radek872 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Gratulacje piekny model na pewno polubi Raduge czy Webre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo115 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 myślę że do tego Yaka raduga 10 ccm wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 No ja widzialem Raduge 10 ccm w funflaju 160 cm rozpietosci samorobce i miala tak ogromna moc ze nie bylem w stanie uwierzyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Cała Raduga nie jest to moze najnowszy silnik ale moc jest ogromna i wiadomo dlaczego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarc Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 taa... nawet nie wystarczy zeby sie odbil z ziemi, sam wiesz jaka trawe mamy nie dla twojego modelu :rotfl: :rotfl: i ty chcesz jeszcze szybowca ciagnac... no coment.. życze szczescia.. gwarantuje że jak będzie tak jak mowie to sie bede smial na lotnisku i jak twierdzisz ze raduga i mvvs jest najlepsza to czemu na forum piszesz inaczej a na lotnisku mowisz gdzie tam w zyciu mvvs.. super tiger najlepszy chodzi 100/100 eh... jak ty bedziesz rekreacyjnie latał ... nie wierze, za długo cie znam, co bylo z topstarem, za bardzo nim kreciles i ci sie złamał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Gdzie tu ktos napisał ,że jest najlepsza?. Seba musisz zrozumiec ,że chodzi o moc i powinienies sie domyslac ,że jezeli ktos kupuje Raduge tzn ze chce miec tani sprzet bo na drogi silnik nie ma kasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo115 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 taa za bardzo kręciłem top starem hahaha on ledwo co szedł do góry ... a ta raduga na 100% wystarczy do tego Yaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo115 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 dokładnie Radek !!!! tu chodzi o moc i w miarę tani silnik miałem dwie radugi i chodziły wspaniale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Raduga dobry silnik, kwestia regulacji, ewentualnie wymiany gaznika i wszystko gra pasuje do niego tez krotka rura rezo od mvvs, tyle ze nowa jest droga. mozna poszukac radugi oryginalnie z tylnim wydechem i rezo Ładny ten Yak, a co do holowania, to znajomi wypuszczali holownik i szybowca z reki i bez wiekszych problemow, trzeba tylko troche biegu, i koordynacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo115 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Więc mam pytanie czy Raduga 10 ccm pociągnie holownika Yaka 12A 210m o wadze ok 4 kg do lotu ??? miałem 2 radugi i miały olbrzymią moc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo115 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 dokładnie Seba a co do radugi hmm to mówię wam miałem dwie i jedna z nich ciągła model który miał niecałe 3 metry który ważył hehe 7 kg ale leciał na przeciągnięciu więc z yakiem nie powinno być problemów jak sądzicie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Sluchaj, mozesz zrobic jakas pseudo hamownie i sprawdzić orientacyjny ciąg silnika. Wtedy będziesz wiedział, czy jest sens pakować ją do modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Wdze ,że wracamy do tematu i bardzo dobrze tak sobie mysle waga modelu 4 kilo ciag statyczny silnika 10ccm to około 3kg wiec dlaczego by miało brakowac mocy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 kolega ma Yaka 12A tyle że na uwięzi, jego model ma chyba 1,3m rozp. i chyba 3kg do lotu :shock: i lata na silniku 3,5ccm wiec ten na 10ccm poleci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Metero masz racje poleci i to wcale nie bedzie tak zle ten yak to górnopłat w dodatku lekko zrobiony mega nadmiar nie jest potrzebn to nie fun fly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo115 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Marcin ale na uwięzi to całkiem coś innego ale jakie macie zdanie o silniku "Raduga 10 ccm" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 dlatego też zaznaczyłem że był to model na uwięzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarc Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 silnik jest starszego typu, jak powiedział poprzednik radek, ma dobrą moc jak na tak stary silnik, własciwie do górnopłatów mogłby służyć (takiego jak twojego) lecz napewno do fun-flayow nie, zwróc uwagę, że ten silnik spala dużo paliwa (to nie jest supertigre) . Tu masz filmik http://youtube.com/watch?v=bhV1J2ViWV4 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo115 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 no wiadomo że nie super tigre hehe mam 8 ccm i chodzi 100 na 100 zresztą widziałeś i to na paliwie czeskim 15% rycyny :D ale mi chodzi o dużą moc i raduga powinna wystarczyć kręci olbrzymie śmigła jak na tą pojemność miałem raduge 10 to kręciła w 3m modelu śmigło z 15 ccm bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarc Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 widziałem, super tigre naprawde ci sie udał Ma paliwie model technics SYNTETYK chodził mu kiepsko a przeszedł na stare paliwo PROXIM Power 15/0 i chodzi najlepiej z wszystkich paliw. Ale hmm... raduga może potrzebuje nitro zeby lepiej chodzila??, jak tak ogladam filmiki na youtube to wszedzie jest napisana jakas mieszanka z dodatkiem nitrometanu od 5-10% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.