Yosephtbg Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Podczas ostatniej kraksy został złamany wał, przy samym silniku :/ Wiecie może skąd wziąść taki wał?? może jakaś alternatywa typu dobry servis ( szczerze mówiąc wątpię w ten który jest na modele.sklep.pl bo właśnie tam kupowałem) silniczek prawie nowy. średnica wału to 3.17 mm Z góry dzięki Pozdrawiam edit Wszystkie ośki zmieniłem na wał żeby nie było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Oska to to samo co wal napedowy? Jesli tak to mysle ze powinienes popytac w sklepach modelarskich - na stanie raczej takich rzeczy nie maja, jednak nie powinno byc z domowieniem. Chyba ze jakims cudem axi nie sprzedaje czesci zamiennych w co raczej nie wierze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Może spasuje któraś ośka z Dualsky. W Nastiku można kupić srednica taka sama ale musiałbyś się zapytać o długość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Podaj długość wału to pomyślę ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yosephtbg Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Chwilowo mam skórę uratowaną bo mam łoże wsteczne z piastą do tego silnika zaraz pójdę do modelarni zmierzę i podam długość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Z tego co wiem Axi nie sprzedaje części zamiennych , tylko wysyłka silnika do Czech . Mozna kupić w Nastiku zamiennik od silnika Dualski lub od silników GWS , też są dostępne osie jako część zamienna . Pozdrawiam Leszek b. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yosephtbg Opublikowano 5 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Dzięki serdeczne wszystkim za odpowiedzi przy najbliższym zamawianiu paczki z kumplami zamówię sobię wał w nastiku narazie pociągne na piaście i propsaverze. Dzięki jeszcze raz, Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJDIT Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Adrian, czy dostałes już ośke od dualskiego 3,17m pasuje ? jak tak z którego typu. Wczoraj skrzywiłem oś na betonie, równiez 2212/34... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idzik15 Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 A ja dzisiaj złamałem ośkę/wał także przy samym silniku (ale nie w AXI a w welgard'zie). Czy te od Dualsky są dobre do tych silników?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 A ja mam inne pytanie - skąd wziąść dłuższe wały? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Dualski ma oś 3,17 mm , a Welgard 3 mm . Musisz poszukać osi 3 mm np.od silnika GWS . Np tutaj http://www.airhobby.pl/ . Leszek B. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Ja z powodzeniem jako wały wykorzystuje długie wiertła . Dostępne w specjalistycznych sklepach , pewnie też i w internetowych . Leszek B. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 A ja mam inne pytanie - skąd wziąść dłuższe wały? Rozebrać wirnik ze starego Speed'a 500/600... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 To sprawdzi się przy 3.17mm. A co zrobic przy np 4mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 3mm i 3,17 to dość typowe prowadnice laserów z CD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yosephtbg Opublikowano 8 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Niestety nie kupiłem sobie jeszcze tej ośki, natomiast latam z łożem wstecznym akurat miałem takie, ośke zamówię jak ktoś ze znajomych będzie coś zamawiał z Nastika:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.