FPV Olo Opublikowano 28 Września 2011 Opublikowano 28 Września 2011 Wczorajszy zarejestrowany lot w Gotartowicach.Dobre warunki termiczne pozwalały na długie przebywanie w powietrzu. By fpvolo at 2011-09-27 By fpvolo at 2011-09-27 http-~~-//www.youtube.com/watch?v=-TVjunc3AkM
Vadic Opublikowano 29 Września 2011 Opublikowano 29 Września 2011 Lata Pan z pomocą gogli z żyroskopem, czy może kamerka jest inaczej sterowana?
FPV Olo Opublikowano 29 Września 2011 Autor Opublikowano 29 Września 2011 Lata Pan z pomocą gogli z żyroskopem, czy może kamerka jest inaczej sterowana?Latam patrząc w monitor.Kamerka jest zainstalowana na serwach i sterowana z aparatury.
smpl Opublikowano 30 Września 2011 Opublikowano 30 Września 2011 czy to jest model reichard ellipsoid?
FPV Olo Opublikowano 1 Października 2011 Autor Opublikowano 1 Października 2011 czy to jest model reichard ellipsoid? Tak.
vowthyn Opublikowano 1 Października 2011 Opublikowano 1 Października 2011 Fajny model i fajne latanie. Jedna myśl mi się tylko nasunęła, czy nie bezpieczniej byłoby malować takie "długodystansowe" modele FPV na nieco bardziej widoczne kolory na wypadek spotkania z innym statkiem powietrznym?
FPV Olo Opublikowano 1 Października 2011 Autor Opublikowano 1 Października 2011 Jedna myśl mi się tylko nasunęła, czy nie bezpieczniej byłoby malować takie "długodystansowe" modele FPV na nieco bardziej widoczne kolory na wypadek spotkania z innym statkiem powietrznym?Watpie.Lepsza jest dioda stroboskopowa.Kolor jaki by nie byl z pewnej odleglosci bedzie czarnym punktem. E tam, bynajmniej wygląda jak BSL Bynajmniej.
vowthyn Opublikowano 3 Października 2011 Opublikowano 3 Października 2011 No właśnie BSL nie bez powodu są najczęściej malowane w taki sposób. Przeznaczenie tych maszyn i charakter misji, które wykonują siłą rzeczy sprawiają, że pożądane jest aby mogły przemykać po niebie niepostrzeżenie. Myślę, że dla pilota jakiegoś niewielkiego samolotu GA lub śmigłowca czerwony, zielony czy czarny obiekt niewielkich rozmiarów, jakim jest model FPV to kilka sekund więcej na reakcję w porównaniu z modelem pomalowanym w takie barwy maskujące go dość dobrze na tle nieba. Dioda to problematyczna sprawa - aby była widoczna w ciągu dnia z większej odległości niż sam model musiałaby być sporej mocy, a wiadomo, że na pokładzie modelu FPV każda mAh akumulatora jest na wagę złota. Giulion - Strona dla Ciebie :-)
GiulioN Opublikowano 3 Października 2011 Opublikowano 3 Października 2011 Giulion - Strona dla CiebieZmienione
FPV Olo Opublikowano 3 Października 2011 Autor Opublikowano 3 Października 2011 No właśnie BSL nie bez powodu są najczęściej malowane w taki sposób. Przeznaczenie tych maszyn i charakter misji, które wykonują siłą rzeczy sprawiają, że pożądane jest aby mogły przemykać po niebie niepostrzeżenie. Myślę, że dla pilota jakiegoś niewielkiego samolotu GA lub śmigłowca czerwony, zielony czy czarny obiekt niewielkich rozmiarów, jakim jest model FPV to kilka sekund więcej na reakcję w porównaniu z modelem pomalowanym w takie barwy maskujące go dość dobrze na tle nieba. Dioda to problematyczna sprawa - aby była widoczna w ciągu dnia z większej odległości niż sam model musiałaby być sporej mocy, a wiadomo, że na pokładzie modelu FPV każda mAh akumulatora jest na wagę złota. Staram sie latac zachowawczo.Prawie zawsze utrzymuje kontakt wzrokowy z modelem. Nawet w odleglosci 800m od bazy widze go.Wiec moment zaskoczenia prawie nie występuje. Akurat ten lot i kilka innych wykonałem w tym miejscu ale z reguły unikam takowych. To byly loty testowe dla autopilota.
Sted Opublikowano 3 Października 2011 Opublikowano 3 Października 2011 mógłby Pan podzielić się informacją jaki sprzęt zapewnia taki zasięg i opcje widoczne na ekranie? Pozdrawiam,
FPV Olo Opublikowano 4 Października 2011 Autor Opublikowano 4 Października 2011 mógłby Pan podzielić się informacją jaki sprzęt zapewnia taki zasięg i opcje widoczne na ekranie? Nie Pan bo po pączki polecisz Sprzęt to po kolei: -kamerka DX201 klik -nadajnik video LAWE MATE 1w 1,2GHz -OSD by Zbig
vowthyn Opublikowano 4 Października 2011 Opublikowano 4 Października 2011 A ja jeszcze zapytam o przeciętne czasy lotów. Strasznie mi się podoba ten Elipsoid i słyszałem, że termika to jego żywioł. Ciekaw jestem jak sobie radzi z dodatkowym obciążeniem w postaci wyposażenia FPV i ile można z niego wycisnąć w takiej konfiguracji?
FPV Olo Opublikowano 4 Października 2011 Autor Opublikowano 4 Października 2011 A ja jeszcze zapytam o przeciętne czasy lotów. Strasznie mi się podoba ten Elipsoid i słyszałem, że termika to jego żywioł. Ciekaw jestem jak sobie radzi z dodatkowym obciążeniem w postaci wyposażenia FPV i ile można z niego wycisnąć w takiej konfiguracji? Ten wazy dokładnie 2050g.Na pokładzie cala masa dupereli. Przeciętny czas lotu to około 20-30min w warunkach atermicznych. W locie na filmie termika była słaba,najsilniejszy ciąg to około 2m/s.A model spokojnie pociągnął 45min.Mógłbym latać do rozładowania baterii video czyli jeszcze raz tyle. Ogólnie model lata jak po sznurku,jestem bardzo zadowolony.
Marcin Opublikowano 4 Października 2011 Opublikowano 4 Października 2011 jestem bardzo zadowolony. A nie mowilem?
Sted Opublikowano 5 Października 2011 Opublikowano 5 Października 2011 Dzięki za odp. Gdzie można zakupić taki zestaw nadawczo odbiorczy jaki wymieniłeś? Za link do samego modelu też będę wdzięczny, prezentuje się wybornie Pozdrawiam,
smpl Opublikowano 5 Października 2011 Opublikowano 5 Października 2011 http://www.nastik.pl/elipsoid-evolution-p-2824.html tu masz go w ofercie ale czy jest na stanie to nie wiem
Rekomendowane odpowiedzi