Jump to content

Modelarski żarowy V12

Rob Mc Fly

Recommended Posts

Posted

...a, swoją drogą, jak konstruktor wymusił chłodzenie ostatnich cylindrów w tej 12-ce :?:

Fokker

takie rotacyjne cudo - ideał do Twoich etażerek :)

Posted

Silniczki super, ale ten model z górnym skrzydłem jakoś mi mego "Diuczka" w locie przypomina... :wink:

Posted

Musi przypominać go, bo w końcu Twój model jest wzorowany na tym dużym czyli Morane saulnier L " Parasol"

Posted

Niezaprzeczalny fakt Irku i moje puszczone oko też wiem, że zauważyłeś. Z uwagi na doskonałe właściwości lotne tego modelu i "elegancję-francję "przy prezencji w locie, też by się chciało popełnić taki model wg odpowiednio większych rozmiarów i z takim silnikiem. Ech, pomarzyć zawsze można... :D A mój "Diuczek" po olinkowaniu, jeszcze nie miał oblotu :evil: . Kiedy ja wreszcie będę miał czas? Czy koniecznie trzeba z tym czekać do emerytury? A do tej jeszcze 7,5 lat...

Posted

Wszystko nie jest niemozliwe :rotfl: Nie jestem już ograniczony transportem do 2m rozp. skrzydła więc nigdy nie mów nigdy... :devil:

Posted

Ta Gwiazda z rotacyjnymi Cylindrami jest fajna, ale jest ciekawiej gdy Cylindry i rozrzad widac ...ciekawe jest to, na jakie dodatkowe przeciazenia zdane sa te wirujace Cylindry , mechanika rozrzadu i zasilanie... taki silnik musi miec mniejsza sprawnosc-( no ale lepsze chlodzenie...)

W zeszlym roku widzialem oryginalny taki silnik jak pracuje (Rhone) ...bylo duzo wiatru ....ha,ha...

Pozdrawiam Janek

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.