Kolin101 Opublikowano 17 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 Witam. Kilka dni temu zrobiłem film nt. jak zbudować urządzenie z tematu. Daję link do poradnika może komuś się przyda, a "wyjadaczy" prosiłbym o opinie na jego temat, co ew. zrobiłem źle i dlaczego. http://www.spryciarze.pl/zobacz/jak-zrobic-urzadzenie-do-termoformowania-prozniowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak Opublikowano 17 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 Nie działa. Już działa ,zapomniałem ,że mam program antyreklamowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 Kształt pisze sie przez sz a nie rz . A pomijając to to pompa próżnia zmasakrowała by to pudełko. Materiał na skrzynkę vacu musi być gładki i do tego nie przepuszczający powietrza. Mówię tu o użyciu pompy próżniowej. Ja zrobiłem swoją skrzynkę z płyt meblowych laminowanych i musiałem dać wstawki wewnątrz pomiędzy blatem roboczym a podstawą żeby się nie uginały. Odkurzacz nie wytwarza aż takiego podciśnienia ale pompa próżniowa ze zbiornikami z dwóch dużych butli gazowych potrafi zmasakrować nie tylko całą maszynę ale i zgnieść kopyto jak jest zrobione za słabo. Gdzieś w tym dziale są opisane moje walki z tym urządzeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 Sławku, ale czy do zrobienia kabinki potrzeba aż tak wysokich podciśnień? Odkurzacz jak widać daje radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Wykonanie elementu np z vivaku nie stanowi problemu dla odkurzacza, tak samo jak z hipsu. Zastosowanie innych tworzyw takich jak Axpet wymusza stosowanie pompy. Kolega zrobił fajny filmik/opis ale powinien umieścić go na innym serwerze bo przebicie się przez kilka reklam potrafi doprowadzić do rozpaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolin101 Opublikowano 18 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Fajnie że się podoba film i dzieki za posty, a co do pompy próżniowej nigdy takowej w ręku nie miałem więc nie wiedzialem ze moze butle nawet od gazu rozwalic. Myślę jednak że jeżeli ktoś taką posiada i zechce to urządzenie zbudować to wie jaką ma moc i zrobi je z wytrzymalszych materiałów. Co do mocy odkurzacza to myślę że na pewno jest wystarczająca bo przy pierwszym użyciu gdy juz uformowalo plastik a ja jeszcze trzymalem odkurzacz wlaczony to wyrwało (zapewne niedoschnięty jeszcze do końca) klej do drewna i wessało do środka taśmę z brzegów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Duże butle turystyczne były niejako magazynem próżni i nie uległy uszkodzeniu. Natomiast całe urządzenie musi być wytrzymałe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolin101 Opublikowano 18 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 aj tak to jest jak sie czyta na szybko Wyczytalem ze to te butle zmasakrowalo a nie że są częścią pompy próżniowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Zasadnicze pytanie. Jakie są szanse, że przy odsysaniu od ciepła spali nam się odkurzacz? :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Zasadnicze pytanie. Jakie są szanse, że przy odsysaniu od ciepła spali nam się odkurzacz? :mrgreen: :devil: Bardzo duże :devil: ale zależy ile odkurzacz będzie ssał bez przepływu powietrza, a później miły zapach spalenizny ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Kilka sekund odsysania nie zaszkodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Tego się właśnie boję bo mamuśka sprzedała by mi modele żeby odkupić odkurzacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolin101 Opublikowano 19 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 ja odkurzacza nawet na 2s przewaznie nie włączam a to raczej na pewno nie zaszkodzi. Na filmiku odkurzacz nie więcej niż sekundę chodził. Większe prawdopodobieństwo że jakies dziecko zatykając rurę ręką spali odkurzacz niż to urządzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Zawsze można dorobić jakiś "zawór upustowy". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Doprawdy posiadacie w domach tak perfekcyjnie szczelne odkurzacze że martwicie się o taki szczegół? Silnik w odkurzaczu bardziej dostaje w :ass: jak odkurzasz nim przez 15 minut, niż jak włączysz go nawet na 30sek podłączonego do tego ustrojstwa co Kamil wyrzeźbił. bez przesadyzmu, odkurzacz to nie pompa próżniowa z uszczelnieniami teflonowymi w połączeniach zamkowych, nic mu nie będzie, pół dnia nikt nie odsysa próżniowo kabinek czy tam misiaków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Mi chodzi o gorące powietrze a nie o to, że się zassie na amen... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolin101 Opublikowano 20 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Z rozgrzanego plastiku ? Wątpię by miał on duże ciepło właściwe. Raczej produkują go by szybko się nagrzewał więc nie powinien oddawać dużej ilości ciepła. Poza tym widzialem na internecie jak gość gasił ogień odkurzaczem i przez przynajmniej 20 sekund nic się nie działo z odkurzaczem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfone Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Fajny filmik, tylko te reklamy... Troszkę źle się czyta te żółte napisy, ale fajnie pokazane jak zrobić ową maszynkę. Pytanie na temat płyty którą użyłeś do wytłoczki, co to za płyta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolin101 Opublikowano 21 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Tu-HIPS z abc-rc.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi