Azienkoz Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Witam! Próbuję odpalić FMS jeszcze przed zakupieniem jakiejkolwiek aparatury. Po włączeniu programu pojawia się niezliczona ilość kolorowych pasków. Na pasie startowym to nie przeszkadza, ale gdy model odleci już parę metrów, kompletnie znika i dalszy lot traci sens. Czy ktoś już się z tym spotkał? Komputer nie ma prawa być zbyt słaby na taki program, ta wersja FMS rzekomo miała działać pod WinXP. Wyczerpałem już wszystkie opcje widoczne w oknie programu. Tu próbka talentu tego programu: Pozdrawiam, Andrzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 może i nie jest za słaby, ale karta grafiki na wykończeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azienkoz Opublikowano 22 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Nie biorę tej opcji pod uwagę. GeForce GTS 450 512MB GDDR5. Kupiona bodaj w drugim kwartale tego roku. Filmy w HD odtwarza bezbłędnie. Photoshop, masę gier starszych i nowszych też bez trudu połyka. Dziwne byłoby, gdyby nie była w stanie podołać FMS-owi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Może i by zdołała, ale może sobie po prostu nie radzi pod względem programowym? Spróbuj innych sterowników. Jest to typowy objaw problemów z kartą. Sprawdź czy ci się nie grzeje za mocno. Tylko realnie (termometrem), a nie programowo. Polecam zamiast FMS-a, ściągnąć sobie RC Desk Pilot. Też darmowy a znacznie nowszy i bardziej dopracowany. Jest też Leo's RC Simulator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azienkoz Opublikowano 22 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Sterowniki są raczej na czasie, z resztą już wolę nie kombinować - podane przez Ciebie symulatory chodzą bezbłędnie - nie licząc tego, że nie mam czym sterować. Dzięki za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Jaką masz wersję fms? U mnie jedna wersja nie działała, a druga owszem. U kolegi odwrotnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azienkoz Opublikowano 23 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Teoretycznie jest to wersja kompatybilna z XP (Alpha 8.5). Próbowałem też wersję Beta 7, ale efekty były jednakowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 szukałes na forum? http://n.ethz.ch/~mmoeller/fms/index_e.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azienkoz Opublikowano 23 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Tak, ten link znalazłem na forum. W sieci krąży też polska strona FMS - niestety, pliki są te same i nie rozwiązują problemu. Nie należę do tych, których parzy wyszukiwarka i wolą, by ktoś inny ich wyręczył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Oj, wcale tak nie pomyślałem. Też miałem podobne artefakty, ale nie pamiętam co zrobiłem. Próbowałeś może uruchomić w full screen z różnymi rozdzielczościami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azienkoz Opublikowano 23 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Niestety tak... Wydaje mi się, że wyczerpałem już wszystkie opcje widoczne w pasku programu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Na końcu klawiatury po prawej stronie masz takie cosik + i - :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azienkoz Opublikowano 23 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Tak, wiem. Przybliżenie/oddalenie widoku nic nie pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 próbowałeś z innymi krajobrazami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gmeracz Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Spróbuj doinstalować do systemu DirectX 9. Poza tym nie napisałeś jaki masz system, może sprawdź uruchomienie w trybie zgodności? A tak poza tym FMS to kicha i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azienkoz Opublikowano 23 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 System: OS: MS Windows XP Professional SP2 CPU: AMD X2 6000+ RAM: 2 GB GPU: NVIDIA GeForce GTS 450 512 MB DirectX 9 W trybach zgodności nie chodzi w ogóle, przy odpalaniu pliku .exe pojawia się błąd. Nie wiem, czy warto męczyć się dalej, gdyż ściągnąłem RC Desk Pilot. Działa dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
false Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 przy odpalaniu pliku .exe pojawia się błąd Jaki błąd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azienkoz Opublikowano 23 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 "Error while getting proc address for flat thunks". Cokolwiek to znaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 "Error while getting proc address for flat thunks". Cokolwiek to znaczy.Też mam taki błąd jak uruchamiam w trybie zgodności.Zaproponowałbym ci wgranie SP3, ale raczej to chodzi o system. Pewnie na fms-a nie pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azienkoz Opublikowano 24 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 E, nie będę już lepiej kombinował, bo chyba dla FMS-a nie warto. W każdym razie - dzięki za wszelką pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi