vowthyn Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Jeśli planujesz korzystać z telemetrii rozsądniej jest zakupić moduł od razu w komplecie z telemetrycznym odbiornikiem: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__14355__FrSky_DF_2_4Ghz_Combo_Pack_for_JR_w_Module_RX_V2_.html W przeciwnym wypadku możesz brać ten, który podlinkowałeś.
xader Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Widze ze wybrales juz modul dopinany, osobiscie jestem sklonny zamowic DIY. Jednakze nie mam 100% pewnosci. Obecnie mam taka liste + i -: plusy: - antena na starym miejscu (nie wiem czy metalowy pałąk przeszkodzi 2,4 sygnalowi + estetyka ) - latwiejsza przerobka na er9x czy gruvin9x z telemetria (wyswietlenie parametrow na tg9x, wiaze sie z doprowadzeniem pinow z telemetri do wnetrza tg9x) - przelaczniki (w nowszych hack'ach jest fajny toggle switch na tryb z telemetria/bez telemetrii) minusy: - oryginalny modul tg9x, w przypadku wpinanego frsky jest wieksze pole do manewru (uzycie go wraz z tg9x odbiornikami) - stala zmiana w tg9x (przelaczniki, lutowanie) niejasne: - ppm (czy mozna podpinac do symulatora, uczen/trener, czy nadal tg9x bedzie kompatybilne z innymi modulami) Brak mozliwosci polozenia modulu na maszcie mysle ze jezeli bedzie taka potrzeba omine poprzez dodatkowy modul frsky bez telemetri. I teraz pytanie: Znalazles jakies dodatkowe +/- czy masz korekcje do mojej listy?
mkrawcz1 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Widze ze wybrales juz modul dopinany, osobiscie jestem sklonny zamowic DIY. Jednakze nie mam 100% pewnosci. Obecnie mam taka liste + i -: plusy: - antena na starym miejscu (nie wiem czy metalowy pałąk przeszkodzi 2,4 sygnalowi + estetyka ) - latwiejsza przerobka na er9x czy gruvin9x z telemetria (wyswietlenie parametrow na tg9x, wiaze sie z doprowadzeniem pinow z telemetri do wnetrza tg9x) - przelaczniki (w nowszych hack'ach jest fajny toggle switch na tryb z telemetria/bez telemetrii) minusy: - oryginalny modul tg9x, w przypadku wpinanego frsky jest wieksze pole do manewru - stala zmiana w tg9x (przelaczniki, lutowanie) niejasne: - ppm (czy mozna podpinac do symulatora, uczen/trener, czy nadal tg9x bedzie kompatybilne z innymi modulami) Brak mozliwosci polozenia modulu na maszcie mysle ze jezeli bedzie taka potrzeba omine poprzez dodatkowy modul frsky bez telemetri. I teraz pytanie: Znalazles jakies dodatkowe +/- czy masz korekcje do mojej listy? Antena w module nie koliduje z niczym, aparaturę można kłaść, moduł ma na zewnątrz DIP do włączania/wyłączania telemetrii, telemetrię z modułu możesz wpuścić do wnętrza obudowy kablem.
cobra Opublikowano 2 Września 2011 Opublikowano 2 Września 2011 Filmik z wczorajszego latania FPV z linkiem FrSky:
xader Opublikowano 10 Listopada 2011 Opublikowano 10 Listopada 2011 Czy po zainstalowaniu FrSky DIY w t9x nadal mozna uzywac originalnego modulu ? (w sensie czy te bolce na modul nadal sa uzyteczne?) Jak wyglada sprawa z gniazdem trenera (mozliwosc podpiecia do symulatora i dzialanie jako trener)?
mkrawcz1 Opublikowano 10 Listopada 2011 Opublikowano 10 Listopada 2011 Czy po zainstalowaniu FrSky DIY w t9x nadal mozna uzywac originalnego modulu ? (w sensie czy te bolce na modul nadal sa uzyteczne?)Można, DIY (V8HT/DHT) montujesz wewnątrz. Osobiście wybrałbym V8JT/DJT, a stary moduł uzbroił w gniazdo RPSMA i antenę WiFi (jak w DJT). Wówczas tylko przekładasz moduł.Jak wyglada sprawa z gniazdem trenera (mozliwosc podpiecia do symulatora i dzialanie jako trener)?Nie wpływa.
Rekomendowane odpowiedzi