Tochy Opublikowano 10 Września 2011 Autor Opublikowano 10 Września 2011 Siemka koledzy i koleżanko ;D Poniżej link do PDF-a spakowanego ZIP z wynikami (jak już działać to ekspresowo 8) ) -------------------------------------------------------------------------------------------- WYNIKI ZAWODÓW PUCHAR POLSKI ESA ACES POLSKA - RADOM 10/09/2011 -------------------------------------------------------------------------------------------- A tak na gorąco. Myślę że zawody udane :jupi: . Arkusz do zliczania punktów śmigał jak ta lala (trzeba po prostu czytać instrukcję ). no a teraz idę do pubu na browary i obejrzę sobie walkę Adamek-Kliczko. Pozdrawiam i do zobaczeni na kolejnych zawodach... PS. Martyna... trenuj trenuj :devil:
Andy1212 Opublikowano 10 Września 2011 Opublikowano 10 Września 2011 No to ja pozwolę sobie zamieścić małą galeryjkę fotek: Puchar Polski ESA - I Bitwa o Radom
meteor Opublikowano 11 Września 2011 Opublikowano 11 Września 2011 Dzieki wielkie za zawody, miło było się znów spotkać i powalczyć Pogoda z rana była trochę niepewna ale na szczęście się rozpogodziło
Olorin Opublikowano 11 Września 2011 Opublikowano 11 Września 2011 Dziękuję wszystkim za wspaniałą zabawę. Początkowo wydawało się, że dzień ubiegnie pod znakiem rozpadających się tasiemek - hmmm i tak było tylko zamiast deszczu który się zapowiadał, tasiemki rozpadały się w drobny pył dzięki zażartym walkom przeciwników. Zawody zorganizowane naprawdę bardzo dobrze i sprawnie przeprowadzone, tutaj ukłony w stronę organizatorów. Radom okazał się dla mnie bardzo szczęśliwy, pierwszy raz udało mi się wygrać zawody :jupi:. Walka była zażarta i tak ma być. Wielkie dzięki dla Daniela bo to dzięki niemu mogłem stanąć w szranki i powalczyć. Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia na kolejnych zawodach
samolocik Opublikowano 12 Września 2011 Opublikowano 12 Września 2011 Cześć! Kraków również dziękuje za świetnie zorganizowane zawody i super atmosferę ;D Z racji mojego krótkiego stażu pierwszy raz miałem okazję uczestniczyć w zawodach z nie mieszanymi kolejkami WWI i WWII i oceniam to pozytywnie, aczkolwiek są również plusy rozwiązania mieszanego. W pierwszym locie i locie poza zawodami mój biedny dx6i łapał zakłócenia co kończyło się kretami więc jeżeli będę za rok to pewnie z innym nadajnikiem, chyba Rafał też ich przez chwilę doświadczył, na szczęście w locie po zawodach.
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 12 Września 2011 Opublikowano 12 Września 2011 W pierwszym locie i locie poza zawodami mój biedny dx6i łapał zakłócenia co kończyło się kretami więc jeżeli będę za rok to pewnie z innym nadajnikiem, chyba Rafał też ich przez chwilę doświadczył, na szczęście w locie po zawodach. Latam na DSM2 od 3 lat i na róznych odbiornikach (SPEKTRUM JR i ORANGE ) i nigdy nie miałem z tym problemu. Prędzej problemów upatrywał bym w nieprawidłowym ułożeniu anteny przykryciem jej, akumulatorem lub regulatorem , lataniu za przeszkodami albo najprostrzej wadzie braku komunikacji między paluszkami a drążkami .
Tochy Opublikowano 12 Września 2011 Autor Opublikowano 12 Września 2011 Witam, Parę zdjęć na portalu naszego patrona medialnego -> I Bitwa o Radom 2011 - zawody modeli zdalnie sterowanych samolotów wojskowych
samolocik Opublikowano 12 Września 2011 Opublikowano 12 Września 2011 W pierwszym locie i locie poza zawodami mój biedny dx6i łapał zakłócenia co kończyło się kretami więc jeżeli będę za rok to pewnie z innym nadajnikiem, chyba Rafał też ich przez chwilę doświadczył, na szczęście w locie po zawodach. Latam na DSM2 od 3 lat i na róznych odbiornikach (SPEKTRUM JR i ORANGE ) i nigdy nie miałem z tym problemu. Prędzej problemów upatrywał bym w nieprawidłowym ułożeniu anteny przykryciem jej, akumulatorem lub regulatorem , lataniu za przeszkodami albo najprostrzej wadzie braku komunikacji między paluszkami a drążkami . Cześć Kamyczek, dzięki za radę. Antenka w ESA jest na wierzchu (patrz pierwsze zdjęcie z galerii podlinkowanej przez Łukasza - to moje), jedynymi przeszkodami mogły być inne modele a loty były na 2 różnych odbiornikach orange aby sprawdzić, czy to wina odbiornika. Objawy jakie były podczas lotu to nagle niekontrolowane wychylenia sterów bez ruchów drążkami. Nie jesteśmy w wątku dot. problemów z nadajnikami/odbiornikami więc na tym poście zakończę. Ew. kontynuacja będzie we właściwym temacie choć napiszę dopiero jak polatam tym samym modelem w Krakowie. Jeżeli kilkanaście kolejnych lotów będzie bez problemów to osobnego tematu nie zakładam. PS. Problemy z paluszkami to się dopiero pojawią jak będzie chłodniej i zaczną marznąć :devil: [edit] PS. po krecie w I walce nie kontynuowałem lotu z wiadomych względów.
yay Opublikowano 12 Września 2011 Opublikowano 12 Września 2011 Dzieki za wspolna zabawe. Wszystko poszlo gladko i przyjemnie. Rozdzielenie startow WW1 i WW2 wcale nie bylo takim zlym pomyslem jak na poczatku mi sie wydawalo. Ciekawe tylko jak odebrali to ci, ktorzy nie startowali w WW1. Mogli sie troche wynudzic:) Co do przypadku kiedy moj samolot przestal odpowiadac na stery (to juz po zawodach): winnowajca odnalazl sie na nastepny dzien. To nie DSM2 tylko pekniecie lutu w pakiecie. Tymsamym DMS2 (w tym sporo odbiornikow Orange) nie zawiodlo jeszcze w ESA nigdy. Pakiecik musial dostac przy ktoryms przymusowym ladowaniu Łosia. Ehhh... chyba nikt tak nie dostal na tych zawodach w d... jak Łos. 3 rundy i wylatane lacznie cos ok. 3,5 minuty. Po kazdej rundzie flaki wyprute. Dla tych, ktorzy nie wiedza: Łoś jest w Polsce pod ochrona!!! Opanujcie sie!!
skidan Opublikowano 12 Września 2011 Opublikowano 12 Września 2011 Świetna impreza. Pogoda z rana zapowiadała się koszmarnie, ale szybko się wypogodziło. Dzwonów nie brakowało, nawet drzewo raz udało mi się zaliczyć (dzięki chłopaki za pomoc przy ściąganiu ). Łukasz jako prowadzący spisał się na medal. Gdybyś w przyszłym roku w maju nudził się w domu to zapraszam do Warty Bolesławieckiej. Butelka Whisky będzie czekać :wink: Do zobaczenia na następnych zawodach.
Tochy Opublikowano 12 Września 2011 Autor Opublikowano 12 Września 2011 @Skidan: Jak będą w tym terminie zawody to postaram się z dowódcą eskadry przyjechać Ta butelka Whisky mnie strasznie zmotywowała i samo zaproszenie ;D Kask na bani, d... w foteliku w ręku szklanka Whisky i cygaro... uuuu... :rotfl:
Tochy Opublikowano 13 Września 2011 Autor Opublikowano 13 Września 2011 Kilka artykułów na temat zawodów: Radomska Gazeta Wyborcza i nasze podsumowanie zawodów z fotkami na Coolturalnyradom.pl taki PR Kombatowy
Rekomendowane odpowiedzi