michcio88 Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 Szkoda :/ ten waitr to ejst neiraz nie potrzebny ale skoro mowisz ze szybko sie naprawi to tyle chociaz dobrze wiec zycze milego latania ja jzu swojego prawie zrobilem czekam na silnik regie l odbiornik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa Opublikowano 19 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 Mam pytanie czy mogę przedłużyć kabelki od regulatora do silnika o jakieś 5-8cm?? Aktualnie jest około 12cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 Kabli od regla do silnika się nie powinno przedłużać . Jeśli już to pomiędzy reglem a baterią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa Opublikowano 19 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 Ok dzięki nie będę przedłużał, włożyłem regulator trochę bliżej i teraz wystarczą tylko tyle ze będę miał zabudowane złączki pomiędzy silnikiem a reglem ale trudno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 no wlasnie ja oprzedluze od bateri i regla a jak przylutowac regiel i silnik ?? bo od ragla mam 3 zolte a od silnika bialy czarny ui chyba czerwony jak je polaczyc ? i czy mozna przykleic regulatroejk do boku kadluba od srodka ?? i co myslicei o zrobieniu kalpki z przodu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa Opublikowano 19 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 Regiel z silnikiem połączyłem goldami 2mm coś takiego http://nastik.pl/konektory-pozlacane-3pak-p-181.html i podłącz wsio rybka który do którego jak silnik będzie sie kręcił w złą stronę to zamienisz 2 kabelki. Ja mam regulator wolno wiszący:P a dokładniej leży sobie oparty o dół kadłuba, klapkę zrobiłem w masce tej z góry półokrągłej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 a jak mniej wiecej lezy pakiet przy dobrym wywazeniu ? i czy jak przykleje regiel to wplynie na wlasciwosci lotne ?? a jak zamontowales te klapke moze jakies zdionka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa Opublikowano 20 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 U mnie pakiet leży pod środkową wręgą, ale to zalezy ile wazy twoj pakiet sam musisz dobrać ść do modelu. A co do klapki to nie zrobiłem żadnych zawiasów tylko mam po prostu wycięty otwór i jak zamykam to zakładam gumkę na kadłub żeby nie spadła. A regulator to nie wiem u mnie sobie luźno leży, nigdzie nie przyklejałem bo wiem że się grzeje ten element. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa Opublikowano 25 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 No i mam problem ;/ po ostatnim kreciku... minimalnie skrzywiłem ośkę silnika no i załatwiłem nową os ale nie mogę zdjąć tej starej.... był taki malutki imbus odkręciłem go i powinno zejść ale nie chcę nie wiem co mam zrobić, słyszałem że nie wypada latać na takiej ośce.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 NIe wolno latac na krzywej ... Delikatnie pociagnij ale sprawdz czy wszystko odkrecone a jak nie pomoze to nad gaz rozgrzac lekko oske ... i pociagnac kombinerkami ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Ert jesteś pewien? chyba od ciepła metal się rozszerza.. ja wybiłem ośkę lekko uderzając małym młotkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa Opublikowano 25 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Kurde nie da rady tej ośki wyjąć, można spróbować bardziej na siłę ale mogę uszkodzić silnik ;/ nie wiem chyba będę musiał zostawić jak jest ile wytrzyma tyle dobrze.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 hej też zrobiłem sobie RWD 5 by skazoo jest super tylko ja zrobiłem go z lotkami i bardziej go obciązyłem i dałem silnik o ciągu 1000g pakiet 11,1 V regiel tai niezbyt fajny 18 A i odbiornik JETI model obciazyłem dałem wiecej listewek na burty i na podwozie model waży 650 g z wyposażeniem i powiem tak super lata !! najpierw uczyłem sie tylko wzbić i lądować a teraz to robie takie rzeczy w powietrzu że akrobatem ludzie maja problemy OOOooo i wiatr go wclanie nie rusza tylko nie szybuje wcale !! jak tylko spusze gaz to odrazu jak kamień w wode leci .... i musze lądowac na minimalnym gazie i na asfalcie lub lotnisku bo jak na trawie raz wylądowałem to silnik mi wszedł do środeka a śmigło chyba nie wytrzymało i pękło .. na drugi model polecam a zurka mam plany jak ktoś chce pisac . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa Opublikowano 1 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 no mój RWD waży 520g i szybuje bardzo ładnie, ale już swoje przeżył, a ja opanowałem podstawy latania:D Nie lata tak jak na początku bo miał 4-5 niezłych kraks:P ja jako 2 model zrobiłem Piperka jak dobrze pójdzie to na jutro będzie gotowy, ale ten model nie będzie już tak szybował bo wychodzi ciężkawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 Czesc, oprocz imbusa jest jeszcze od tylu zawleczka(seeger) to trzeba zdiac i wybijac oske od tylu,ja to traktuje na prasce recznej,ale mloteczkiem tez sie da, nie wybijaj ngdy oski od przodu. Trzeba podeprzec rotor w imadelku iiiii mlotek i od tylu,a z ciekawosci to mam pare super osiek 3mm i 4mm ,to sie nie zgina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.