzo szybko korodują i nic po okresie 2 tygodni nie pomoże. Więc może serwa i silnik dobrze byłoby w ten sposób zregenerować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 15 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Jeśli to była woda i zalało się pod prądem albo włączałeś zanim naprawdę wyschło, to przeznacz co się da na części. Szkoda modeli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolin101 Opublikowano 16 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 skoro włączałeś z wodą w środku to powodzenia. rozbierz wysusz i wtedy popróbuj każdą część oddzielnie czy działa na dobrym zestawie tzn nowy odbiornik i regiel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi