meken Opublikowano 8 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 Wielkie dzięki za organizację kolejnej wspaniałej imprezy modelarskiej w której miałem okazję uczestniczyć.Pogoda nie dopisała więc sobotni zlocik był lekko gastronomiczno - dyskusyjny ale towarzystwo jak zawsze pierwsza klasa !!! pozdrawiamPiotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 22 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2019 Dzisiaj w Pile pogoda była fantastyczna ! Loty solowe, holowania, noszenia wszystko to było udane. Osobiście jestem pod ogromnym wrażeniem modelu jak i umiejętności pilotażowych kol. Bartka. To już bardzo zaawansowana Technika. Wprost nie chce się wierzyć że mamy to wszystko "na wyciągnięcie ręki". Szczególnie niskie przeloty modelu z dymem sprawiały ogromne wrażenie W moim przypadku w NGH 9 znowuż przytarł się pierścień tłokowy, ale na ziemi i była to awaria "na życzenie" . Chociaż model wykonał wcześniej dwa normalne loty. Hero z OS-em GGT 10 (głowicą w dół) na trzy starty zgasł pięć razy. W locie. W Super Air również się zdarzało ale było to rzadkością. Zamontuję go głowicą w górę i zobaczymy co z tego wyniknie. Do zobaczenia w Pile ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 22 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2019 https://youtu.be/imtEd2ouAx0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_22 Opublikowano 6 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 Na lotnisku w Pile też się dzieje nie od puszczamy nawet zimie ? Pierwsze latanie w tym roku zaliczone ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 6 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 Bartek, kolega mi powiedział że model oblatałeś z nową turbiną i jest to "petarda". Gratuluję ! Poprzednia turbina zrobiła na mnie duże wrażenie, muszę koniecznie przy najbliższej okazji zobaczyć tę nową w akcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_22 Opublikowano 6 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 Tak to prawda jest petadra.Poprzednia turbina jetpol 160 poszła na przegląd? więc postanowiłem spróbować polatać na trochę mocniejszej jetcat220 ale chyba trochę za mocna ,model idzie w pionie bez ograniczeń żadnych prosto w stratosfere? po prostu trzeba latać na 1/4 gazu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Hatowski Opublikowano 6 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 Wszystkim wszystkiego najlepszego w Nowym Roczku Wojtuś życzy. Jak by kto pytał to kolejny zlot na lotnisku w Pile odbędzie się w dniach 8-10 maja 2020 r. Organizatorzy serdecznie zapraszają 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damenix Opublikowano 6 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 Dziękuję za zaproszenie. Data zaznaczona w moim planie urlopów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_22 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Dzisiaj znowu udało się polatać choć było dość zimno, odwiedzili nas koledzy z Poznania z swoimi maszynami było co podziwiać? kilka fotek Jeszcze najbardziej twardzi modelarze, jedni latają reszta schowana za samochodami przed nadlatującym P47? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_22 Opublikowano 18 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 Piękny wiosenny dzień dzisiaj także postanowiłem oblatać mój nowy nabytek i przypomnieć sobie jak to było z silnikami żarowymi. Model to meridian 10cc rozpiętość 1700 mm , silnik 10c OS Lotnisko przydomowe ok.100m modelik startuje bez problemu w powietrzu jest dość szybki prawie jak moje jety? do lądowania klapy i bardzo ładnie zwalnia, silnik jest jeszcze niedotarty także było bez szaleństw. Ogólnie jestem pod wrażeniem modelu lata wręcz sam i ten zapach spalin ? przypomina stare czasy. kilka fot. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Hatowski Opublikowano 18 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 1 godzinę temu, Bartek_22 napisał: Piękny wiosenny dzień dzisiaj także postanowiłem oblatać mój nowy nabytek i przypomnieć sobie jak to było z silnikami żarowymi. Model to meridian 10cc rozpiętość 1700 mm , silnik 10c OS Lotnisko przydomowe ok.100m modelik startuje bez problemu w powietrzu jest dość szybki prawie jak moje jety? do lądowania klapy i bardzo ładnie zwalnia, silnik jest jeszcze niedotarty także było bez szaleństw. Ogólnie jestem pod wrażeniem modelu lata wręcz sam i ten zapach spalin ? przypomina stare czasy. kilka fot. A znak "zakaz latania" to Pana nie obowiązuje ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 18 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 Fajny model ,tłumik też ciekawy -pierwszy raz widzę ,taki był już przy kupnie silnika ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_22 Opublikowano 18 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 Taki był to OS65 wraz z tłumnikiem kpl bardzo cichy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Hatowski Opublikowano 19 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Dzisiaj ( 19.01.2020) w Pile skromnie ale polatane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_22 Opublikowano 19 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 W dniu 18.01.2020 o 18:19, maciu1122 napisał: A znak "zakaz latania" to Pana nie obowiązuje ?? Ten znak to właśnie nakaz latania? zakaz obowiązuje tylko dla kaczek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 19 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Ten zakaz latania to chyba dotyczy tych zarośli, żeby pilot się nie pomylił ? A cóż to za "latawiec" z takim szczątkowym kadłubem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Hatowski Opublikowano 8 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2020 Dzisiaj pięknie polatane, dwa obloty, zero strat??? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 14 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Paweł, jak Fox się sprawuje w powietrzu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 15 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Lata dobrze troszkę regulacji wywazenia i Mix klapy wysokość, bo bez tego niesie niesamowicie przy lądowaniu model kręci i można bardzo wolno latać, rekreacyjny wypoczynkowy model ,polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 15 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Paweł, a jaka najlepsza pojemność aku do wyważenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi