TomekP Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Cześć! Znowu wam pozawracam głowę, bo niestety instrukcja w języku polskim, jaką dostałem do aparatury jest dość kiepska, albo po prostu ja nie umiem się w tym wszystkim połapać... :oops: Chodzi o ustawienie miksera V-TAIL w tym radiu. Podłączam serwa do kanału 1 i 2 w odbiorniku, w nadajniku funkcja V-TAIL włączona, ale wydaje mi się, że nie chodzi tak jak powinna. Serwa reagują na wychylenia odpowiadające za SW, SK i lotki(używam MODE2). Problem polega na tym, że którym drągiem bym nie ruszył, to wychyla się tylko jedno z serw. Czy macie jakiś pomysł jak to ustawić? Pozdrawiam Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Nie wiem jak w Hitec Flash są rozłożone kanały ale chyba 1 - wysokość lub lotki 2 - lotki lub wysokość 3 - gaz 4 - kierunek Sprawdź to jak jest dokładnie w Twojej aparaturze. V-tail to mikser kierunku i wysokości i pod te kanały powinieneś podłączyć serwa. Prawidłowo podłączone serwa powinny reagować na ruch kierunku i wysokości. Jeśli dodatkowo reagują na lotki to może być włączony także mikser delta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekP Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Dałem plamę.. :oops: Okazało się, że błędnie podłączałem serwa, zamieniając SK z lotkami. Teraz po podłączeniu serw pod 2 i 4 kanał wszystko chodzi jak należy. Dzięki za pomoc i wyjaśnienie sprawy. Pozdrawiam Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.