Skocz do zawartości

Yak 12A

olo115

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

taa... nawet nie wystarczy zeby sie odbil z ziemi, sam wiesz jaka trawe mamy nie dla twojego modelu :rotfl: :rotfl: i ty chcesz jeszcze szybowca ciagnac... no coment.. życze szczescia.. gwarantuje że jak będzie tak jak mowie to sie bede smial na lotnisku :D

i jak twierdzisz ze raduga i mvvs jest najlepsza to czemu na forum piszesz inaczej a na lotnisku mowisz gdzie tam w zyciu mvvs.. super tiger najlepszy chodzi 100/100 eh... jak ty bedziesz rekreacyjnie latał ... nie wierze, za długo cie znam, co bylo z topstarem, za bardzo nim kreciles i ci sie złamał...

Opublikowano

Gdzie tu ktos napisał ,że jest najlepsza?. Seba musisz zrozumiec ,że chodzi o moc i powinienies sie domyslac ,że jezeli ktos kupuje Raduge tzn ze chce miec tani sprzet bo na drogi silnik nie ma kasy

Opublikowano

Raduga dobry silnik, kwestia regulacji, ewentualnie wymiany gaznika i wszystko gra :) pasuje do niego tez krotka rura rezo od mvvs, tyle ze nowa jest droga. mozna poszukac radugi oryginalnie z tylnim wydechem i rezo :)

Ładny ten Yak, a co do holowania, to znajomi wypuszczali holownik i szybowca z reki i bez wiekszych problemow, trzeba tylko troche biegu, i koordynacji

Opublikowano

dokładnie Seba a co do radugi hmm to mówię wam miałem dwie i jedna z nich ciągła model który miał niecałe 3 metry który ważył hehe 7 kg ale leciał na przeciągnięciu więc z yakiem nie powinno być problemów jak sądzicie ??

Opublikowano

Sluchaj, mozesz zrobic jakas pseudo hamownie i sprawdzić orientacyjny ciąg silnika. Wtedy będziesz wiedział, czy jest sens pakować ją do modelu.

Opublikowano

Wdze ,że wracamy do tematu i bardzo dobrze tak sobie mysle waga modelu 4 kilo ciag statyczny silnika 10ccm to około 3kg wiec dlaczego by miało brakowac mocy ?

Opublikowano

kolega ma Yaka 12A tyle że na uwięzi, jego model ma chyba 1,3m rozp. i chyba 3kg do lotu :shock: i lata na silniku 3,5ccm wiec ten na 10ccm poleci :)

Opublikowano

silnik jest starszego typu, jak powiedział poprzednik radek, ma dobrą moc jak na tak stary silnik, własciwie do górnopłatów mogłby służyć (takiego jak twojego) lecz napewno do fun-flayow nie, zwróc uwagę, że ten silnik spala dużo paliwa (to nie jest supertigre) .

Tu masz filmik http://youtube.com/watch?v=bhV1J2ViWV4

Pozdrawiam

Opublikowano

no wiadomo że nie super tigre hehe mam 8 ccm i chodzi 100 na 100 zresztą widziałeś i to na paliwie czeskim 15% rycyny :D:D ale mi chodzi o dużą moc i raduga powinna wystarczyć ;) kręci olbrzymie śmigła jak na tą pojemność miałem raduge 10 to kręciła w 3m modelu śmigło z 15 ccm bez problemu :D

Opublikowano

widziałem, super tigre naprawde ci sie udał :) Ma paliwie model technics SYNTETYK chodził mu kiepsko a przeszedł na stare paliwo PROXIM Power 15/0 i chodzi najlepiej z wszystkich paliw. Ale hmm... raduga może potrzebuje nitro zeby lepiej chodzila??, jak tak ogladam filmiki na youtube to wszedzie jest napisana jakas mieszanka z dodatkiem nitrometanu od 5-10%

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.