Skocz do zawartości

FMS i Turnigy 9x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sory że post pod postem, ale chciałem by ktoś zauważył, moduł wyjęty, aparatura wyłączona, kabel wpięty pod mikrofon, kanały zrobiłem jak wy, wy kalibrowałem i nic, ani na joystiku ani na szeregowym kontrolerze PIC, to wkońcu pomoże ktoś?

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć,

Mam głupawe pytanie :crazy: , trenuję się na RF G5.5 i po przeczytaniu paru wątków udało mi się w końcu poprawnie podłączyć i skonfigurować moją Turnigy 9x v2 poprzez InterLink do tego symulatora :jupi: . Ale zadziwia mnie, że po odłączeniu modułu w.cz. od apki dynda mi on na kabelku (prawdopodobnie zasileanie anteny). Z początku myślałem, że to jakiś łańcuszek i jak pociągnę mocniej, to się odłączy :rotfl: . Na szczęście nie zrobiłem tego. Czy u Was też moduł dynda na tym drucie ??? Trochę to denerwujące :|

Pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

Dzięki Marcin,

Ciekawe rozwiązanie. Ale mam wątpliwości, czy wprowadzenie tego rezystora nie zaburzy innych funkcji apki (np. zakresu nadawania). Autor nie tłumaczy dlaczego akutar w tym miejscu i o tej rezystancji wlutować rezystor. Przydałby się jakiś schemat elektroniki tej apki żeby świadomie podjąć decyzję o tej modyfikacji. Z jakiś powodów producent nie wlepia tam niczego. Na rezystorze powstanie różnica potencjałów, która obniży napięcie w innej (nieznanej :?: ) części układu. Próbowałeś tego rozwiązania ?

Pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

Dzięki, jesteś Wielki :D

Wieczorem z ciekawości rzucę okiem na lokalizację tego rezystora.

Ale jeżeli używasz tej modyfikacji i jest OK (nie uciekają Ci modele :) ), to zrobię to samo. Przy okazji włożę sobie kupione wcześniej podświetlenie.

Pozdrawiam serdecznie

Paweł

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć,

Mam głupawe pytanie :crazy: , trenuję się na RF G5.5 i po przeczytaniu paru wątków udało mi się w końcu poprawnie podłączyć i skonfigurować moją Turnigy 9x v2 poprzez InterLink do tego symulatora :jupi: . Ale zadziwia mnie, że po odłączeniu modułu w.cz. od apki dynda mi on na kabelku (prawdopodobnie zasileanie anteny). Z początku myślałem, że to jakiś łańcuszek i jak pociągnę mocniej, to się odłączy :rotfl: . Na szczęście nie zrobiłem tego. Czy u Was też moduł dynda na tym drucie ??? Trochę to denerwujące :|

Pozdrawiam

Paweł

W turnigy 9x v2 nie trzeba odłączać modułu jeśli podłączamy do kompa.

Przynajmniej ja to sprawdziłem na mojej apce (nieprzerabianej) i działa bez problemu.

Podłączam kablem jack-jack stereo do line-in.

Rożnica jest bo jeśli włączymy odsłuch z wejścia to przy odłączonym module dźwięk z aparatury jest mocniejszy.

Ale u mnie nie stanowi to problemu.

Zainstalowałem pod win7 sterownik vJoy niewymagający konfigurowania.

Mam dostępne 8 kanałów w AFPD i mogę je dowolnie przypisywać, jedynie trzeba skalibrować wszystko czego chce się użyć.

Jeśli skalibruje się przy odłączonym module to po podłączeniu modułu trzeba kalibrować i ustawiać ponownie. Ale działa :D

Opublikowano

Ja zrobiłem modyfikację według przepisu podanego przez mkrawcz1 i wszystko mi działa rewelacyjnie :D . I symulator i latanie. Ciekawe dlaczego producent standardowo nie robi czegoś takiego :?:

Przez wejście mikrofonowe lub line-in u mnie też działało. Problem pojawia się gdy próbujesz wysterować interface USB (kabelek USB lub np. InterLink dostarczany z RealFlight), wtedy bez modyfikacji lub wyjęcia modułu sygnał z apki jest zbyt słaby.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.