MironRC Opublikowano 27 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Witam! zakupiłem taki modelik RV-4 Tu relacja z RC Groups Mam pytanie: czy ktos widział ten model w akcji albo latał nim? jaki najlepszy silnik będzie? planuje włożyć 20 ccm 4T. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 27 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Znajomy ma Sig Four Star 60. Na oko podobnie gabarytowo do tego RV. Lata na OS 70 Surpass II. Jak wsadzisz 90tke to starczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 właśnie obawiam się że 90 będzie za mały do tego modelu, 120 da lepsze odejście w pionie. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klaps6 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Przy 15ccm ciągu będzie pewnie na równi z masą więc nie będziesz narzekał na brak mocy w normalnych lotach, w pionie pewnie odczujesz jakiś niedobór mocy, alternatywa to saito 100, masa podobna do 91 a mocy troszkę więcej. I to chyba wszystko bo na 3D się przecież nie nastawiasz. 120 to już duży silnik, zastanów się ile model będzie latał bo da trochę po kieszeni (paliwo). Zostałbym w granicach .91-1.00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Ja mam Revolver-a http://www.greatplanes.com/airplanes/gpma1018.html z 8,93cm? (.545cu, 1,75 KM) silnikiem OS Max 55AX http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=2805&osCsid=a971da7160134d9432f5a0116d283638 który to model ma nieco mniejsze parametry do Twojego, ale z tym silnikiem lata wybornie (nie potrafię co prawda za wiele jako pilot :oops: ) Co do RV-4 to podobnie jak koledzy uważam , że proponowany przez Ciebie silnik będzie za duży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikon Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Ja mam Revolver-a http://www.greatplanes.com/airplanes/gpma1018.html Nie no bez przesady, Ty masz "małego" Revo, a ten RV4 z tematu jest bliższy "dużemu" (70in) Revolverkowi. To zupełnie inna para kaloszy. Co do napędu - zwróć uwagę na masę silnika. Zalecają 4t 15ccm, poszukałbym największej pojemności która waży podobnie jak typowa 15cc, wyszedłby z tego pewnie jakiś Saito. Pozdrawiam, Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 21 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Witam! Wracam do tematu, znalazłem trochę czasu żeby porobić zdjęcia tego co naskrobałem. Tak się prezentuje zestaw RV 4. Serce to ASP 120, świeżo dotarty, czekam tylko na podżarzanie i w górę. Pytania, sugestie? jestem otwarty na porady, niedługo dorzucę resztę zdjęc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamRC Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Chłodzenie silnika? maska wycięta od dołu? Ładny Pozdrawiam Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 21 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Chłodzenie silnika? maska wycięta od dołu? już jest wycięta dziura w masce, będą wystawały zawory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Czy miś ma licencję? ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 28 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Model poleciał. Silnik wg mnie nie jest za duży a nawet w sam raz. Ma nadmiar mocy, piony super wychodzą. Lądowanie bardzo wolne Czekam na system podżarzania i poszaleje trochę bardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Ladna zabawka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi