meken Opublikowano 8 Września 2019 Opublikowano 8 Września 2019 Wielkie dzięki za organizację kolejnej wspaniałej imprezy modelarskiej w której miałem okazję uczestniczyć.Pogoda nie dopisała więc sobotni zlocik był lekko gastronomiczno - dyskusyjny ale towarzystwo jak zawsze pierwsza klasa !!! pozdrawiamPiotr
ahaweto Opublikowano 22 Września 2019 Opublikowano 22 Września 2019 Dzisiaj w Pile pogoda była fantastyczna ! Loty solowe, holowania, noszenia wszystko to było udane. Osobiście jestem pod ogromnym wrażeniem modelu jak i umiejętności pilotażowych kol. Bartka. To już bardzo zaawansowana Technika. Wprost nie chce się wierzyć że mamy to wszystko "na wyciągnięcie ręki". Szczególnie niskie przeloty modelu z dymem sprawiały ogromne wrażenie W moim przypadku w NGH 9 znowuż przytarł się pierścień tłokowy, ale na ziemi i była to awaria "na życzenie" . Chociaż model wykonał wcześniej dwa normalne loty. Hero z OS-em GGT 10 (głowicą w dół) na trzy starty zgasł pięć razy. W locie. W Super Air również się zdarzało ale było to rzadkością. Zamontuję go głowicą w górę i zobaczymy co z tego wyniknie. Do zobaczenia w Pile !
Bartek_22 Opublikowano 6 Stycznia 2020 Opublikowano 6 Stycznia 2020 Na lotnisku w Pile też się dzieje nie od puszczamy nawet zimie ? Pierwsze latanie w tym roku zaliczone ?
ahaweto Opublikowano 6 Stycznia 2020 Opublikowano 6 Stycznia 2020 Bartek, kolega mi powiedział że model oblatałeś z nową turbiną i jest to "petarda". Gratuluję ! Poprzednia turbina zrobiła na mnie duże wrażenie, muszę koniecznie przy najbliższej okazji zobaczyć tę nową w akcji.
Bartek_22 Opublikowano 6 Stycznia 2020 Opublikowano 6 Stycznia 2020 Tak to prawda jest petadra.Poprzednia turbina jetpol 160 poszła na przegląd? więc postanowiłem spróbować polatać na trochę mocniejszej jetcat220 ale chyba trochę za mocna ,model idzie w pionie bez ograniczeń żadnych prosto w stratosfere? po prostu trzeba latać na 1/4 gazu.
Wojciech Hatowski Opublikowano 6 Stycznia 2020 Opublikowano 6 Stycznia 2020 Wszystkim wszystkiego najlepszego w Nowym Roczku Wojtuś życzy. Jak by kto pytał to kolejny zlot na lotnisku w Pile odbędzie się w dniach 8-10 maja 2020 r. Organizatorzy serdecznie zapraszają 1
damenix Opublikowano 6 Stycznia 2020 Opublikowano 6 Stycznia 2020 Dziękuję za zaproszenie. Data zaznaczona w moim planie urlopów.
Bartek_22 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Dzisiaj znowu udało się polatać choć było dość zimno, odwiedzili nas koledzy z Poznania z swoimi maszynami było co podziwiać? kilka fotek Jeszcze najbardziej twardzi modelarze, jedni latają reszta schowana za samochodami przed nadlatującym P47? 1
Bartek_22 Opublikowano 18 Stycznia 2020 Opublikowano 18 Stycznia 2020 Piękny wiosenny dzień dzisiaj także postanowiłem oblatać mój nowy nabytek i przypomnieć sobie jak to było z silnikami żarowymi. Model to meridian 10cc rozpiętość 1700 mm , silnik 10c OS Lotnisko przydomowe ok.100m modelik startuje bez problemu w powietrzu jest dość szybki prawie jak moje jety? do lądowania klapy i bardzo ładnie zwalnia, silnik jest jeszcze niedotarty także było bez szaleństw. Ogólnie jestem pod wrażeniem modelu lata wręcz sam i ten zapach spalin ? przypomina stare czasy. kilka fot. 1
Wojciech Hatowski Opublikowano 18 Stycznia 2020 Opublikowano 18 Stycznia 2020 1 godzinę temu, Bartek_22 napisał: Piękny wiosenny dzień dzisiaj także postanowiłem oblatać mój nowy nabytek i przypomnieć sobie jak to było z silnikami żarowymi. Model to meridian 10cc rozpiętość 1700 mm , silnik 10c OS Lotnisko przydomowe ok.100m modelik startuje bez problemu w powietrzu jest dość szybki prawie jak moje jety? do lądowania klapy i bardzo ładnie zwalnia, silnik jest jeszcze niedotarty także było bez szaleństw. Ogólnie jestem pod wrażeniem modelu lata wręcz sam i ten zapach spalin ? przypomina stare czasy. kilka fot. A znak "zakaz latania" to Pana nie obowiązuje ??
dyra63 Opublikowano 18 Stycznia 2020 Opublikowano 18 Stycznia 2020 Fajny model ,tłumik też ciekawy -pierwszy raz widzę ,taki był już przy kupnie silnika ?
Bartek_22 Opublikowano 18 Stycznia 2020 Opublikowano 18 Stycznia 2020 Taki był to OS65 wraz z tłumnikiem kpl bardzo cichy .
Wojciech Hatowski Opublikowano 19 Stycznia 2020 Opublikowano 19 Stycznia 2020 Dzisiaj ( 19.01.2020) w Pile skromnie ale polatane
Bartek_22 Opublikowano 19 Stycznia 2020 Opublikowano 19 Stycznia 2020 W dniu 18.01.2020 o 18:19, maciu1122 napisał: A znak "zakaz latania" to Pana nie obowiązuje ?? Ten znak to właśnie nakaz latania? zakaz obowiązuje tylko dla kaczek 1
ahaweto Opublikowano 19 Stycznia 2020 Opublikowano 19 Stycznia 2020 Ten zakaz latania to chyba dotyczy tych zarośli, żeby pilot się nie pomylił ? A cóż to za "latawiec" z takim szczątkowym kadłubem ?
Wojciech Hatowski Opublikowano 8 Marca 2020 Opublikowano 8 Marca 2020 Dzisiaj pięknie polatane, dwa obloty, zero strat??? 1
robas69 Opublikowano 14 Marca 2020 Opublikowano 14 Marca 2020 Paweł, jak Fox się sprawuje w powietrzu?
Pablo_433 Opublikowano 15 Marca 2020 Opublikowano 15 Marca 2020 Lata dobrze troszkę regulacji wywazenia i Mix klapy wysokość, bo bez tego niesie niesamowicie przy lądowaniu model kręci i można bardzo wolno latać, rekreacyjny wypoczynkowy model ,polecam
robas69 Opublikowano 15 Marca 2020 Opublikowano 15 Marca 2020 Paweł, a jaka najlepsza pojemność aku do wyważenie?
Rekomendowane odpowiedzi