Wojtass_nt Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Aby trochę oszczędzić pieniędzy nieustannie wydawanych na modele RC postanowiłem, że skleję sobie model na który czekałem od dawna. Będzie to model transformersa Bumblebee czyli chodzący Chevy Camaro Model będzie miał 45cm wysokości. Ja muszę zrobić go nieco niższego więc u mnie będzie w pozycji półprzysiadu coś jak by gotowość do biegu. W przeciwnym razie nie zmieści się na półce. Na Bumblebee składa się 1150 części. Linki do pobrania elementów modelu i instrukcji są tutaj: MODEL Ja postaram się zrobić go czyściej niż zrobił to autor ale bez oświetlenia. To by było póki co na tyle, a teraz pędzę po tusz do drukarki i zapas bloków A4 :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 5 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Zrobiłem pierwsze koło które będzie w stopie. Ciężka przeprawa a efekt średni. Jak sobie pomyślę, że jeszcze 3 takie koła będę musiał zrobić to aż mi się odechciewa Ale najpierw trzeba zrobić jedną nogę chociaż więc do drugiego kółka jeszcze trochę czasu. No i rozmiary koła dają obraz tego jaki ten model będzie duży :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 5 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Na dzisiaj to by było tyle. Przednia część stopy. Jutro może elementy pięty i idziemy dalej w górę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 6 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 Jestem pod wielkim wrażeniem :shock: Trzymam kciuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 7 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Póki co retuszuję, tj maluję markerem tylko czarne części. Być może w przyszłości jak model będzie gotowy zdecyduję się na pomalowanie reszty. Teraz jednak chcę aby było widać, że to model z kartonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 7 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Noga nabrała już większość "mięsa". Jutro kolejne elementy i noga gotowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 8 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 Noga gotowa. Teraz chyba odpocznę od drugiej na chwilę i wezmę się za rękę lub głowę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 11 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Głowa gotowa. Niby nic ale znowu trochę roboty było. Teraz kolej na nogę. Już mnie to nie ominie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daan Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Niesamowicie to wychodzi, chyba przeskaluję i zrobię figurkę o wymiarach 180 cm wysokości, wpakuję do auta jako pasażera i wyjadę o północy na patrol chyba by nikt nie zaryzykował z takim mechwariorem, a jeśli auto było by jeszcze na fpv to nie musiałbym wcale wychodzić z domu figurka z papieru dużo nie waży, lekki pojazd z napędem elektrycznym puściłoby się po mieście i zapanowała by błoga cisza, Trzeba przyznać że wzbudza respekt :rotfl: fajnie że podzieliłeś się linkiem(: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 12 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Ja bym chciał żeby taki 180 stał u mnie w pokoju Tylko musiał bym modele wywalić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Ja bym chciał żeby taki 180 stał u mnie w pokoju Tylko musiał bym modele wywalić Wywal rodzinę pod most... miejsca będzie dość i na modele i na całą serię Transformersów... :rotfl: :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eptita Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Ja bym się nawet namyślił, ale wpadłem na genialny pomysł, u teściowej postaw jak za mało miejsca to wiesz co.....co Madrian podpowiedział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 17 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Dłubię cały czas przy drugiej nodze. Tym razem tempo nieco wolniejsze. Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 20 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Nogi skończone. Tułów zaczęty- to na fotkach to efekt 2 dniowej pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 21 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 zrobię figurkę o wymiarach 180 cm wysokości, Kiedyś zrobiłem czaszkę Termnatora i dorobiłem manekina, który stał w moim pokoju obok drzwi. Nie raz rodzinka się przestraszyła wchodząc po ciemku 8) Wojtku wspaniale to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 21 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Robertus masz fotki tej czaszki? Cały dzień dzisiaj męczyłem się z panelami przednimi i jakimiś wlotami/wylotami po bokach. Męczarnia. Strasznie napięte połączenia i każde trzeba było długo trzymać aby nie puściło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 21 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Mam takie słabe... http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=7383 Teraz przypomniałem sobie, że najpierw był kostium Borga, później dorobiłem głowę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 23 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Niezłe straszydło Ci wyszło XD Dzisiaj w ramach odpoczynku bo aktywnym weekendzie zrobiłem sobie maskę i grilla. Trochę się zdziwiłem, że moje staranie z grillem może pójść na marne bo patrząc na zdjęcie gotowego Bumblebee widać, że tylko fragment z logiem Chevy będzie widoczny. Szkoda moim zdaniem zasłaniać tak charakterystyczny element jakim jest grill w Camaro i prawdopodobnie zrezygnuję z kilku części na rzecz jego ekspozycji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 24 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Nie mogłem się powstrzymać aby nie sprawdzić jak to będzie się prezentować na nogach. W międzyczasie będę sobie teraz zmieniał pozycję nóg i sklejał odpowienio ruchome elementy gdyż model już jest za ciężki i delikatny ruch powoduje np. że uginają mu się nogi w kolanach. Tak więc nogi nie będą ruchome a ustawione w takiej pozycji jak na zdjęciu. Edit: Patrzcie co znalazłem: KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 30 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Kolejny tydzień za mną. Jakoś straciłem zapał do relacjonowania postępów prac ale dociągnę jakoś to do końca. Tułów prawie skończony. Przynajmniej z przodu już nic się nie zmieni. Jak zrobię ręce to zajmę się za koła na barkach i skrzydła. Póki co robię ręce. Strasznie dużo roboty... Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi