TomekP Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Cześć! Znowu wam pozawracam głowę, bo niestety instrukcja w języku polskim, jaką dostałem do aparatury jest dość kiepska, albo po prostu ja nie umiem się w tym wszystkim połapać... :oops: Chodzi o ustawienie miksera V-TAIL w tym radiu. Podłączam serwa do kanału 1 i 2 w odbiorniku, w nadajniku funkcja V-TAIL włączona, ale wydaje mi się, że nie chodzi tak jak powinna. Serwa reagują na wychylenia odpowiadające za SW, SK i lotki(używam MODE2). Problem polega na tym, że którym drągiem bym nie ruszył, to wychyla się tylko jedno z serw. Czy macie jakiś pomysł jak to ustawić? Pozdrawiam Tomek
marcin133 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Nie wiem jak w Hitec Flash są rozłożone kanały ale chyba 1 - wysokość lub lotki 2 - lotki lub wysokość 3 - gaz 4 - kierunek Sprawdź to jak jest dokładnie w Twojej aparaturze. V-tail to mikser kierunku i wysokości i pod te kanały powinieneś podłączyć serwa. Prawidłowo podłączone serwa powinny reagować na ruch kierunku i wysokości. Jeśli dodatkowo reagują na lotki to może być włączony także mikser delta.
TomekP Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Dałem plamę.. :oops: Okazało się, że błędnie podłączałem serwa, zamieniając SK z lotkami. Teraz po podłączeniu serw pod 2 i 4 kanał wszystko chodzi jak należy. Dzięki za pomoc i wyjaśnienie sprawy. Pozdrawiam Tomek
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.