bodziobsz Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Witam. Jak w temacie, trochę ryzyko z telefonem wartym więcej jak ten cały samolot ale co tam Aparatura to Esky 0404 dlatego takie szarpania w niektórych momentach.
toretto1995 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Filmik mi się podoba.Nawet ładnie nagrywa ten telefon , w jaki sposób go przymocowałeś?
Cimek Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Jak to jak ? Widziałeś na początku filmu taśmę? Cała filozofija
bodziobsz Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Nie zrobiłem z depronu taki koszyk (Chodziło mi o regulacje płaszczyzny), jakość zdjęć masakra ale coś tam widać:
KrzysiekB. Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Ryzyko, to nie podczepienie samsunga do RWD-5 tylko lot takim zestawem na E-sky 0404
KYK Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Jak już ryzykujesz rozbicie telefonu za 8 stów to mogłeś jeszcze go dodatkowo wykorzystać uruchomiając aplikację pokazującą prędkość i wysokość modelu.
bodziobsz Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Nazwa tej alikacji? I nie widzę problemu Ale póki co latam sobie deltą a w między czasie naprawiam RWD i nowe skrzydło z lotkami. Myślę też jak by zrobić takie łoże w przez kadłub na ten telefon właśnie
KYK Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Dużo jest takich aplikacji ale przykladowo możesz użyć takiej lub takiej Właśnie zamierzam kupić sobie taki telefon jednak jeszcze się zastanawiam czy nie wybrać zamiast niego jakiegoś coptera ;D
blekis Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 troche kieskie bo nie bedzie nic widac.....lepsze to -- > KLIK
Air Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Oooo... to generalnie jest niezła myśl - tani telefon z androidem (może być jakiś chińczyk z Allegro) - i mamy całkiem niezły a przy tym tani sprzęt do rejestrowania parametrów lotu ale też do... telemetrii (prędkość względem ziemi, wysokość, położenie) - wystarczy notebook z WiFi i odpalenie na telefonie połączenia typu ad-hoc lub hotspot!!! Co więcej - dzięki programom typu ipwebcam - możemy tego zestawu użyć do prostego FPV (jednak raczej nie do latania w real-time
bodziobsz Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2011 No i kurde sprawdziłem mojego sgs-a jako kamerkę z włączonym routerem wifi, a na Se xperi8 zainstalowałem program tinycam monitor i połączyłem się z siecią z sgs-a. Zasięg jakieś 50metrów i około pól sekundowe opóźnienie w obrazie ale coś może z tego będzie
Viking Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Ja do swojej cessny podpinam coś takiego . Dzięki wbudowanemu GPS mogę robić później bajerki lub widok na .Kamera waży jakieś 150 gram. Moja cessna ma udzwig 500 gram więc jeszcze zapas zostaje. Na razie to pierwszy film gdzie wstawiłem zegary. Niestety cena kamerki jest troszkę przyduża, na szczęście przydaje się nie tylko w modelu. Na co dzień montuję ją w specjalnym uchwycie w samochodzie, więc mam nagranie swoich podróży razem z idiotyzmami kierowców na drogach.
Air Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Opublikowano 20 Sierpnia 2011 No i kurde sprawdziłem mojego sgs-a jako kamerkę z włączonym routerem wifi, a na Se xperi8 zainstalowałem program tinycam monitor i połączyłem się z siecią z sgs-a. Zasięg jakieś 50metrów i około pól sekundowe opóźnienie w obrazie ale coś może z tego będzie No telefon-telefon to nie bardzo - ale już telefon-notebook (najlepiej z sieciówką na PCMCIA/ExpressCard i zewnętrzną anteną z lepszym uzyskiem) - to inna rozmowa ;] Poza tym Android ma automatyczne zarządzanie mocą WiFi (jedyne co można wyłączyć ręcznie to "usypianie" WiFi w momencie wygaszenia ekranu) - zapewne dało by się poprawić parametry, gdyby pogrzebać ręcznie w plikach konfiguracyjnych, ale to wymagało by zrootowania telefonu...
Tomek Reda Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Ja mam tele z andkiem ale za bardzo bym sie bał o telefonik Oooo... to generalnie jest niezła myśl - tani telefon z androidem (może być jakiś chińczyk z Allegro)A widziałeś meizu?Chińskie a kosztuje 1200 złociszów :wink: Można by było kupić np G1 albo spice i jazda
wicher123 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Ja do swojej cessny podpinam coś takiego . Dzięki wbudowanemu GPS mogę robić później bajerki lub widok na .Kamera waży jakieś 150 gram. Moja cessna ma udzwig 500 gram więc jeszcze zapas zostaje. Na razie to pierwszy film gdzie wstawiłem zegary. Niestety cena kamerki jest troszkę przyduża, na szczęście przydaje się nie tylko w modelu. Na co dzień montuję ją w specjalnym uchwycie w samochodzie, więc mam nagranie swoich podróży razem z idiotyzmami kierowców na drogach. Już podpiąłeś to? Zadowolony jesteś, jesli tak ?
Viking Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 wicher123, Nie bardzo zrozumiałem pytanie?
ECO400 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 powiem wam że zaciekawił mnie ten temat Air, a czy można na androida wgrać taką aplikacje żeby z telefonu zrobić logger GPS który zapamięta trasę przelotu i zapisze takie parametry jak max. wysokość, prędkość, wznoszenie i opadanie? później można by to zgrać na komputer i podstawić do Google Mapy Co prawda w kopterze mam GPS i autopilota ale takie telefonik mógłbym wsadzić do jakiegoś płatowca i zobaczyć jak sie sprawdzi. Ewentualnie coś na Windows Mobile (pod HTC Touch Pro 2)
Air Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 powiem wam że zaciekawił mnie ten temat Air, a czy można na androida wgrać taką aplikacje żeby z telefonu zrobić logger GPS który zapamięta trasę przelotu i zapisze takie parametry jak max. wysokość, prędkość, wznoszenie i opadanie? później można by to zgrać na komputer i podstawić do Google Mapy Co prawda w kopterze mam GPS i autopilota ale takie telefonik mógłbym wsadzić do jakiegoś płatowca i zobaczyć jak sie sprawdzi. Oczywiście, że można. Jest bardzo dużo takich programów na Androida, od Google MyTracks, który robi dokładnie to co napisałeś (i od razu wyświetla też wszystko na Google Maps) przez np. KML Track, który tylko zapisuje pliki kml do późniejszej analizy np. w Google Earth (na komputerze). Wystarczy do tego najprostszy telefon z Androidem, nawet w starszej wersji. Prezentacja Google MyTracks:
Viking Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Jeśli chodzi o Androida to przetestowałem kilka aplikacji związanych z loggerami. Osobiście na codzień używam My Tracks . Sprawuje się naprawdę doskonale i ma możliwość eksportowania danych do pliku, a tu już niewiele potrzeba żeby zwizualizować te dane na filmie.
ECO400 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 ale wymagany jest wbudowany modem GPS??
Rekomendowane odpowiedzi