Irek M Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Dziś mniej więcej o 19:45 zaginął model oktokoptera. Zdarzyło się to w ścisłej okolicy RENK - może nawet na jego posesji. Ktokolwiek wie, ktokolwiek widział... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zaczyna się... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zaczyna się... A to jest sezon na to? :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRI100F Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Chyba jest sezon :evil: bo mi też zaginął quadro :cry: i to całkiem niedawno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Sezon na spadające żelastwa. Mam tylko nadzieję, że kiedy zacznie o wypadkach tego głupiego wynalazku być na tyle głośno, że ktoś uczepi nam się :ass: to chociaż oberwie się osobom, które tym próbują latać a nie modelarzom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 to chociaż oberwie się osobom, które tym próbują latać a nie modelarzom. Rozumiem Mistrzu, że Ty nigdy nie miałeś problemów z pilotowaniem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 to chociaż oberwie się osobom, które tym próbują latać a nie modelarzom. Rozumiem Mistrzu, że Ty nigdy nie miałeś problemów z pilotowaniem... Miałem, właśnie miałem. Tylko wyłącznie z tą przereklamowaną latającą kupą aluminium. Dlatego się jej pozbyłem aby nikomu nie zrobić krzywdy. Poczekamy aż sąsiedzi pokupują to w marketach (bo przecież to lata samo!) i zaczną sobie na głowy spadać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Rozumiem Mistrzu, że Ty nigdy nie miałeś problemów z pilotowaniem... Za koptery biorą się pseudo-filmowcy itd. którzy zaczynają od dużych maszyn, nie mając zielonego pojęcia o modelarstwie, tudzież o maszynach które posiadają (składane na zamówienie - przeważnie okto). Człowiekowi z większym pojęciem o tematyce takie sytuacje nie zdarzają się - raczej musi mieć ktoś dużego pecha. Gdybym miał strzelać to osoba, która zgubiła okto, za tydzień miała pierwszy film dla tv kręcić... Wojtku, to nie głupi wynalazek. To głupi ludzie, którzy naoglądali się fajnych filmików. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Gdybym miał strzelać to osoba, która zgubiła okto, za tydzień miała pierwszy film dla tv kręcić... No to strzelił byś sobie w kolano... "To głupi ludzie, którzy naoglądali się fajnych filmików" Albo idiotyczne odpowiedzi (moda) nic nie wnoszące do tematu. Za głupiego się nie uważam i wypraszam sobie takie porównania :!: :!: :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zaginął... ktoś ukradł czy model uciekł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Ja już milknę i ignoruję temat, niepotrzebne rozważania Powodzenia w odnalezieniu modelu i sorki jeśli Cie uraziłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Fokker wyluzuj. Michał mówił do mnie w kontekście mojej wypowiedzi. Prawdopodobnie gdyby zaczęli podrabiać T-rexa 600 na tak masową skalę jak koptery to nie było by tego tematu bo potencjalni piloci-filmowcy już by się dawno nimi pozabijali :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Ja też kończę dyskusję bo nie ma juz o czym. Znaczy się model cudownie ocalony :rotfl: znalazł się dziś gdzieś przed ok godziną. Leżał pare set metrów dalej niż w sektorze gdzie go szukaliśmy. Dodam tylko, że w szczerym odludziu. Jedyny problem to zupełnie rozładowany pakiet 4s - w końcu leżał podłączony kilkadziesiąt godzin. Można go jeszcze uratować? A jesli tak to w jaki sposób? Prawdopodobnie gdyby zaczęli podrabiać T-rexa 600 na tak masową skalę jak koptery to nie było by tego tematu bo potencjalni piloci-filmowcy już by się dawno nimi pozabijali Okto - był wykonany przez fachowca z tego i nie tylko tego forum więc był w 101% maszyną profesjonalną. Jedyne o co miałem pretensje do brata to o to, że nie chciał żadnego zabezpieczenia w postaci GPS czy autopilota. Ale teraz to siejuz zmieniło... Jak zwykle mądry Polak po szkodzie; dobrze, że w tym przypadku nie było sdzkodzy tylko ponad 2 dni stresu P.S Diem w sumie to ja do ciebie nigdy nic nie miałem negatywnego, a wprost przeciwnie dlatego bardzo wkurzyła mnie twoja wypowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Podłącz pod ni-mh i jak podejdzie do minimalnego napięcia przełącz na li-po. Tylko trza pilnować w razie czego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomnow95 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 20+30% szans że wstanie. Ale stój nad nim. Jak tylko zacznie puchnąć odpinaj od ładowary i za okno. Najlepiej ładuj na balkonie albo gdzieś w podobnym mijescu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Okto - był wykonany przez fachowca P.S Diem w sumie to ja do ciebie nigdy nic nie miałem negatywnego, a wprost przeciwnie dlatego bardzo wkurzyła mnie twoja wypowiedź. Chyba Cię wkurzyła bo miałem trochę racji Nigdy nie zaczyna się od tak dużych maszyn. Ludzie chcą przeskakiwać etapy nauki,sami nie budują modeli, spadają, nie umią sobie poradzić... Sorki, ale bardzo mocno siedzę w temacie i widzę to na co dzień. Ci którzy posłuchali, teraz kręcą super filmiki, reszcie okto leży na półce bądź na aukcji. ps. GPS'y i Navi również zawodzą. Najlepszym przykładem jest pewien hamerykanin, który podczas nauki włączył return home i zamiast do niego , to wróciło... do domu. Okto rozbił się przed podjazdem do garażu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 myśle że rozmowa poszła w zupełnie inna stronę niz powinna,,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Poszła, ale może będzie to również dobra lekcja dla kolejnych osób zakupujących taki sprzęt. Krzyczymy non stop, by stosować się do pewnych reguł by nikomu krzywdy nie zrobić. Fajnie by coraz więcej ludzi brało sobie to do serca. Aha... w przypadku kopterów radziłbym tego lipola po prostu wyrzucić. Szkoda sprzętu i zdrowia... to idealny pretendent do kolejnej kraksy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Aha... w przypadku kopterów radziłbym tego lipola po prostu wyrzucić. Szkoda sprzętu i zdrowia... to idealny pretendent do kolejnej kraksy. Ale nie powiedziałem, że ma być do koptera. Tu się zgodzę z tobą za drogi sprzęt. miałem na myśli wykorzystanie jako pakiet testowy np. na hamowni czy coś takiego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Film z feralnego lotu/ucieczki Wyjasnię krótko; patrząc z góry widzimy tereny RENK start odbył siez Osowy czyli z lewej strony Renku, a lądowanie po jego drugiej stronie. mimo, że model był bardzo wysoko i daleko to lądowanie bardzo miękkie. Pilot miał więcej szcześcia niz rozumu :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi